Dumo Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Witam serdecznie Wszystkie zamierzone projekty zakonczone: churchill gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Marca 2014 Fantastyczny! Ile czasu zajęło zbudowanie i pomalowanie? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Jak zwykle klasa Rafał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Rafał malowanie bardzo ładne. Jedna uwaga co do tylu. Przy braku błotników I takim błocie na gąsienicach tył powinien też być trochę uwalony. A tam nawet kurzu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 KLASA. To jest, jak dla mnie, Twój najlepszy model obok Stuga. Świetne brudzenie, mnie gąsienice bardzo się podobają. Wieża i jej boki super zrobiona. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Model na pełnym wypasie gratuluję i jak zwykle podziwiam liczę tez na wskazówki jak zabiorę się za mojego Churchilla z Dieppe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 super wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Fantastyczny! Ile czasu zajęło zbudowanie i pomalowanie? pozdrawiam Christian Budowałem go ponad pół roku, a raczej kilka dni i dłuuugo leżał. malowanie trwało 3-4 dni. Rafał malowanie bardzo ładne. Jedna uwaga co do tylu. Przy braku błotników I takim błocie na gąsienicach tył powinien też być trochę uwalony. A tam nawet kurzu nie ma. Zdjęcia tego nie oddają ale tam też jest ostro upierdzielony Dziękuję za miłe przyjęcie modelu i zapraszam do nowego warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=40767 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Rafał! Powiem tak: jeden z najlepszych Twoich modeli, jakie w życiu widziałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Witam! Model technicznie super! Ale nie podoba mi się. Dlaczego? Bo jest za jasny...Albo wypaliłeś zdjęcia i uciekł ci kolor. Albo przesadziłeś z modulacją i nie poradziłeś sobie z nią, co by ją trochę ukryć. Perfekcyjnie zrobiłeś to w Centauro, a tutaj chyba cię trochę poniosło. Dla mnie ten model jest prawie monochromatyczny i źle wygląda. Ale to już moja subiektywna opinia... Daj może mniej obrobione zdjęcia, nie takie wypalone, jasne. Zrób może na innym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Co monitor to inny odbiór zdjęć, np. u mnie są dobre z porządną jasnością i saturacją. Za to na monitorze u moich rodziców już jest o wiele za jasny (tu i tu jest ustawiona taka sama jasność). Jeszcze jutro będę u koleżanek to sprawdzę na ich laptopach. Niestety Mariusz nie dogodzę wszystkim, a nie będę robił 3-ch rodzai zdjęc do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Podziwiam prace jak i jej naklad.Brzydal pieknie wykonany ,tylko jakis jasny,moze faktycznie przepalone foty. ANW jest fajny bo rzadki,malo takich wiec chwala Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Witam! Monitor mam OK. Po prostu zrób jeszcze raz zdjęcia, z takimi ustawieniami jak ostatnia seria zdjęć w twoim warsztacie. Tam ładnie wszystko widać. W tym samym warsztacie, przedostatnia seria zdjęć, jest tak samo wypalona jak te powyżej. Zresztą sam piszesz ze coś z tymi fotkami jest nie tak. Obrobiłem sobie jedno zdjęcie z twojej galerii dodając trochę kontrastu i ociupinkę saturacji i model wygląda wspaniale. Sam model jest rewelacyjny, ale lepiej oglądać go w warsztacie, niż w galerii... I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 U mnie wygląda dobrze ale spoko jak uprzątne T-34 i panzer III z biurka cyknę nowe foty churchilla i centauro bo już mam skończoną podstaweczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi