stefan1965 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Tak jak koledzy napisali pośpiech jest wskazany przy jedzeniu z jednego talerza a w szczególności przy rozwolnieniu. Każdy popełnia błędy ale najważniejsze jest wyciągnąć wnioski i nie zrobić błędu ponownie. Następny model będzie lepszy. Pozdrawiam Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Wiem, że trochę pośpiechu było i źle zrobiłem ale obiecuję, że przy następnych modelach nie będę się spieszył i robił modelu by zdążyć na jakiś konkurs. Dzisiaj dotarła przesyłka z dwoma modelami ale to wieczorem lub w sobotę opublikuję pierwsze zdjęcia i jak wcześniej napisałem, zrobię wszystko by wykonać jak najbardziej starannie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 .... zrobię wszystko by wykonać jak najbardziej starannie ;) I tego się trzymaj! Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 To dołączę do malkontentów i...pokład był ciemniejszego odcienia szarości niż nadbudówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 To dołączę do malkontentów i...pokład był ciemniejszego odcienia szarości niż nadbudówki ... Zgadza sie. Nadbudowki mialy ten sam odcien co burty. Grigio Cenerino Chiaro -----> Life Color UA 613: Poklady byly malowane Grigio Piombo Ponte ---> LifeColor UA 615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Możliwe, że trochę kolory się nie zgadzają ale malowałem Polę wg tego: No teraz już się nie da poprawić niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dziwię się przyjętemu wzorcowi skoro dziś widziałem Twój model(wypociny) na żywo w towarzystwie Poli i Zary wykonanych przez Artura H.(BAJKA) i pytanie czemu nie korzystałeś z jego wzorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Mimo iż mieszka w tym samym mieście co ja to nie wiem co mnie pokusiło by zrobić w innych barwach. Następne modele będą zgodne z oryginalnymi barwami. Artur H. robi teraz King George V czyli bliźniaczy krążownik do Prince of Wales i postanawiam robić wg Jego wzorców. Wiem, że moja Pola nie ma porównania do wykonanych modeli Poli i Zary no ale Artur ma o wiele więcej doświadczenia niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Artur H. robi teraz King George V czyli bliźniaczy krążownik do Prince of Wales i postanawiam robić wg Jego wzorców. Chlopie, posluchaj nas. Nie porywaj sie z motyka na slonce. Bierzesz sie za b. skomplikowany, drogi model, ktory znacznie Cie przerasta. Niepowodzenia (spowodowane brakiem doswiadczenia) szybko Cie zniecheca i wyladuje niedokonczony w pudle gdzies gleboko z tylu na szafie. Zostaw go sobie na pozniej. Kup na poczatek jakis tani model, ktory sprawi Ci przyjemnosc, a przy okazji nauczysz sie czegos i napewno go skonczysz. Np. Schnellboota 1/72 Revella. Na forum jest kilka warszatow, gdzie bedziesz mogl podejzec to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Kolega Warka Bear dobrze Ci radzi, wez na warsztat np. jakiegoś niszczyciela i jak dobrze i czysto go skleisz, a następnie pomalujesz ( pamiętam że był z tym problem ) będzie wiadomo czy są postępy, czy nie... Dopiero jak nabędziesz trochę doświadczenia to wtedy przyjdzie pora na konkretne modele. Kolego, Prince of Wales to pancernik, nie krążownik Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Zlep sobie Mirażowskiego Flowera któregoś To wyrabia charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Zlep sobie Mirażowskiego Flowera któregoś To wyrabia charakter Nie wszyscy muszą być masochistami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Jak niby wygląda ten model o którym mówi Szydercza Gała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 A ja uważam że idź od razu na głęboką wodę, mój poprzedni model wyglądał podobnie do twojego. Z kolei ten który teraz kończę po mimo że nie jest idaełem to nie ma porównia z poprzednikiem. Jak się zaweźmiesz i bd go powoli budował, zero pośpiechu i benegdyńska cierpliwość to skończysz go i nauczysz się więcej niż mogło by ci się wydawać. Tak więc buduj i próbuj zdobyć uznanie modelarzy ;) Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Czyżbyś był nieświadom faktu istnienia mojego 20 stronnicowego wątku???? Jestem w głebokim szoku Poszukaj Ogóreczników, a wszystko stanie się jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Na początek polecam coś dużego i mało skomplikowanego. Np. Pt-109 , Schnellboota lub U-boota II , VIIc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi