xmald Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Czołem! No i spełniłem jedno ze swoich modelarskich marzeń i mam Lloyda na półce. Zestaw całkiem przyzwoity i bardzo przyjemnie się go kleiło. Moje przeróbki dotyczyły głównie wnętrza kabiny. Śmigło wystrugane z drewna. Sklejka malowana olejami dla plastyków. Dorobiłem anemometr i zamiast karabinu Parabellum, który był w zestawie zamocowałem karabin Schwarzlose, który został mi z modelu Fokkera E.II. Podrasowałem go tak by nadawał się do zamocowania jako karabin strzelca. O budowie więcej w wątku warsztatowym: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=41723 Model przedstawia samolot o numerze 46.01 na którym Roman Schmidt z Flik 13 w 4 października 1917 roku odniósł swoje trzecie zwycięstwo nad rosyjskim Sopwithem. Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania. Najpierw jak zwykle zdjęcia monochromatyczne: I w kolorze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Aeroplan piękny inaczej, ale model prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Niesamowity "Kogucik"! Gratulacje i owacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Wielkie dzięki Panowie. Ja takie aeroplany piękne inaczej chyba lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Piękny model! Zawsze mi się ten karakan podobał. W tej trumience był karabin czy aparat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Dzięki! W tej trumience był karabin czy aparat? Trumienka zawierała karabin Schwarzlose - taki sam jak miał strzelec, tylko ten w trumience miał założoną chłodnicę na lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Rozumiem, dlatego lufa wydawała mi się za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Też jestem zwolennikiem obieków pięknych inaczej Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Bardzo ładny.Bardzo fajnie oddane drewno. Szacuneczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi