Dumo Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Witam serdecznie Przedstawiam swój ostatni projekt, model zbudowany prosto z pudła. Zestaw dość ciekawy lecz spasowanie kiepskie, o kalkomaniach lepiej nie wspominać. Malowany farbami akrylowymi Vallejo oraz olejnymi Ladoga i Van Dyck. Użyłem także kilka pigmentów MIG'a. Galeria: W trakcie prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 moje zdanie już znasz - cud, miód i orzeszki w karmelu gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Bardzo ładnie wymalowany. Świetna modulacja kolorów, elegancko wybrudzony.... Fajny kontrast między podwoziem- kołami a górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Model bardzo fajny. Wg. mojej oceny, malowanie ma bardziej wyraz artystyczny, niż realny związek z rzeczywistością. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Model bardzo fajny.Wg. mojej oceny, malowanie ma bardziej wyraz artystyczny, niż realny związek z rzeczywistością. MBB Zdecydowanie popieram twoją wypowiedź w stosunku do malowania tego modelu. Nie bardzo też rozumiem wypowiedź kolegi Dumo odnośnie sklejalności tego modelu. Ja ostatnio sklejałem B1 Centauro ROMOR ( ten z osłonami) i powiem szczerze, że żadnych problemów ze sklejałnością tego modelu nie miałem, jak również z położeniem kalek na modelu. Kalek było nie wiele bo tylko numery rejestracyjne, flagi narodowe. Zostawiłem też oryginalną lufę, choć miałem też dokupioną toczoną z RB Modela. Zastanawiam się dlaczego akurat reflektory są na żółto pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Dzięki wielkie za miłe słowa Co do składalności miałem problem z dopasowaniem dwóch połówek i przy zrobieniu skrętnych osi. Kalki niestety pozostawiają wiele do życzenia, może tego nie widać ale zostawiły widoczny film nawet po użyciu płynów zmiękczających. Daleko im do dragona czy tamiyi. Malowanie zdecydowanie artystyczne i stąd żółte reflektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Rafał nie wiem może akurat w twoim egzemplarzu te kalki takie były. Ja jeszcze raz powtarzam, że swoimi nie miałem najmniejszych problemów. Połysk pod kalki, płyny i kładzenie i mat na całość. Jest okej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 4 Marca 2014 Witam Muszę przyznać, że praca, która przedstawiłeś stoi na bardzo wysokim poziomie! Bardzo ale to bardzo podoba mi się kolorystyka świetna robota!!! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Witam! Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Ja sklejałem Centaura z tego zestawu Trumpeter 01564 - B1 Centauro AFV with Upgrade Armour scala 1/35. Nie miałem z nim większych problemów, ani z kalkami, ani z łączeniem połówek kadłuba. Wg. mojej oceny to całkiem dobry model jak na możliwości tego producenta. Wrzucam parę fotek mojego. Nie powiem, że dla porównania, ale ja chciałem uzyskać efekt, wozu, średnio umęczonego i takiego, który widać, że brał udział w działaniach "wojennych". Malowanie jest typowo zestawowe. Nadmienię tylko, że Centauro B1 to jedne z ładniejszych współczesnych wozów bojowych, oczywiście wg. mojej oceny. DUMO, proszę nie miej pretensji. Ja lubię pojazdy malowane w sposób taki, żeby oddawały rzeczywistość. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Rafał wiesz już od lat że jestem zwolennikiem twojego artystycznego podejścia do modeli. Ten podoba mi się ogromnie a zakurzone koła to już rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 W przeciwieństwie do Bazylms niestety nie jestem... ale ten model mi się podoba. Jest fajny. Powstrzymałeś się od pstrokatych kolorów, kleksów, mega-rdzy i wyszło naturalistycznie (nie licząc kilku drobiazgów). Z drugiej strony nie mam nic przeciwko temu żeby każdy z nas miał własny styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Piękna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Model fajnie zmodulowany jak zwykle zresztą. Także podziwiam Twoje tempo prac. Mnie same obicia zajmują ok tydzień czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Sorry ale nie będę sie wymądrzał Jestem zachwycony.....gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Jeszcze raz wielkie dzięki Panowie za miłe słowa!! W następnym tygodniu kończę stuga III b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Rewelacyjne wykonanie Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Dziękuję W następnym tygodniu wstawię jeszcze galerie z podstawką którą muszę jeszcze dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Jak obiecywałem tak jest, mała winietka pod Centaura: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Witam! Czad i wymiatanie! To jeden z lepszych twoich modeli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Nie jestem fanem Twoich malowań zawsze coś mi nie pasowało ale ten i Churchill AVRE są po prostu świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi