jakub97 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Witam. Na warsztat trafił kolejny model serii T, tym razem 85. (Ten produkt http://www.mojehobby.pl/products/T-34-85-Mod.1944-3349040.html) Może niektórych urażę, ale tutaj dragon zrobił duże ślady po wypychaczach, a to następnym razem wstawię zdjęcia. Również mogli dodać swoje magic tracki, znacznie by ułatwiło życie, ale model nie jest zły. Wanna i układ jezdny prawie skończony. Friule to tylko dla ustalenia ile ogniw jest mi potrzebnych (dodam je przy kolejnej osiemdziesiątce piątce, ale zvezdy) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Ładnie się zapowiada. Moim zdaniem do zvezdy szkoda dawać friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Serio, nie szkoda Ci friuli do Zvezdy?. Z inboxa widać, że te ogniwka Dragona są lepsze niż przykładowo Bilki. Może rozważyć i te zestawowe dać do Zvezdy, a friulki jednak zostawić na Dragonie?... Chyba, że masz jakiś powód, którego nie znamy . Model fajny, na pewno będę zaglądał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Dzięki za zapełnienie miejsc na widowni. A no w takim razie dam friule do dragona, a z niego do zvezdy. Chciałem co prawda zrobić ruchome zawieszenie, lecz byłoby dużo roboty w zvezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Mam ten sam zestaw w domu. Zobaczę co z niego zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Dzięki za zapełnienie miejsc na widowni. A no w takim razie dam friule do dragona, a z niego do zvezdy. Chciałem co prawda zrobić ruchome zawieszenie, lecz byłoby dużo roboty w zvezdzie. Ruchome zawieszenie w modelu Zvezdy Zvezdowy T-34/85 ma wahacze odlane razem z kadłubem a sam model jest mówiąc oględnie słabo spasowany. Więc dłubać jeszcze przy nim ruchome zawszenie to masochizm moim zdaniem. Myślę, że dragon ma do tego większy potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Chętnie będę zaglądać czegoś się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Dzięki za zapełnienie miejsc na widowni. A no w takim razie dam friule do dragona, a z niego do zvezdy. Chciałem co prawda zrobić ruchome zawieszenie, lecz byłoby dużo roboty w zvezdzie. Ruchome zawieszenie w modelu Zvezdy Zvezdowy T-34/85 ma wahacze odlane razem z kadłubem a sam model jest mówiąc oględnie słabo spasowany. Więc dłubać jeszcze przy nim ruchome zawszenie to masochizm moim zdaniem. Myślę, że dragon ma do tego większy potencjał. Markuz, masochizm w modelarstwie zawsze w modzie . A tak na poważnie to tylko o tym myślałem, więc raczej niczego takiego nie będzie. Kolejna odsłona może być nawet za kilka tygodni, bo codziennie mam rehabilitację, a w ten weekend mam wystawę, ale może jakoś się znajdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam po przerwie. Jakby to powiedziała dzisiejsza młodzież, YEAH BICZYS!!! Czy jakoś tak. Przy dłuższym dłubaniu znajduję więcej przeszkód, np. tylna płyta odstaje od wanny, mimo że jak się przeciągnie to wtedy z przodu, parę niedoróbek. Myślę, że szpachla i papier ścierny załatwi sprawę, w obecnej chwili wygląda tak: I o to ten problem: Nie postarali się za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Zestaw Dragona, który nabyłeś to niestety stary T-34 nie ma nic wspólnego z nowszymi wydawanymi w serii Smart Kit. Przepak w nowym opakowaniu. Na pewno dużo pracy w ten zestaw włożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Fakt, ale tak poza tym to i tak oczywiście lepszy niż zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 A tak z innej beczki Jak sie przedstawia model Tamki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Miło, że zaglądasz hypnos. Tamka jest nieco słabsza, bo jej gąski są od razu na śmietnik. Dziury w wannie, bo tamiya wymyśliła silniczki do takich modeli. Stawiałbym na dragon-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Bacznie obserwuje, bo w mojej kolekcji przydalby sie jakiś rusek i zastanawiam sie nad teciakiem, albo JS ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 No to teraz masz u mnie przechlapane, musisz mieć ruska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Znajdzie się pewnie jeszcze trochę baboli w modelu, ale jeszcze przecież nie koniec. Jak na razie spróbowałem połączyć płytę nad/za silnikową i wannę, wyszło nie najgorzej: Wieżyczka złożona i tu kolejna niespodzianka, mianowicie dwie części, które są między górną częścią wieżyczki jak i dolną przy jarzmie działa, jest kilka szczelinek, szpachla, papierek i do roboty : Reszta zdjęć... I na ten tydzień koniec, do zobaczenia w kolejny weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 no no ładnie i czysto sklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Hehe, dzięki. Jakoś tak od niedawna zacząłem czysto sklejać, wcześniej nawet na to nie patrzyłem, no prawie nie patrzyłem, bo jednak zawsze w pogotowiu był wacik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 na łączeniu wieży i tak powinien być spaw wiec i tak tam musisz cos podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 I do tego najlepszy jest milliput, albo wykombinuję coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Wracam po długiej przerwie. Modelu już nie zdążyłem dzisiaj wyszlifować, ale jutro powinienem to zrobić. Dużo roboty i to bardzo. Friule złożone w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Czekamy na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Pudrowanie trupa ciąg dalszy. Podkład położony, gąski zdjęte, ale kilka babolów wyszyło na wierzch. PS. Przy okazji znalazłem ordery świętej pamięci mojego dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Dziadek - bohater. Cześć i Chwała. Mój był rotmistrzem 2 Pułku Ułanów Grochowskich. Tak w temacie: kibicuję bo zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Kolejna aktualizacja, sorry za zdjęcia ale znowu mi się aparat sypie. Całość została poprawiona, położony podkład. Teraz nie ma raczej żadnych niedociągnięć, a przynajmniej mi się tak zdaje. Teraz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi