peter Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 A pokaż mi pojazd gdzie na etacie montuje się siatki maskujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Jeżeli ktoś może przysłac mi zdjęcia o tym modelu. To bardzo o to prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKa Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/20359 http://vm.aganet.pl/images/photoalbum3/album_1/rs2.jpg http://www.morozov.com.ua/images/brdm3l.jpg Google kolego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Witam!! Za niedługo zabieram się za budowę T-90 w wersji z 1992. Konwersje z Miniarmu już mam, a za podstawę będzie służył oczywiście T-72 z Tamiyi wsparty kołami ze Zvezdy (nowszy typ). Na kołach będą Friule -czyli w przypadku T-90 również starszy typ. I właśnie -oprócz tych różnic w stosunku do modelu z 2004 na zdjęciach zauważyłem jeszcze, że wersja z 1992 posiada taki sam typ wydechu co T-72. Czy oprócz tego są jeszcze jakieś różnice? I ostatnie pytanie -czy posiada ktoś zdjęcia T-90 w jakimś ciekawym malowaniu? Najbardziej podoba mi się to z parady Moskiewskiej z 2008 roku, ale ono niestety w moim przypadku odpada... :( Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Może Indyjskie (2 barwne) lub rosyjskie, tez 2 kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Indyjskie odpada. Które Rosyjskie masz na myśli? Szczerze mówiąc widziałem tylko trójkolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Nie podam konkretnych kolorów, ale: "czarno-żółte/piaskowe" tj. na t-80 można spotkać... Tylko takie gdzieś widziałem (chyba, bo jakoś tego w tej chwili nie umiem potwierdzić więc nic nie dam sobie uciąć za istnienie takiego malowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Spoko, nie będę Cię ćwiartował. ;) Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Np. takie : zdjęcia pochodzą ze strony: http://tank-t-90.ru/photo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Karol dzięki. Skłaniam się ku temu drugiemu rodzajowi kamuflażu. Znałem to zdjęcie, ale wielkie dzięki za link. Przyda się!! Dziś powinien ruszyć warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Co to za znak na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Informuje Kolegów,że magazyn MODELARZ(nr1-3 /2010) wydał plany modelarskie WZT-3 w skali 1:35 . Autor zapowiada jeszcze plany następujących wozów WP: -PZA Loara, -MID, -WZT-4,oraz innych pojazdów WP. Edytowane 25 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 WZT-4 Ten by mnie interesował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Czy T-72-120 = Yatagan? Czy to tylko modernizacja i rozwinięcie tego pierwszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 http://www.morozov.com.ua/eng/body/oplot.php Poszukaj, może coś tu znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Poczytałem i już wiem Dzięki temu mam juz pomysł na następnego T-72 do kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 O ile pamiętam Yatagan to próba modernizacji wozu T-84 z Ukrainy, wykonana w ilości 1szt. Na nie których forach nazywana również Oplot. Wóz T-72-120 nosi inne oznaczenie, zapomniałem jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 No przyznam szczerze, że ja tez się zainteresowałem postawionym, przez Ciebie Szwabu pytaniem, bo Yatagan mi się cholernie podoba. Oplot (tylko z węższą wersją bocznych fartuchów) też wymiata. I w sumie podstawową różnica miedzy T-72 120, a Yataganem jest to, że ten drugi jeździ na podwoziu T-80, a nie 72-ki. ;) Ale nie o tym chciałem. Cy wie ktoś jak nazywa się ta modernizacja T-72 z dwoma działkami plot po bokach wieży? Widziałem go kiedyś na filmiku z youtube'a, ale nie mogę go teraz znaleźć.. Pozdrawiam wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Sztyler Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Cześć. Szukam zdjęć polskiego T-54 z orłem niezmodernizowanego, szczególnie chodzi mi o tył kadłuba. Oraz mam pytanie. Czy produkowane w Polsce T-54 miały instalację do uzupwłniania paliwa ze zbiorników zewnętrznych tak jak to miał T-55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Chodzi moze o slawacka T-72 "Moderna" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawell Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Cześć.Szukam zdjęć polskiego T-54 z orłem niezmodernizowanego, szczególnie chodzi mi o tył kadłuba. . Niezmodernizowany, to znaczy jaki? Nie przypominam sobie jakichś szczególnych/zewnętrznych modyfikacji T-54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Sztyler Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Pierwotna wersja miała zapasowe zbiorniki paliwa tylko na prawym błotniku a zbiornik na olej na lewym. Nie miała wkm przeciwlotniczego i pojemnika na boku wieży. Z tyłu kadłuba miała tylko świece dymne BDSZ i belkę do wyciagania pojazdu z błota. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Tak!! Dzięki, wspaniała maszyna!! Może kiedyś się za nią zabiorę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Sztyler Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Dzięki. Mam książkę Magnuskiego.Ten na zdjęciu ma już zamontoway uchwyt na beczkę z paliwem pomiędzy świecami BDSz. Ja chcę wykonać ten z książki Magnuskiego z numerem 1273. Mam już wycięte maski na pomalowanie numeru i kalkomanie Eastern Coctail dla orła i napisów. Jestem w trakcie przeróbek modelu Trupmetera. Nie wiem jak wyglądały mocowania tych świec i belki do wyciagania z błota. Znalazłem w sieci zdjęcia wczesnych T-54 rosyjskich i jednego z Armii NRD. Polska eksportowała T-54 do NRD ale niemam zdjęć polskiego T-54 z tyłu. W ogóle trudno o zdjęcia z tego okresu pokazujące szczegóły. Np. polskie T-54 i T55 miały w inny sposób montowną brezentową osłonę jarzma armaty. Druga sprawa to odcień farby do malowania. Mam TBiU Magnuskiego gdzie jest zdjęcie kolorowe polskiego T_54 odcień zieleni na zdjęciu to wg mnie Pactra Russian Green albo Tamiya XF-58 Olive Green ale jaskoś nie mam zaufania do jakości reprodukcji zdjęć kolorowych w tego okresu. Poza tym ten na zdjęciu z TBiU ma już namalowaną szachownicę którą wprowadzono podobno pod koniec lat -60 a ten który ja chcę wykonać wg Magnuskiego jest z końca lat 50- tych. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi