Jump to content

Churchill Mk. IV [AFV Club/RB 1/35]

Konrad C
 Share

Recommended Posts

O super wasz poprzedni warsztat jak i twój Minotaur były dla mnie wzorem przy budowie mojego Churchilla morze dzięki kolejnemu waszemu warsztatowi przybędzie mi motywacji do i w końcu go skończę

ciekawie się robi, przyszła moda na Churchille na forum?

Czas najwyższy. :>

O super wasz poprzedni warsztat jak i twój Minotaur były dla mnie wzorem przy budowie mojego Churchilla morze dzięki kolejnemu waszemu warsztatowi przybędzie mi motywacji do i w końcu go skończę

Skleiłem jeszcze Kanadyjskiego Mk. III - poszukaj w galerii.

Początek prac skupił się na sklejeniu jarzma wieży oraz ścianek wanny. Górna płyta wraz z płytą silnikową są tylko nałożone do zdjęć, tak jak i koła napędzające. Jak widać skleiłem także dwa bloki zawieszenia. :>

dh0d.jpg

p7fx.jpg

Podwozie bajer !! Mnie zawsze bardzo cieszą takie działające elementy . Kiedyś sobie specjalnie dokupiłem zestaw wózków a AFV do shermana, żeby się nimi pobawić ,-))

Cały dzień spędzony nad ruchomym i bardzo upierdliwym zawieszeniem a to i tak jeszcze nie koniec :>

]

Nie narzekaj Konrad, słyszałem, że Ty przecież kochasz Churchille...

Jak silne są te sprężyny? Da się zrobić ich ugięcie bez problemu czy trzeba kleić żeby zostały w ugiętej pozycji?

Dosyć silne, klejenie niezbędne.

A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli...

bynajmniej

No to bardzo mnie to cieszy bo ostatnimi czasy zauważyłem że masz strasznie dużo nowych projektów a praktycznie nic skończonego... no nie licząc renault

A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli...

bynajmniej

No to bardzo mnie to cieszy bo ostatnimi czasy zauważyłem że masz strasznie dużo nowych projektów a praktycznie nic skończonego... no nie licząc renault

Tylko T-35, 251/7, Staghound no i Churchill. A Renault już nie mój

Ja mam pytanie dręczące mnie przy tego typu konstrukcjach. Jak będziesz montował gąsienice? Masz górę ściąganą?

Będą ogniwka. Co za problem je tam wsunąć tym bardziej, że koła są ruchome.