LarwaKraft Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Witam! Założyłem Panowie ten wątek bo.... tak po prostu skończył mi się klej. Mój wspaniały klej w jednym słoiczku wytrzymał 16 latek. Sposób na niego miałem prosty. Otóż dorzucałem co jakiś czas drobinki styropianu i cichaczem podbierałem kobicie zmywacz do paznokci. Zalewałem troszkę na "oko", miąchałem mocno i klej gotowy. Tym razem postąpiłem podobnie, a klej nie wyszedł kurza stopa. Patrzę na skład zmywacza do paznokci, a tam jak byk stoi "NIE ZAWIERA ACETONU". No i moja mikstura się zważyła i wyszedł z tego zamiast kleju GLUT i marmelada . Żal wywalać tą buteleczkę, więc ją sobie zostawiłem na pamiątkę tak z sentymentu, ale kleju brak. Ponieważ złożyłem zamówienie w Martolii na różne WAŻNE produkty, a exhausty do He 111 H-1 jeszcze z Czech nie doszły, to mam do Was prośbę. Kochani zapodajcie mi jakiś dobry klej do plastiku. Jak zobaczyłem ile tej chemii się teraz narobiło to po prostu nie wiem co wziąć. Co soądzicie na przykład o HUMBROL Precision Polly? Dobre to takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Tamiya thin cement. Albo inny thin. Klej który jak dla mnie zmienił oblicze modelarstwa. Bierzesz dwie części składasz razem a w szczeline pomiędzy nimi zapuszczasz pedzelkiem z nakrętki odrobinę kleju. Ściskasz, czekasz chwilę i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Również polecam Tamiye.. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Witajcie. Też się dokładam do ohów i ahów, nad Thinem Tamki, choć używam też Fallera Super Expert z igłą. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPaweł Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Polecam Toluen - do nabycia np w OBI. Działa identycznie jak thin-cement a kosztuje ok 7 pln za pół litra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Dzięki za szybki odzew. Na razie jest 3:0 dla Thina Tamiyijiii Jak do 00:00 utrzyma się wynik pozytywny to zamawiam. Pozdrawiam i dzięki Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 tamiya extra thin i Humbrol z igłą, jakikolwiek. toluen jest silnie trujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Tamiya Extra Thin. BEZAPELACYJNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Używam revella z igłą i extra thin tamki. Oba są suoer i się wzajemnie uzupełniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Revell z igłą wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Dzięki chłopaki. Extra thin Tamki zamówiony. Pozdro Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi