Super Moderator Reflect Napisano 23 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 23 Maja 2014 Wszystko bardzo fajne, jedynie wykałaczka chyba poza skalą (zbyt duża średnica), może by udało się ją zamienić na drucik? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2014 Autor Share Napisano 27 Maja 2014 Załoga na miejscu - oczywiście na bluetacu (opróćz kierowcy). Wykałaczka wymieniona - za piątym razem udało misię jej nie złamać przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 27 Maja 2014 Super! Ale Tobie zrobiłem zadanie... sory za tę wykałaczkę.... mistrz normalnie... wyszlifował ją - hihihihi :-) Hi5 m8!!!! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2014 Autor Share Napisano 27 Maja 2014 Patrząc na zdjęcia to ta poprzednia mi się nie podobała a twoja opinia utwierdziła mnie tylko w zamiarze jej wymiany. Najpierw montowałem ją w dremelku, drugi koniec w dziurze zrobionej w desce do krojenia i na tak przygotowanej tokarce szlifowałem ją papierem ściernym. Wykończenie już w rękach bo przy odrobinie nacisku pękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Podoba się. Ładna praca się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 W koncu bedzie mozna cos innego na wystawach poogladac a nie ino tygrysy i pantery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Kawał porządnej modelarskiej roboty. Malowanie wnętrza pojazdu powala, figury też świetne. Zapowiada się świetna scenka. Ale czy w przedziale bojowym nie powinno być czterech powstańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Dzieki koledzy. Marcinie - powinno. Ale nie mam figurki która by tam jakoś pasowała a przerabiać już nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Na prawdę będę musiał się ze "Starówką" bardzo postarać by dobić do poziomu Twojego Esdeka bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 O twoją "Starówkę" jestem spokojny - będzie super. Tylko weź się za nią. Jeszcze raz dzięki wszystkim za wizytę. Wczoraj po czterogodzinnej walce z malowaniem i przeciwnościami losu udało mi się go pomalować, położyć filtr i zabezpieczyć sido. W trakcie malowania wyszło że zapomniałem poszpachlować płyty z wizjerami i górnej nad nią. Teraz już trochę za późno, ale za to idealnie udało mi się zlikwidować straszny zaciek z kleju (na połowie płyty) który wżarł się w plastik. Nic nie widać i nie powiem gdzie było. A teraz możecie sobie używać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2014 Cześć Ładnie! Bardzo ładnie :-) Jestem ciekawy co dalej z nim zrobisz :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Z każdym krokiem mam większego cykora że coś spartolę. Plan przewiduje kalki, sido, wash, lakier mat, oleje jeszcze raz mat i kurzenie. Może jakieś delikatne obicia, jednak wolałbym bez przesady (zawsze tak mówię a potem jest obtłuczony jakby że schodów spadł). To jest plan, a co wyjdzie - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Kris staraj sie bo intrior wyszedl zajebioza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ładny. Jeszcze powstańczy hmhmhm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Bardzo fajnie ścieniowany. Przyjemny dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Dzięki. Na drugim forum jest dyskusja na temat kamo czy je posiadał i czy to były plamki. Jeżeli ktoś posiada jakieś informacje to chętnie posłucham, ale pamiętajcie że termin goni. Mnie się wydaje że on kamo je miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Model pięknie zmalowany. Szkoda Krzychu, że zapomniałeś o ważnym szczególe :( Dodatkowo, co do kamo to powyższe zdjęcie potwierdza moim zdaniem w 100% jego istnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Dzięki. Wiem, z tym uszkodzeniem to jest potężny babol. Najgorsze jest to że gapiłem się na tę fotę chyba z tysiąc razy a zauważyłem jak już miałem pomalowany. Co do kamo to mimo wszystko jest to sprawa dyskusyjna. Na innych ujęciach nie jest już ono tak oczywiste. Jako że i tak nie bardzo bym je umiał wykonać postanowiłem zostawić go jak jest - szczególnie w świetle powyższego babola. Mam nadzieję że mi jakoś wybaczycie. Jako że termin goni a czasu mało zrobiłem mu kalki, wash i spadł ze schodów (czytaj został omłotkowany). W dalszej kolejności lakier matowy i oleje. Chyba powinno być z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 8 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2014 Bardzo ładne te obicia. Poproszę przepis :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Cieniutki pędzelek - 3x0. Kolor bazowy rozjaśnioną białą i delikatnie po kantach i powierzchniach gdzie chcę je mieć. Potem wypełnianie środków Vallejo Brown Black German Camo. I tak wydaje mi się że znowu przesadziłem z ich ilością choć się powstrzymywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 8 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2014 Dziękuję bardzo za opis, na pewno wielu z nas się przyda :-) Pozdrawiam Christian P.S. Zawsze będziesz mógł część obić zamaskować olejami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Krzychu wszystko francja elegancja ale nie widze drucikow od radyjka Ogolnie to powiedz kto Ci ten model robi, domyslam sie ze te 7000 cos postow robi swoje. Pozdrawiam i czekam na fotki radyjka SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Hejka Przemku. Te posty to wina smarfonów. Byle gdzie siedzisz i forum przeglądasz. To i coś się napisze. Radio dalej czeka na swoją kolej. Jak wyciągnę aero to sobie troszkę drutu pomaluję i kilka kabelków dorobię. Christian też myślę że po olejach one trochę znikną. Ale muszę zrobić kiedyś model bez młotkowania i zobaczyć jak takie coś wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Krzychu cholernik robi wrażenie byle tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Dzięki. W rzeczywistości te obicia są ledwo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi