KrzychuP Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Ja w swoim SWS dałem brązowy zdaje się Rot Brown Pactry złamany jakimś jasno-szarym tak to glebowego koloru potem przecierka silverem.Polecam kolor Buff Tamiyi do zakurzeń.Co do bezbarwnego to lakier Italeri,już mi tak drugi raz na niemczynie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 W ostatnim modelu Pz.kpfw.I Malowałem nowym kolorem Tamiya XF-84 Dark Iron. Bardzo mi się podoba odcień, a jak wyszło proponuję zerknąć do warsztatu. Malowałem nim metalowe Friule, i już mi się nie chce więcej bawić w młodego chemika. Teraz to będzie u mnie podstawa do gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Fiu,fiu jest dobrze ,podobają mi się okolice włazu na wieży,choć może jedna transparentna warstwa by nie zaszkodziła. Dunkelgleb nie ma nic z gleby ale może wolisz nazwę Wehrmacht Olive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Zbyt czerwono to wygląda może najpierw go zwaszuj.Co to za kolor tych zacieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Tak jest zawsze. Patrzysz na film i wydaje się ze to jest łatwe a w praktyce tak nie wychodzi. Ja do zacieków uzywam farb olejnych. Nanoszę wykałaczką kolorowe kropki, potem delikatnie rozmazuję je patyczkami z watą a na koniec wilgotnym pedzlem (nie mokrym) z white spiritem przecieram od góry w dół. Jak na mój gust na tej klapie sa jeszce trochę za ostre. Wciągaj się - coraz więcej was z lotnictwa tutaj zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Kurcze ten kolor bardzo czerwony wyszedł. Jakby dzika rozwalili. Tłumik też zdecydowanie za czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Zdecydowanie za dużo czerwonego ,niestety na piaskowym to razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Podziwiam . Moja IV skończyła nierówną walkę ze ścianą ... i to ostatni model Academy jaki kupiłem . Naprawdę podziwiam ludzi którym to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 A co ta swastyka robi na osłonie? Nie spotkałem się z taki oznakowaniem IV... Kamo strasznie "nieczytelne". A zacieki rdzawe do wywalenia, bo takie nienaturalne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 A co ta swastyka robi na osłonie? Fiński najwyraźniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 A co ta swastyka robi na osłonie? Nie spotkałem się z taki oznakowaniem IV... Kamo strasznie "nieczytelne". A zacieki rdzawe do wywalenia, bo takie nienaturalne są. Kolega najwyraźniej ogląda tylko obrazki ,może go zadziwię i powiem że IV walczyły jeszcze w '67 w Syrii,kiedyś taką popełnię jak nauczę się pisać z prawa do lewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Dobrze, że wziąłeś się za pancerkę i tak fajnie Ci ona wychodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Musiałbyś jakoś te fotki poprawić, bo co sesja to inne kolory widzę, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 A widziałeś temat KOTLET? Jest dość pomocny w zakresie fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Fakt, ja też do zdjęć muszę wszystko z garażu przywlec i strasznie si enie chce. Ale do galerii to już taryfy ulgowej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Widziałem w stercie pudeł chyba MI-24.......Śmigłowce też pan klei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Jako zę już prawie koniec to powiem ci tak. jak na debiut to nie jest źle. Ale już w nastepnym modelu zrezygnuj z błocenia lub troszke inaczej je zrób. Chodzi mi głównie o jego strukturę w okolicach zawieszenia oraz zachlapane osłony wieży. Nie mówię oczywiście że nie mogło tak być, bo w sieci jest wystarczająco zdjęć wozów upapranych po samą wieżę, ale jakoś nie lezy mi to. Natomiast dół jest troszkę słaby jeżeli chodzi o to błocko. Mam nadzieję że bedzie jakiś kolejny czołgutek w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 To już czekam z niecierpliwością na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Przez twoje ciche zainteresowania pancerką i morusaniem plastiku koło-podobnego......mnie też zaczyna coś nachodzić tzn......pojawiła się ochota aby wykorzystywać pojazdy np. UAZ 469,GAZ69 itp......w scenkach lotniczych(śmigłowcowych)....obadamy......a swoją drogą fajnie ci idzie-czekam na finał z MI-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Jeżeli o mnie chodzi to błoto już bym tak zostawił a jedynie jeszcze przykurz troszkę same gąsienice i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Na początku tak od siebie dodam, że podziwiam za walkę z tym modelem, bo każdy modelarz pancerny wie, że jest parszywy to wypust Academy. Większość modeli klei się i prezentuje łatwiej i lepiej. Co do samego wykonania, to uważam, że mocowania shurzenów (osłon bocznych) skoro już są tak zdarte do blachy powinny mieć albo połysk na krawędziach albo rdzę od góry już trawiącą te iejsca, bo jak na razie efekt jest taki, że te gołe miejsca mają po 20 - 30 cm przerzucając na 1:1. Osmalić trzeba jeszcze nieco lufę i pomalować wiadro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Aaa....a tak się zastanawiałem-skąd ukradli te złote wiadro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi