Patterson Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Z braku czasu dawno nic nie wrzucałem, zatem kilka fotosów Gaz MM BZ-42 firmy UM w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Po prostu piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 TKS tak średnio mnie zachwycił. Na uwagę zasługuje charakterystyczny krzyż. Tyle, że były one stawiane zwykle na rozwidleniu dróg. Drzewa jak dla mnie niezbyt dobrane... Natomiast ta scenka jest bardzo urokliwa w swej prostocie. Nic dodać, nic ująć. Fajny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 5 Marca 2014 Cześć! Bardzo ładna praca - fajnie, że model ma podstawkę (najbardziej podoba mi się ta leżąca rura :-) No i fakt, że auto ma tylko jedno oko dodaje tego extra realizmu. Gratuluje! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Bez dwóch zdań .....rewelacyjny Chętnie zapisze się tez do Ciebie na korki z fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 No. Marcinie... Pozdzierany i zardzewiały "zawodowo"... Ale- skoro taki zużyty, to dlaczego np. błotniki nie mają ani wgniecenia? A poza tym klasa! Pozdrawiam! I czekam na następne Twoje wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Dzięki. TKS tak średnio mnie zachwycił. Na uwagę zasługuje charakterystyczny krzyż.Tyle, że były one stawiane zwykle na rozwidleniu dróg. Drzewa jak dla mnie niezbyt dobrane... Natomiast ta scenka jest bardzo urokliwa w swej prostocie. Nic dodać, nic ująć. Fajny modelik. Nie mam doświadczenia w małych skalach i dioramach, to pierwsze kroki dla mnie, choć o dziwo TKS na forach się podoba najbardziej z moich ostatnich. Co do drzew, co masz na myśli? Że pieńki trochę liche? Fakt, trochę na łatwiznę poszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Kompozycyjnie jakoś nie wspołgarają z TKS-em. Mniejsze chyba by lepiej pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Wszystko pasuje jak ulał. Cała scenka wykonana super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Świetna praca. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Piękny model i podstawka ( szczególnie roślinność i krzyż na boku drogi w TKS) - komentarz do obu Twoich prac - Gaza i TKSa. Chciałbym tak umieć modelować i robić fotki... Ale mam jedną uwagę do obu scenek - wg mnie jest stanowczo zbyt wysoka trawa/roślinność na płycie lotniska i na środku drogi którą jedzie TKS - jak pamiętam piaszczyste drogi np. u Dziadków na wsi ( lubelskie, radomskie) to nigdy tak wysokie rośliny na nich nie rosły, nawet na tych słabo używanych - a w przypadku TKS-a takie "badyle" miałyby z pół metra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Świetnie się prezentuje. Bardzo podoba mi się tez podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 ... jak pamiętam piaszczyste drogi np. u Dziadków na wsi ( lubelskie, radomskie) to nigdy tak wysokie rośliny na nich nie rosły, nawet na tych słabo używanych - a w przypadku TKS-a takie "badyle" miałyby z pół metra.... U mnie na działce kilka lat temu to urosły na prawie 0,5 metra... Musiałem oprysk zamówić. Jest to możliwe. Trawa rośnie tak do prawie 40 cm... ale wtedy wygląda zupełnie inaczej (kłosy z nasionami na szczycie długiej rurki). Inne zielsko potrafi jeszcze wyżej rosnąć ale nie jest takie proste. Zgadzam się, że na dioramce jest ciut za wysoko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Kolejna dobra praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Dzięki, dzięki. Tak trawka jest ciut za duża, ale dopiero zaczynam przygodę z winietkami i trudno mieć cały wachlarz materiałów na początku, tą trawkę kupowałem z myślą o 35, dlatego jest za długa, uzupełnię warsztat o nowe podsypki i będziemy próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi