Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Tym razem tiger i malowany sprayem i pędzlem. model od Rosyjskiej firmy ZVEZDA w skali 1:35. Kilka fotek: Model z figurkami MiniArta. Edytowane 19 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Dlaczego pokazujesz model nie skończony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 sory nie ta fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 No czołg fajny tylko twarzyczki takie blade :( i na lufie widać że robiłeś to mokrym pędzlem, nie wytarłeś go i gąsienić nie skończyłeś :( . I czemu je przykleiłeś do podwozia one miały się stykać z tymi kułeczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Gąski są gumowe i ich nie przyklejałem a gąski to spray a zostawiłem tak bo na żywo wygląda to jak piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Nie wygląda jak piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 No masz racje ale czarna farba się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Drużyna plastusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Drużyna plastusia ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Prace tego typu to dowód że nie korzystacie z forów i ich nie czytacie! Tak ciężko po obserwować doświadczonych modelarzy? Gdzie widziałeś takie błoto? Gdzie widziałeś czarne gąsienice? Te twoje wyglądają jak gumowe ale z pudełka. Na łączeniu górnej płyty i czołowej ze ściankami kadłuba jest szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Prace tego typu to dowód że nie korzystacie z forów i ich nie czytacie!Tak ciężko po obserwować doświadczonych modelarzy? Gdzie widziałeś takie błoto? Gdzie widziałeś czarne gąsienice? Te twoje wyglądają jak gumowe ale z pudełka. Na łączeniu górnej płyty i czołowej ze ściankami kadłuba jest szpara. ej to forum to nie miejsce na spory mam 12 lat i mi się ten model podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Skoro masz dwanaście lat to tym bardziej powinieneś posłuchać starszych kolegów, to forum właśnie po to jest. Zakładaj następny warsztat, koledzy poprowadzą cie na pewno, a na koniec porównasz nowy model z obecnym i zrozumiesz co mam na myśli. Nie ma się co unosic, każdy z nas zaczynał w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Masz 12 lat? Chłopie to ty dopiero zaczynasz przygodę z modelarstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 No i zmien w tytule na early production, bo pózna to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 Zapraszam na warsztat tankietka TKS http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=42339 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Skoro masz dwanaście lat to tym bardziej powinieneś posłuchać starszych kolegów.......... To samo chciałem napisać.Powinieneś poczytać forum,przejrzeć prace i techniki doświadczonych kolegów,poszukać technik w internecie nawet na yt są. Wy macie wszystko podane na tacy!My w waszym wieku nie mieliśmy takiego dostępu do internetu,albo w ogóle go nie było a wszelkie koła modelarskie upadały jedno za drugim.Zanim coś zrobisz przy modelu zapytaj tu na forum,zamieść relację a dużo osób ci pomorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 A co ma do tego "Pomorze" ? . Internet to też kopalnia wiedzy o języku polskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Cześć. Jestem Ostach i też kiedyś miałem 12 lat. Sklejaj modele i ciesz się tym. Hobby jest po to by dobrze przy nim spędzać czas. Buduj, sklejaj, maluj - każdy kolejny będzie lepszy od poprzedniego! Powodzenia i nie zrażaj się komentarzami na forach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Kurcze no ja uważam że jak na 12 lat to nie jest źle ale panowie może by tak ktoś rad udzielił? będzie lepiej Kamo wygląda nawet nawet chociaż momentami widać niedoróbki a jako że nikt sie do radzenia nie pali to może ja coś tam spróbuje - Tak jak przedmówcy mówili nie spiesz się, ja wiem że korci żeby zobaczyć jak to na koniec będzie wyglądało itd. ale im więcej czasu poświęcisz tym lepiej będzie to wyglądało, jak już Ci sie nie chce i czujesz że robisz na szybko to lepiej odłóż czołg i wróć do niego później - Podglądaj warsztaty innych co budują ten sam czołg, nawet te już skończone, warto popatrzeć bo możesz sobie zobaczyć co i jak poprawnie zrobić albo w niektórych przypadkach w co się nie pakować - Koła jezdne w tej wersji miały bandaże, pędzelek w ręke i malujesz te obręcze na kołach na początek na czarno - Masz nie pomalowane liny holownicze, zanim przykleiłeś mogłeś je oddzielnie pociągnąć sprejem, poczekać niech wyschną, pomalować liny matowym czarnym. Potem wziąć zamoczyć pędzel w stalowej farbie i wytrzeć go dobrze w papier, tak żeby przy ocieraniu się o coś zostawiał takie suche srebrne drobinki, i wtedy bierzesz line i zamiatasz po niej tym suchym pędzlem, wszystkie wypukłości łapią srebrny kolor i wygląda to całkiem miło ->możesz podejrzeć jak to w moim tygrysie wygląda - Maluj wyposażenie do końca, rączki nożyc są nie pomalowane ;) - 'szybki' od wizjerów, naprzykład na włazie kierowcy i tym obok możesz pomalować na czarno, będzie większe wrażenie głębi - Mundury niemieckich czołgistów były czarne - Przykładaj się szczególnie do obróbki części które rzucają się w oczy, na hamulcu wylotowym masz pipsztoka od łączenia z ramką, weź nożyk, skalpel i spróbuj to następnym razem krawędzią powoli i delikatnie zeskrobać, wygodniejsze niż szlifowanie a i model będzie ładniejszy - Metalowe elementy narzędzi możesz fajnie pomalować stosując najpierw ciemny metaliczny kolor (gunmetal czy burnt iron) a potem na krawędziach przecierając suchym pędzlem np. kolorem Steel - ja tak robie i wychodzi całkiem miło - Kup sobie pigment, na początek wystarczy jeden, ja wiem 17 zł ale starczy na dłuuugo zrobić można z niego ładne błoto piach i kurz - prawdziwe a nie z puszki żółtego spreja - Gąsienice - czarne średnio wyglądają, warto je chociaż popigmentować, ja swoje malowałem teraz tak: Najpierw na czarno, potem sido, na to dość gęstawy brązowy wash tak żeby nabrały brązowawego koloru, na to sido i odrazu pigment (MIG European Dust) wychodzi coś fajnego w stylu lekko pordzewiałych i ubabranych piachem i jakby błotem gęsi, potem wystające elementy przecieram suchym pędzlem metaliczną farbą (steel) i gotowe, wychodzą fajne gąski - Pokombinuj z washem, poczytaj jak go robić i spróbuj na jakimś kawałki plastiku, potrafi czynić cuda No to tyle od mało doświadczonego starszego kolegi, powodzenia i cierpliwości w następnych modelach mam nadzieję ze coś z tego się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Wash robiłem ale na następnych modelach fotke wstawię później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 To jest wątek o Tigerze ale Sever napisał: - Pokombinuj z washem, poczytaj jak go robić i spróbuj na jakimś kawałki plastiku, potrafi czynić cuda Wash już raz robiłem i efekt jest chyba nawet nawet... - oceńcie sami zrobiłem z pomocą rodzinki taką prowizoryczną dioramę: widoczny tamiyowski czołg Panther z zerwaną gąską wash humbrolem czarnym rorcięczony bęzyną lakową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 A na co kładę ten wash? Chodzi mi o to co było warstwa bezpośrednio przed nim, farba, lakier bezbarwny czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 A na co kładę ten wash? Chodzi mi o to co było warstwa bezpośrednio przed nim, farba, lakier bezbarwny czy co? Sidolux nałożony pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Fajnie wygląda tylko lufa w środku nie jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Wash za słabo powycierany widać zacieki i smugi które nieładnie wyglądają trochę mocniej mogłeś wytrzeć. Jak na pierwszy raz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi