Skocz do zawartości

[RS] Churchill AVRE - AFV Club 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Wszystkie zamierzone projekty zakonczone: churchill gotowy

ChurchillAvreGaleria1.jpg

ChurchillAvreGaleria2.jpg

ChurchillAvreGaleria3.jpg

ChurchillAvreGaleria4.jpg

ChurchillAvreGaleria5.jpg

ChurchillAvreGaleria6.jpg

• Super Moderator
Napisano

Fantastyczny! Ile czasu zajęło zbudowanie i pomalowanie?

pozdrawiam

Christian

Napisano

Rafał malowanie bardzo ładne. Jedna uwaga co do tylu. Przy braku błotników I takim błocie na gąsienicach tył powinien też być trochę uwalony. A tam nawet kurzu nie ma.

Napisano

KLASA. To jest, jak dla mnie, Twój najlepszy model obok Stuga. Świetne brudzenie, mnie gąsienice bardzo się podobają. Wieża i jej boki super zrobiona. Bardzo mi się podoba

Napisano

Model na pełnym wypasie gratuluję i jak zwykle podziwiam

liczę tez na wskazówki jak zabiorę się za mojego Churchilla z Dieppe

Napisano
Fantastyczny! Ile czasu zajęło zbudowanie i pomalowanie?

pozdrawiam

Christian

Budowałem go ponad pół roku, a raczej kilka dni i dłuuugo leżał. malowanie trwało 3-4 dni.

Rafał malowanie bardzo ładne. Jedna uwaga co do tylu. Przy braku błotników I takim błocie na gąsienicach tył powinien też być trochę uwalony. A tam nawet kurzu nie ma.

Zdjęcia tego nie oddają ale tam też jest ostro upierdzielony

Dziękuję za miłe przyjęcie modelu i zapraszam do nowego warsztatu:

viewtopic.php?f=87&t=40767

Napisano

Rafał! Powiem tak: jeden z najlepszych Twoich modeli, jakie w życiu widziałem!

Napisano

Witam!

Model technicznie super!

Ale nie podoba mi się. Dlaczego? Bo jest za jasny...Albo wypaliłeś zdjęcia i uciekł ci kolor. Albo przesadziłeś z modulacją i nie poradziłeś sobie z nią, co by ją trochę ukryć. Perfekcyjnie zrobiłeś to w Centauro, a tutaj chyba cię trochę poniosło. Dla mnie ten model jest prawie monochromatyczny i źle wygląda. Ale to już moja subiektywna opinia...

Daj może mniej obrobione zdjęcia, nie takie wypalone, jasne. Zrób może na innym tle?

Napisano

Co monitor to inny odbiór zdjęć, np. u mnie są dobre z porządną jasnością i saturacją. Za to na monitorze u moich rodziców już jest o wiele za jasny (tu i tu jest ustawiona taka sama jasność). Jeszcze jutro będę u koleżanek to sprawdzę na ich laptopach. Niestety Mariusz nie dogodzę wszystkim, a nie będę robił 3-ch rodzai zdjęc do galerii

Napisano

Podziwiam prace jak i jej naklad.Brzydal pieknie wykonany ,tylko jakis jasny,moze faktycznie przepalone foty.

ANW jest fajny bo rzadki,malo takich wiec chwala Ci.

Napisano

Witam!

Monitor mam OK. Po prostu zrób jeszcze raz zdjęcia, z takimi ustawieniami jak ostatnia seria zdjęć w twoim warsztacie. Tam ładnie wszystko widać. W tym samym warsztacie, przedostatnia seria zdjęć, jest tak samo wypalona jak te powyżej. Zresztą sam piszesz ze coś z tymi fotkami jest nie tak.

Obrobiłem sobie jedno zdjęcie z twojej galerii dodając trochę kontrastu i ociupinkę saturacji i model wygląda wspaniale.

Sam model jest rewelacyjny, ale lepiej oglądać go w warsztacie, niż w galerii...

I tyle

Napisano

U mnie wygląda dobrze ale spoko jak uprzątne T-34 i panzer III z biurka cyknę nowe foty churchilla i centauro bo już mam skończoną podstaweczkę.