madeira Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam.. Merkava w zasadzie skończona, więc rozgrzebuję kolejny model. Jako, że znów jest to waga ciężka, więc: "LET'S GET READY TO RUMBLE" A plan jest taki: Główna składową modelu jest żywiczna konwersja niemieckiego producenta: do tego gąsienice Bronco: i blachy Eduarda: -slat armour 36019 -zestaw podstawowy 36182. Mimo, że konwersja dedykowana jest do zestawu Hoby Bossa, ja zamierzam pożenić ją z wanną Tamiyi. Detal tylnej płyty i układu jezdnego jest zdecydowanie lepszy. Poza tym układ jezdny HB zawiera błąd. Ale o tym jak pojawią się zdjęcia, czyli jakoś na dniach, bo budowę już rozpocząłem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ale wypas. Bedzie co oglądać, szczególnie że własnie widziałem twoją Merkava. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Z przyjemnością popacze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Krzysiek, dzięki. Będę się starał trzymać fason. Klepas, a Ty nie pacz, tylko swojego kończ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Fajny potwór. Dla mnie interesujący ze względu na SLAT- jest jeden humvee z takim żelastwem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 a wiesz że wczoraj nawet na chwilę usiadłem i coś podłubałem w swoim Leosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Jaka jakość żywicy tego zestawu Perfect Scale? Ja swego czasu nabyłem zestaw do Leo 2A4 i po otwarciu pudelka się załamałem... Jak na razie najgorsza żywica z jaką się zetknąłem. No ale może miałem pecha. 1/4 części wymieniałem u producenta na nową ale ostatecznie i tak dałem sobie z nią spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 No Klepas, więc dłub i maluj Leo, bo świetnie wygląda. Gorlock -ja mam odmienne zdanie. Póki co góra kadłuba pracowało się super! Jest w miarę dobrze dopasowany, żywica jest o wiele lepsza w obróbce niż legend -nie kruszy się tak, jest jakby miększa. Owszem muszę w jednym miejscu uzupełnić ubytek (na prawej burcie), ale poza tym jest naprawdę dobrze. Zrobię zdjęcia na dniach, to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Gorlock -ja mam odmienne zdanie. Dzięki za info. Znaczy trafiłem po prostu na kiepską partię. U mnie była niezliczona ilość bąbli, części zniekształcone, tak jakby im się formy rozjechały, a poza tym gro drobniejszych detali niemiłosiernie połamana ale to już bardziej wina poczty chyba, choć sposób pakowania przez producenta też się do tego przyczynił. Ale skoro u Ciebie jest wszystko ok to pewnie jeszcze się skuszę na coś spod szyldu Perfect Scale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Szkurka zasiadam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Jako fan Kanady i jej sił zbrojnych zasiadam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Dzięki za doping!! Zmontowałem wczoraj zawieszenie (jest ruchome) i zacząłem przymiarki do połączenia góry kadłuba z dołem. Powiem tak -szału nie ma, ale jakoś dam radę. Niby zestaw dedykowany jest do modelu Hobby Bossa, a mnie się wydaje, że z Tamiyą bardziej pasuje. Jak dobrze pójdzie, to jutro wstawię pierwsz zdjęcia, i będzie wiadomo o czym mowa. Gorlock -jak pisałem, u mnie jakość jest dobra. Z tego co rozmawiałem z jeszcze jedna osobą, która robi podobna konfigurację Leo jak, to u niego też zestaw PSM był ok. Chyba faktycznie dostałeś felerny zestaw. Dziwne jest tylko to, że ktoś to spakował do pudełka i wysłał. Przecież musiało być widać, że coś jest nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Powodzenia i również będę śledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Cześć. Mam pdf-a z Tankogradu. Jak masz coś innego, to ślij. Bez trału będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Witam. Pożeniłem kadłub. Trochę przygód było, nie powiem. Ale w sumie wyszło ok. Zamieszczam kilka zdjęć -czysto poglądowo. Koła i gąsienice póki co jeszcze nie doczekały się "charakteryzacji". ;) Enjoy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Fajnie to wygląda. Gąski Bronco jednak chyba do koła napędowego Tamki nie pasują tak jak powinny. Gdzieś już czytałem o tym na którymś forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 No szału nie ma. Ale jak się ułoży "ręcznie", to jest ok. Zapomniałem do zdjęć tego zrobić. Ale na Hobby Bossie jest dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Myślę, że AFV Club byłyby lepsze, choć jak pasują do Tamki tego nie sprawdzałem. W każdym razie do Italeri/Revell pasują idealnie no i są lepiej zdetalowane od Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Nie wiedziałem, że AFV robi gąsienice do Leona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Zestaw AFV Club 35S09. Tu masz linka do fotek Leosia "obutego" w te gąski. Może w Polsce są już trudno dostępne ale za granicą pewnie jeszcze do kupienia. http://www.missing-lynx.com/gallery/modern/leopardii_mbedard.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Faktycznie układają się dobrze na kole. Cóż może następnym razem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Krótko -potrzebuję lusterka do Leoparda 2 produkcji innej niż Hobby Boss. Może ktoś ma stary model (złom) Italeri, albo Revella lub Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Jak nikt nie ma, to se sam zrobię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi