andrzejon26 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Witam Forumowiczów po raz pierwszy w tym dziale. Poniższe zdjęcia są ukoronowaniem mojej kilku miesięcznej pracy nad dwoma modelami w skali 1:35 oraz podstawką do nich. Prace starałem się w miarę dokładnie relacjonować w odpowiednich tematach: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=40677 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=90&t=41490 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=112&t=40755 Na pewno wiele jeszcze przede mną do opanowania w tym temacie ale od czegoś trzeba zacząć. Mam nadzieję, że spojrzycie przychylnym okiem na moją skromną podstawkę. Oczywiście wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 No to bede pierwszy.Z pojazdami z pustynii po wszystkich syfach powinno sie pokurzyc z aero jakias kurzawka i wyczyscic powierzchnie toczne bieznika kol,takie jest moje zdanie. Pamietaj,piasek wejdzie wszedzie. W sumie dosc duzo pocisneles z tych wiekowych juz modeli tak ze jestes na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Ogólnie podoba mi się twoja praca. Jeszcze nie widziałem komentarza od Wojtka, a juz miałem dokładnie takie same spostrzeżenia. Troszkę kurzu na koła i gąsienice i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Efekt powalający, po prostu miłe dla oka. Czekam na dioramę na wystawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Bardzo ładnie. Podoba mi się. Faktycznie troszkę przykurzyć pojazdy i będzie miód malina Ps. To zdjęcia takie żółte, czy wszystko jest takie żółte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Tak w sumie, czepie się, by się czepić, a co O ile 4-kołowiec ładnie siedzi w piachu, to już czołg wygląda, jakby stał na betonie, a to jednak ważyło swoje... I popracuj nad oczami figurantów, reszta jest git malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Kierunek słuszny, dalsze ćwiczenia wskazane. Dobrze, że podjąłeś się dioramy i mam nadzieję zostanie Ci to w nawyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Dzisiaj cyknąłem kilka fotek w dziennym świetle więc kolory powinny być zdecydowanie bardziej realistyczne. Co do kurzenia to właśnie się zastanawiam jakim kolorem to zrobić. Rzeczywiście gąsienice czołgu powinny się troszkę zagłębić w piasku, moje niedopatrzenie następnym razem na pewno o tym nie zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Ja robiłem pigmentem beach sand z MIG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Może temat stary, ale dopiero teraz się na niego natknąłem. Zainteresowałem się, bo DAK to jedyne "klimaty lądowe" które mnie interesują. andrzejon26 - bardzo fajnie ci to wszystko wyszło. Dobrze że zgasiłeś trochę te kolory i trawa mniej zielona bo podejrzane to było Ja w zasadzie miałbym tylko jedną uwagę, która trochę rzuca się w oczy: otóż wszystkie kamienie są "położne" na piasku, a wydaje mi się że bardziej realistycznie wyglądałyby jeśli zostałyby lekko obsypane lub zagłębione w grunt - jak to na pustyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Zagłębienie pojazdu jak i kamieni zrobisz dość prosto. Wikol i piach dla szynszyli a później wykończenie ( kolorystyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Super:) podoba mi się bardzo:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi