Skocz do zawartości

Polski Czołg Lekki 7 TP 1-35 Mirage Hobby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przedstawiam moje najnowsze modele ,wersja z Kampanii Wrześniowej '39 [w kamuflażu] na podstawie zeszytu ,,Wielki Leksykon Uzbrojenia Wrzesień 1939'' Miłego oglądania

sxfl.jpg

3uhe.jpg

0lcn.jpg

wjw9.jpg

bv7q.jpg

4urq.jpg

r70z.jpg

9d98.jpg

nnw6.jpg

vf5a.jpg

17xc.jpg

8by5.jpg

48s9.jpg

wlvv.jpg

4kst.jpg

l4rg.jpg

9n48.jpg

zlb4.jpg

Napisano

Fajne czyścioszki, tylko te gąsienice z zestawu mnie bolą, ale to wina producenta, bo rozumiem ich obecność przy robieniu modelu "prosto z pudła" fajnie widzieć polskie konstrukcje w jedynej słusznej skali

Napisano

Straszne czyściochy. Maja fajny detal . Tylko te gąski...

Napisano

Z czołgiem jak z dzieckiem jak pójdzie w teren to się ubrudzi Ale dzieci i czołgi są czasami myte !

Ja to określam że są w stanie defiladowym (czołgi nie dzieci !)

Generalnie podobasie

Jedna uwaga , przejścia kolorów na wydawnictwie na którym się wzorowałeś są rozmyte u Ciebie bardziej ostre !

Ale mnie i tak się Twoja praca podoba

Z blachami i innymi gąskami to może sam kiedyś jeszcze spróbuje

Mam 7tp. z 1 i 2 wieżami i Wickersa jednowieżowego, zrobione dawno i Twoje są znacznie lepsze

Napisano

Każdy model polskiego pojazdu na wagę złota. Wersja defiladowa? Dlaczego nie? Czołgi w koszarach nie stoją uwalane w błocie. Gratuluję.

Napisano

Przede wszystkim gratulacje za temat. Modele sklejone czysto i porządnie. Bardzo przypadł mi do gustu tłumik pierwszej siódemki. Przetarcia na krawędziach to ołówek?

Napisano

Jakoś nigdy mnie Polska tematyka nie ciągnęła, ale chyba coś w tym jednak jest, że modele pojazdów używanych przez Polaków wypada mieć. Tematyka września zacna, wykonanie również. Oba zrobione w "moim stylu" , czyli w takim, który mi się podoba

Napisano

Bardzo dziękuję za miłe słowa ,zgadza się, model zbyt czysty,delikatnie przetarłem krawędzie srebrzanką a wgłębne linie ostrym ołówkiem,płaskie powierzchnie przetarłem czarną i szarą pastelą .Przyznam ,że były to moje pierwsze modele czołgów i nie chciałem zbytnio przesadzić -pozdrawiam Remik

Napisano

Powiem tak, że gąskami poradziłeś sobie super i nie ma co wybrzydzać. Widziałem tu na tym forum na 7-TP o wiele gorsze wykonanie. Co do reszty, uważam, że modele są bardzo ładnie zrobione, tym bardziej, że podparłeś się literaturą w tym temacie. Bardzo fajnie wyszła ci rura wydechowa. Jedynie do czego mogę się doczepić to do srebrzanki na kole i kolor gąsek. Ogólnie dwa bardzo ładne modele.

Napisano

Ja lubię jak czołgi są chociaż troszkę przybrudzone. Ale wychodzę też z założenia, że lepiej niech będzie czysty i ładnie wykonany niż ubrudzony ale zmasakrowany pod względem np klejenia.

• 4 weeks later...
Napisano

Czołgiem,

Mam pytanie kiedy pomalujesz tak perfekcyjnie sklejone czołgi? Dla mnie wykonałeś idealne podkłady.

Pozdrawiam

maciej