wapel Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Hej, rozpoczynam pracę nad nową scenka. Najpierw plany: Potem ustawienie na podstawce - wyciąłem z kartki fasady i ostatecznie rozmieściłem w przestrzeni: Czwóreczka zameldowała się na placu boju: Zacząłem strugać pianino: Żonka wycina mi dachówki, które wydrukowałem sobie na plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Super projekcik. Pianino wymiata, a i pozdrowienia dla małżonki za zaangażowanie w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Dzięki bazylms . W sumie nie wiele do pokazania, ale mam plan, żeby do weekendu jeden budyneczek skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Dziś króciutko: Odebrałem laserowo wycięte literki do szyldu sklepu - tak żeby były wypukłe oraz okiennice. Pierwszą zrobiłem próbnie, ale widzę, że będzie ok - po prostu muszę staranniej odginać. No i powstał komin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Czyli wszystko od podstaw ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Jak najbardziej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Prace nad kamienicą są na takim etapie: Parter: Tutaj dachówki i obróbki blacharskie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 ładnie, fasada budynku to też samoróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Tak jest - oba budynki są robione "od zera" z płyt gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Stycznia 2014 Żonka wycina mi dachówki, które wydrukowałem sobie na plastiku.Jaką drukarką? Na jakim plastiku? Na HIPS-ie? Widzę, że go głowica nie potopiła... Przymierzałem się do takiej operacji ale nie wiem, czy uszkodzeń drukarki nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Orzeszku włoski!Dajesz dalej z tematem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Marcinie, tak - na hipsie 0,3mm. Na drukarce laserowej, z ustawieniami "druk na folii". Co prawda arkusz się trochę pofałdował od ciepła, ale po wycięciu małych elementów nie widać żadnych zniekształceń. Piotrek, właśnie działam dalej - może coś dziś wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Lutego 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2014 Marcinie, tak - na hipsie 0,3mm. Na drukarce laserowej, z ustawieniami "druk na folii". Co prawda arkusz się trochę pofałdował od ciepła, ale po wycięciu małych elementów nie widać żadnych zniekształceń.Dzięki - pozostaje mi spróbowac na mojej plujce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Kamienice na chwilę obecną prezentują się tak: Wykonałem fragment dachu. Dom będzie mocno uszkodzony, więc chciałem pokazać część konstrukcji. Fragment więźby dachowej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Coraz lepiej to wygląda! Będziesz dodawał figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Oczywiście, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Wydaje mi się ze powinieneś dodać jeszcze jętki łączące przeciwległe krokwie (tworzy to literę A) bo inaczej to dach pod ciężarem dachówki by się rozjechał. Bardzo dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Wydaje mi się ze powinieneś dodać jeszcze jętki łączące przeciwległe krokwie Bazyl, ten domek ma tylko około 6,5m - przy takiej rozpiętości nie trzeba dawać jętki, wystarczą same krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Dziękuję panowie. Tymczasem podciągnąłem prace dalej. Tradycyjne KAA-BOOOM !! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Kaa-boom wygląda super, tylko chyba przy takim bum w ścianę to by dachówki też pospadały. Oczywiście nie znam twoich zamysłów i tak sobie tylko filozofuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 I teraz trzeba dorobić samolot wbity w dach Bardzo ładne budynki, dojdą jeszcze takie same okna i okiennice na górze po prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Bardzo efektowne. Patrzę gałami wybałuszonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Wyrwa w murze pod dachem mi się podoba najbardziej! Widać sporo pracy włożyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Bardzo ładnie, tylko teraz wygląda tak jakby wybuchło coś w środku, tak miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 Budyneczki praktycznie gotowe do malowanie - pozostało dorobić parę detali, rynny itd. Teraz czeka mnie żmudne układanie bruku... Oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi