Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Zacząłem nowy warsztacik. LMTV Trumpetera w barwach ISAF z początku działań w Afganistanie. Pomysł już jest. Problem w tym, że udało mi się znaleźć tylko dwie fotki LMTV z tego okresu w tym malowaniu. Oczywiście nie odstraszy mnie to ale jakby ktoś znalazł jakieś inne to będę wdzięczny. Model będzie prosto z pudła i w zasadzie jedynymi dodatkami będą żywiczne koła i antena DUKE-a. Rama z zawiasem prawie gotowa ale fotki wrzucę później po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Pierwsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Ciekawy temat sobie wybrałeś będę podglądać z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Trumpeter, Hobby Boss czy Bronco mają w ofercie całkiem sporo współczesnych pojazdów. A na forach tego właściwie nie widać, zwłaszcza kołowych. Dobrze, że się tu pojawiłeś z tym ciekawym, rzadko spotykanym modelem. Dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Szybko się z tym uwinąłeś Tył w trójkolorze i kabina piaskowa - dobrze to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Lutego 2014 Autor Share Napisano 7 Lutego 2014 Dziś parę drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Fajni ci to kamo wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Dziś parę drobiazgów Chwilunia, co to za fuszerka z tym zbiornikiem? Doszlifuj te miejsca gdzie części były odcinane od ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Lutego 2014 Autor Share Napisano 7 Lutego 2014 To nie fuszerka tylko strategia Cały zbiornik z wyjątkiem korka jest zabudowany płytami pancernymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Chciałem to samo co Moses napisać, ale mi odwagi brakowało ze względu na małą znajomość tematu. Jak widać "szósty" zmysł okazał się działać dobrze tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 To nie fuszerka tylko strategia Cały zbiornik z wyjątkiem korka jest zabudowany płytami pancernymi. A to ok, zdziwiło by mnie to gdybyś coś takiego zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 dłubię sobie dalej najpierw zrobiłem parę elementów a potem pomalowałem i poprzyklejałem Moses, to dla Ciebie a na koniec powoli zacząłem "zużywać" pakę model rewelacyjny idealny odstresowywacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 I dobrze, przecież nie można ciągle tylko sklejać czegoś gdzie trzeba coś poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 mały update i po malowaniu mała przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Dziś bawiłem się w chemika w sumie to pierwszy raz użyłem tych specyfików. Ciekaw jestem opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 tak patrzę że na forum teraz wysyp pojazdów z afganistanu a model wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 albo błysk od lampy, albo tylny wał ma ślad po łączeniu form? Zajefajny pojazd, fajne malowanie i kompozycja elementów w różnych kamuflażach, ale te zacieki dziwne jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Dzisiejszy urobek to trochę matu i trochę brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Dziś doszła do mnie paczuszka z takimi kółkami jakie potrzebne są do tego egzemplarza (zestawowe skądinąd ładne jednak nie ta wersja) i wstępna przymiarka nowych kółek mimo początkowej niechęci jednak spróbuję założyć plandekę więc polutowałem stelaż pod nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Kółka śliczne i w dodatku maski w prezencie. Będziesz dawał plandeką na całość czy np tylko na jakąś część tego stelaża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Gdzieś na necie widziałem fotkę z podwiniętymi bokami i tyłem, i chyba ta wersja mi się najbardziej podoba bo niby plandeka jest a i tak widać środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Też bym za ta opcją obstawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Zrobiona baza do dalszej walki z materią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi