PiterATS Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Witam Przedstawiam mój ostatni zlepek, którym jest ISU-152 z Tamiyi, w oznakowaniu pojazdu z nieustalonej jednostki, z walk w Berlinie. Znalazłem jedno zdjęcie ISU z tej jednostki, niestety nigdzie nie natrafiłem na informację jaki był jej numer. Nie mniej malowanie jest na tyle ciekawe, że postanowiłem je wykonać. Zresztą Tamiya proponuje właśnie wóz 1151, jako jeden z kilku wariantów oznakowań Z dodatków doszła standardowo lufa RB, linka Eureki oraz Friule. Ponadto model uzupełniłem o kilka pomniejszych detali, a w figurkach wymieniłem głowy na żywice Horneta. Jeśli idzie o samą jakość zestawu, to Tamiya powinna się wstydzić, że wypuściła coś takiego na rynek Owszem odwzorowanie detali i pasowanie elementów są wzorowe, ale już jakość tworzywa z jakiego odlano ramki to jakaś kpina. Plastik okazał się bardzo miękki, rozwarstwiał się i mechacił przy szlifowaniu Nie lepiej było z kalkami, które po odklejeniu z podkładu, wesoło zaczęły się rozpadać na drobne kawałeczki Cudem udało mi się jednak uratować to co najważniejsze, czyli numery i gwiazdy (pasy i tak już na początku budowy postanowiłem namalować samemu). Wydaje mi się, że te wady dotyczą chyba tylko mojego egzemplarza lub partii modeli, z której pochodzi. Nie zmienia to jednak faktu, że ceniona firma, która za swój model życzy sobie nie mało, bo średnio 170zł, powinna chyba częściej i uważniej sprawdzać poczynania pracowników działu kontroli jakości No ale jakoś się udało przezwyciężyć trudności i zakończyć budowę Zdjęcia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Ładny modelik. Podobają m się te smugi ociekającej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Podoba mi się, fajnie wyszedł efekt zużycia powłoki malarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Podoba mi się! Wygląda rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Fajnie wykonany model i podstawka . Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Bardzo fajny. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Szkoda, że tak lewituje na tych cegiełkach. Raczej by się pod nim skruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 12 Maja 2014 Autor Share Napisano 12 Maja 2014 Część cegieł i innego śmiecia jest cała, a część pokruszona. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Model bardzo mi się podoba,kawał świetnej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Model jest naprawdę "perfekto",ale ja bym go trochę pobrudził na lufie Gratuluje udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi