wosiek Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Dawno nic nie wrzucałem więc nadszedł czas na Panterę Ausf.G w barwach Powstawnia Warszawskiego. Jeszcze nie zdecydowałem czy będzie to Pudel-Magda czy WP, ale do tego jeszcze mamy sporo czasu. Na tapetę poszedł stary zestaw Revella z wymiany od Krzysztofa Szymańskiego (dzięki) - inbox-u nie robię, bo większość z Was go zapewnw zna. Do tego będzie sporo dodatków: 1. Fototrawionka Part-a - nr: P72-041, P72-082, P72-086 2. Transmisja i prawy wentylator od CMK - nr: 2046, 2045 3. Silnik od CMK Blitz Line (B 72010)i lina Eureka (ER-7203) 4. Amunicja z Attaku (RE 72320) lufa RB (72B07) no i oczywiście kalki z Toro Model ( 72D03) Nie obędzie się oczywiście bez twórczości własnej, ale to w kolejnych relacjach na które zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Model na bogato. Szkoda ze projekt grupowy musi być w innym dziale, bo teraz jest kilka powstańczych modeli tam i tutaj. W każdym razie walcz, a ja popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 no to będzie się działo. liczę na wymiotny model. przygotuj się na to, że fototrawione gąsienice są naprawdę niewdzięczne w składaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Model na bogato. Szkoda ze projekt grupowy musi być w innym dziale, bo teraz jest kilka powstańczych modeli tam i tutaj. W każdym razie walcz, a ja popatrzę. Za późno, a w zasadzie dopiero po Twoim wpisie dowiedziałem się, że jest osobny temat. No cóż, niech tak zostanie . no to będzie się działo. liczę na wymiotny model. przygotuj się na to, że fototrawione gąsienice są naprawdę niewdzięczne w składaniu. Zobaczymy co wyjdzie. Odnośnie gąsienic to nie pierwsze, które będę składał, ale oczywiście dzięki za ostrzeżenie, bo nigdy nie wiadomo co tak naprawdę wyjdzie. OK czas nagli więc pierwsza odsłona tego co udało mi się zdziałać wczoraj Ponieważ grubość Ścianek wanny to ponad 1mm więc żeby zwiększyć przestrzeń potrzebną dla amunicji wyciąłem środkową część i zastąpiłem płytką. Główne wręga oddzielająca przedział bojowy od kierowcy też znalazła już swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Model na bogato. Szkoda ze projekt grupowy musi być w innym dziale, bo teraz jest kilka powstańczych modeli tam i tutaj. W każdym razie walcz, a ja popatrzę. Za późno, a w zasadzie dopiero po Twoim wpisie dowiedziałem się, że jest osobny temat. No cóż, niech tak zostanie . zawsze można poprosić moderatora o zmianę warsztatu do wątku powstańczego,ja też nie wiedziałem przy Hetzerze i już tam przenioslem z pomocą moda. powiększyłbyś Wojciechu skromną skalę 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 No chyba żeby cały projekt przenieś do tego działu. Po pierwsze to same pojazdy, a po drugie to zainteresowanie byłoby większe bo tam za często ludzie nie zaglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Witaj Wojciechu. Pozwolisz że tu będę zaglądał. Pomysł z przeniesieniem do projektu grupowego "Pojazdy Powstania Warszawskiego" nie jest głupi. A co do samego projektu to powiem że nabrałeś tępa. Wanna wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 No chyba żeby cały projekt przenieś do tego działu. Po pierwsze to same pojazdy, a po drugie to zainteresowanie byłoby większe bo tam za często ludzie nie zaglądają. Dlatego cały czas mam dylemat czy przenosić wątek A co do samego projektu to powiem że nabrałeś tępa. Wanna wygląda super. Dzięki Arturze. Staram się bo Kraków już blisko ( może zdążę) Dzisiaj pobawiłem się w kanibala. Oto efekt Kolejny etap to pocienienie okolic wyciętych włazów celem wklejenia płytki plastiku, która będzie podtrzymywała wycięte elementy A tak się prezentujezłożony na sucho kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Ciekawy sposób na prezentację "Naszej" Pantery. Zdecydowałeś się, która będzie Magda czy WP. Jacyś pozoranci by się przydali polecam Powstańców Warszawskich z TQD Casting. Trzymam kciuki abyś na Kraków się wyrobił bo "kruca bomba mało casu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Podglądam i kibicuję Wreszcie coś zaczyna się dziać w 72 na forum. Ostatnimi czasy jest bardzo cicho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Ciekawy sposób na prezentację "Naszej" Pantery. Zdecydowałeś się, która będzie Magda czy WP. Jacyś pozoranci by się przydali polecam Powstańców Warszawskich z TQD Casting. Trzymam kciuki abyś na Kraków się wyrobił bo "kruca bomba mało casu" Fakt trochę nietypowo będzie. Magda czy WP? Hmmm... to zdecyduję po malowaniu. Pozorantów raczej nie będzie, bo model nie przedstawia żadnej konkretnej sceny. Dodatkowo jak sam zauważyłeś czasu nie mam za wiele :( Podglądam i kibicuję Wreszcie coś zaczyna się dziać w 72 na forum. Ostatnimi czasy jest bardzo cicho.. Faktem jest, że 35 i 48 króluje na Forum. Widocznie ludziska mają mnóswo miejsca, ja przy 72 ledwo mieszczę to co mam, a i tak są ciągłe walki z Żoną Czas na kolejną porcję twórczości "handmade" Otwierane panele są już "uzbrojone" Zacżąłem doposażanie przedziału bojowego... ... i klapy silnika Na chwilę obecną wnętrze prezentuje się tak cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 przekładnia wygląda dużo lepiej niz moja z Attack do Hetzera powstańczego.Reszta też świetnie się prezentuje i tak precyzyjnie...nie to co u mojego "Chwata" doceniam bo w tej skali to duzo trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 przekładnia wygląda dużo lepiej niz moja z Attack do Hetzera powstańczego.Reszta też świetnie się prezentuje i tak precyzyjnie...nie to co u mojego "Chwata" Nie przesdzaj z tą skromnością. Hetzera oglądałem i wygląda świetnie. Wkładasz w niego naprawdę dużo pracy i serca wiedząc, że niewiele z tego będzie widać na końcu. Pozostanie za to satysfakcja, że w środku coś jest Tak trzymaj !!! Co do przekładni to z CMK też nie ma miodu. Posiada szereg błędów wymiarowych i uproszeń. Nie zamieżam jednak tego korygować, bo wiele z tego nie pozostanie na wierzchu po dodaniu radiostacji, tablic przyrządów, siedzeń i innych "pierdółek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Niniejszym oświadczam, że etap "dozbrajania" spodu wanny uważam za zakończony. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Wnętrze super, szybkość też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Wnętrze w tej skali to już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 12 Maja 2014 Autor Share Napisano 12 Maja 2014 Dzięki Panowie za miłe słowo. Ponieważ powiedziałem, że spód przedziału bojowego jest gotowy więc wypada go przykryć: Chwilowo postanowiłem odpocząć od wanny ( muszę parę rzeczy przemyśleć) więc rozpoczynam kolejny etap czyli "zróbmy sobie działo" Oto co wczoraj udało mi się zdziałać ( zdjęcia robione przed ostatecznym szlifem) I zabrałem się za oporopowrotniki. Długo szukałem w swoich zasobach odpowiedniego materiału i ostatecznie padło na rurkę 24mm + pręt 1mm. Żeby to wszystko się zmieściło konieczne było zeszlifowanie dość grubych ścianek rurki i uzyskanie pożądanej grubości Efekt złożenia całości na sucho poniżej cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Jestem pod wrażeniem blaszkowego zimmeritu na jarzmie, jakoś zawsze podchodziłem do niego dosyć sceptycznie. A tu proszę chyba najtrudniejszy element do nałożenia zimmeritu gotowy i wygląda porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Wosiek ciągle w formie! Cudeńka, Panie, cudeńka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Jestem pod wrażeniem blaszkowego zimmeritu na jarzmie, jakoś zawsze podchodziłem do niego dosyć sceptycznie. A tu proszę chyba najtrudniejszy element do nałożenia zimmeritu gotowy i wygląda porządnie. Faktem jest, zimmerit kładł się bez problemu tym bardziej, że kleiłem go na ordynarną Kropelkę. Bardzo dobrze sie poddaje i jest dobrze spasowany. No może za wyjątkiem okolic lufy co widac na załączonym zdjęciu. Wosiek ciągle w formie! Cudeńka, Panie, cudeńka! Bez przesady proszę Czas ucieka, a robota goni :( Działo gotowe i na chwilę obecną ląduje w poczekalni do malowania. No chyba, że macie jakieś uwagi to poprawię. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Cisza w eterze więc walczę dalej po swojemu. Dzisiejsze popołudnie to "obróbka" wieży. Pojawiły się kolejne elementy zimmeritu... .... i "dozbroiłem" wnętrze góry wieży. Na chwilę obecną całość wygląda tak: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 uważaj jak będziesz wstawał od stołu bo tam gdzieś leży moja szczęka pozwoliłem sobie zapisać ostatnie zdjęcia na przyszłość gdy zachce mi się znowu wnętrze robić w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 ale żal ściska, że tego widać nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Cisza w eterze więc walczę dalej po swojemu. Dobre sobie, gnasz tak że człowiek nie nadąża z komentarzami. Swoją drogą podzielam zdanie Andrzeja że mało co z tak ładnego wnętrza będzie widać. Tylny właz wieży przy takim wnętrzu powinien być otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Zawsze można wieżę wyciągnąć i od spodu pooglądać. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi