Drozdek Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Co by tu opowiadać, po prostu czasem trzeba zrobić coś innego niż lotniskowce, tak dla odmiany Trochę sklejania i na chwilę obecną jest to: spód: Zostały jeszcze koła i silniki oraz pomalowanie całego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Czysto sklejony. Czekam na kolejne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Skala trochę dziwna, ale model ładnie sklejony. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: I-16 - ICM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Po naprawdę długim czasie postanowiłem trochę poskrobać oraz pomalować. Przyznaję się, że malowanie miejscami nie jest czyste i nie chce się niczym usprawiedliwiać bo to moja wina. Zauważyłem jeszcze po nałożeniu farby, że pojawiły się miejsca gdzie za mało szlifowałem, ale już chyba mówi się trudno. Zostały jeszcze do sklejenia koła oraz umieścić kalki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 takie to małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Bardzo małe to to Ale linie na skrzydłach mógłbyś staranniej pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Wiem, właśnie miałem to na myśli mówiąc, że w niektórych miejscach widać moją niestaranność, lecz pędzlem niezbyt dobrze mi wychodzi jeszcze ale staram się nabierać doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 A to pędzlem malujesz, to zmienia postać rzeczy. Będzie ciężko, ale spód wyszedł ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Aluminium aerografem pomalowałem a szary pasek pędzlem już nieco zużytym dlatego miejscami wyjechałem za linie czyli to co małe dzieci nienawidzą w kolorowankach robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Zamaskuj - łatwiej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 hmm to nie bardzo rozumiem koncepcji, posiadasz aero a malujesz pędzelkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Trochę z lenistwa bo nie chciało mi się czyścić aero po aluminium dla tak małej ilości szarego, przyznaję się - mój błąd i obiecuję poprawę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Dziwne podejście. Jak bym miał malować to aero to raczej najpierw bym położył szary na całe skrzydło, zamaskował i malował alu. No ale każdy ma soją technikę. Podglądam bo fajne malowanie ma Kanadyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Nie pomyślałem na początku, czasami łapię się na takich błędach że coś za szybko zrobię i niestarannie a później dopiero myślę że mogłem to zrobić i łatwiej i staranniej. Jeśli co soboty nie skończę modelu to niestety będę musiał Was przetrzymać z postępami prac do sierpnia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Tak jak obiecałem, że się postaram zrobić kalki jak najszybciej tak i również dotrzymuję słowa i oto one ;) Pasy na skrzydłach trochę poprawione i zamaskowane. Niestety jedna kalka zerwana ale udało się połączyć, że nie widać przerwania ale gorzej z kalką szyby dla pilotów (nie do odratowania). Jak mógłbym ją zrobić, czymś zastąpić? Oraz pytanie czy próbować bawić się w dioramę, jeśli tak to może coś zaproponujecie? Na wszelkie rady, uwagi, słowa krytyki na co zwrócić uwagę czekam niecierpliwie bo wiem, że takie się znajdą ;) Ale na małe słowa pochwały też liczę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Witaj, mam ten model gdzieś w szpargałach, sklejony kadłub i to wszystko, tym bardziej plus dla Ciebie za skończenie. Uwagi moje są takie: nieźle, wszak to małe bardzo, ale przydałoby się szpachlować łączenie połówek kadłuba, jak nie szpachlą to CA. Dokładniej obrabiaj części (krawędź natarcia). Kalki kładź na błyszczącą powierzchnię, bo widać na przedostatnim zdjęciu, że chyba jest chropowato? A z szybą pilotów na przyszłość się nie baw, tylko zaślepiaj i szpachluj na gładko. Walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Ja mam pomysł na diorame - start z lotniska - zrób kawałek płyty lotniska i na to postaw go z tą przeźroczystą podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Faktycznie kadłub nie jest poszpachlowany, wcześniej nie zwróciłem na to uwagi Co do szyby, nic nie pozostało jak namalowanie jej. Przy odrobinie maskowania da radę taką namalować. Ja w swoim 767 też musiałem malować bo innego wyjścia nie było: Plus za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Wiem, że nie jest poszpachlowany ale zacząłem sklejać model jak jeszcze nie używałem tego typu rzeczy ;) też tak myślałem nad startem z lotniska oraz dodatkowo pionowa plansza (lub dwie) za modelem ze zdjęciem wieży lotów i innych samolotów w tle ;) i bez podstawki tylko moment tuż przed startem, ewentualnie podniesiony dziób, co o tym myślicie? Oraz jak się za to zabrać bo nigdy nie robiłem dioramy. Coś tego typu a w tle dwie ściany ze zdjęciami lotniska w tle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Na tym zdjęciu to akurat pokazane jest lądowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Na tym zdjęciu to akurat pokazane jest lądowanie Akurat chyba nie. Drozdek, po prostu postaw go na płycie lotniska, bez żadnych tam takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Chciałem właśnie postawić na płycie lotniska z lekko podniesionym dziobem, żeby stwarzał w miarę dynamiczny widok. Tylko podpowiedzcie od czego zacząć bo nigdy nie robiłem dioramy itp A co do obrazka to jednak jest chyba lądowanie bo za samolotem jest koniec pasa startowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Nie tak łatwo jest zrobić model samolotu startującego/ lądującego. Ja poległem z moim TU, choć może kiedys do niego wrócę. A co do obrazka to jednak jest chyba lądowanie bo za samolotem jest koniec pasa startowego. Zaczerpnięte z sieci zdjęcie lądującego samolotu. Widzisz różnicę? Klapy i sloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 No masz chyba rację. Więc czy lądujący czy startujący to jak kto woli a ja bym chciał spróbować z podniesionym dziobem i to mi wystarczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Widzisz różnicę? Klapy i sloty. Klapy i sloty to się akurat wypuszcza i do lądowania jak i do startu. Samo lotnisko to St.Martin można znaleźć więcej takich fotek Lądowanie Start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi