Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

No i spełniłem jedno ze swoich modelarskich marzeń i mam Lloyda na półce. Zestaw całkiem przyzwoity i bardzo przyjemnie się go kleiło. Moje przeróbki dotyczyły głównie wnętrza kabiny. Śmigło wystrugane z drewna. Sklejka malowana olejami dla plastyków. Dorobiłem anemometr i zamiast karabinu Parabellum, który był w zestawie zamocowałem karabin Schwarzlose, który został mi z modelu Fokkera E.II. Podrasowałem go tak by nadawał się do zamocowania jako karabin strzelca.

O budowie więcej w wątku warsztatowym: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=41723

Model przedstawia samolot o numerze 46.01 na którym Roman Schmidt z Flik 13 w 4 października 1917 roku odniósł swoje trzecie zwycięstwo nad rosyjskim Sopwithem.

Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania.

Najpierw jak zwykle zdjęcia monochromatyczne:

LloydCV3_zpsf3770ab0.jpg

LloydCV4_zps5245c72a.jpg

LloydCV2_zpse88948ed.jpg

LloydCV10_zps4ab7a3d7.jpg

LloydCV9_zpsff0f9a8b.jpg

LloydCV8_zps978cd685.jpg

LloydCV7_zpse349f4e6.jpg

LloydCV6_zps66315638.jpg

LloydCVpilot_zps11c14319.jpg

LloydCV1_zps82f27eff.jpg

I w kolorze:

LloydCV18_zps475bb835.jpg

LloydCV17_zpse02e8928.jpg

LloydCV16_zps997a5ec7.jpg

LloydCV14_zpsed6dfa72.jpg

LloydCV11_zpsf0813d73.jpg

LloydCV12_zps6772742e.jpg

LloydCV13_zps2276cca8.jpg

Napisano

Wielkie dzięki Panowie.

Ja takie aeroplany piękne inaczej chyba lubię najbardziej

Napisano

Dzięki!

W tej trumience był karabin czy aparat?

Trumienka zawierała karabin Schwarzlose - taki sam jak miał strzelec, tylko ten w trumience miał założoną chłodnicę na lufę.

Napisano

Bardzo ładny.Bardzo fajnie oddane drewno. Szacuneczek.