Konrad C Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Model niemal że prosto z pudła z wyjątkiem małej korekty końcówek luf Besy oraz mocowania anten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Kolejny ciekawy koszmarek na gąsienicach, ale efektowny. Będę zaglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Rozkręcasz się z projektami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 Miło mi poinformować, iż do mojego warsztatu dołączy Rafał (Dumo) ze swoim Churchillem. :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 ciekawie się robi, przyszła moda na Churchille na forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 O super wasz poprzedni warsztat jak i twój Minotaur były dla mnie wzorem przy budowie mojego Churchilla morze dzięki kolejnemu waszemu warsztatowi przybędzie mi motywacji do i w końcu go skończę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 ciekawie się robi, przyszła moda na Churchille na forum? Czas najwyższy. :> O super wasz poprzedni warsztat jak i twój Minotaur były dla mnie wzorem przy budowie mojego Churchilla morze dzięki kolejnemu waszemu warsztatowi przybędzie mi motywacji do i w końcu go skończę Skleiłem jeszcze Kanadyjskiego Mk. III - poszukaj w galerii. Początek prac skupił się na sklejeniu jarzma wieży oraz ścianek wanny. Górna płyta wraz z płytą silnikową są tylko nałożone do zdjęć, tak jak i koła napędzające. Jak widać skleiłem także dwa bloki zawieszenia. :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Będzie ruchome zawieszenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 30, 2014 Author Share Posted January 30, 2014 Cały dzień spędzony nad ruchomym i bardzo upierdliwym zawieszeniem a to i tak jeszcze nie koniec :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Podwozie bajer !! Mnie zawsze bardzo cieszą takie działające elementy . Kiedyś sobie specjalnie dokupiłem zestaw wózków a AFV do shermana, żeby się nimi pobawić ,-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Jak silne są te sprężyny? Da się zrobić ich ugięcie bez problemu czy trzeba kleić żeby zostały w ugiętej pozycji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
axel1st Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Cały dzień spędzony nad ruchomym i bardzo upierdliwym zawieszeniem a to i tak jeszcze nie koniec :>] Nie narzekaj Konrad, słyszałem, że Ty przecież kochasz Churchille... Jak silne są te sprężyny? Da się zrobić ich ugięcie bez problemu czy trzeba kleić żeby zostały w ugiętej pozycji? Dosyć silne, klejenie niezbędne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Lufa mu klapła. :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Jak silne są te sprężyny? Da się zrobić ich ugięcie bez problemu czy trzeba kleić żeby zostały w ugiętej pozycji? Dosyć silne, klejenie niezbędne. Dociążyć go, np. workiem ziemniaków i się ugną . Fajny "potforek" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli... bynajmniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli... bynajmniej No to bardzo mnie to cieszy bo ostatnimi czasy zauważyłem że masz strasznie dużo nowych projektów a praktycznie nic skończonego... no nie licząc renault Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kami Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Kibicuję Swoją drogą, to sylwetka tego potworka jest wręcz urzekająca Kamil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 A Konrad ty przewidujesz coś skończyć w tym roku?? bo jak na razie to masz tylko frekwencje rozgrzebanych modeli... bynajmniej No to bardzo mnie to cieszy bo ostatnimi czasy zauważyłem że masz strasznie dużo nowych projektów a praktycznie nic skończonego... no nie licząc renault Tylko T-35, 251/7, Staghound no i Churchill. A Renault już nie mój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted February 3, 2014 Author Share Posted February 3, 2014 Pozostało około 20 elementów drobnicy. :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Ja mam pytanie dręczące mnie przy tego typu konstrukcjach. Jak będziesz montował gąsienice? Masz górę ściąganą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 Ja mam pytanie dręczące mnie przy tego typu konstrukcjach. Jak będziesz montował gąsienice? Masz górę ściąganą? Będą ogniwka. Co za problem je tam wsunąć tym bardziej, że koła są ruchome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Oj wierz mi ze takie latwe nie jest Ja przy Leopardzie tez mam ruchome gąski, ale mimo wszystko fartuchy zamontuje na końcu bo bylby problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Dodałem troche bambetli. Dojdzie jeszcze wiadro RB i liny Eureki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Ciekawie wygląda z tymi gratki. Kiedy malujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts