Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 523
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam

Postanowiłem przemalować swojego 2A5 z niemieckiego na polski. Jest w kolorach NATO, ale wszystkie zdjęcia jakie znalazłem to albo bez oznaczeń albo już w nowych kolorach. W dodatku zdjęcia z tego wątku w większości wyparowały :(.

Są jakieś foty w malowaniu PL ale z NATO-wskim kamuflażu?

Napisano

Te które są w barwach natowskich nie mają polskich oznaczeń. Jak do tej pory polskie oznaczenia dostały tylko te przemalowane. Chyba , że w międzyczasie coś zdążyło się zmienić.

A co do fotek to masz parę

20140814_160504.jpg

20140814_160509.jpg

20140814_160804.jpg

1060-3.jpg

1055-2.jpg

1051-1.jpg

1049-1.jpg

1046-3.jpg

20140814_155616.jpg

20140814_155620.jpg

20140814_160317.jpg

20140814_155802.jpg

20140814_160325.jpg

20140814_160449.jpg

20140814_160454.jpg

Napisano

Czyli potwierdzają się zasłyszane tematy, że pomalowane na nowo zostały tylko te które trafiły na defiladę a reszta już nie będzie malowana.

Napisano

Numeracja może mylić bo na potrzeby defilady malowane były wozy kolejnymi numerami mimo że były z innych kompanii. Po powrocie miały przywracane takie jak powinny być.

Napisano

Dzięki wielkie

Dla zainteresowanych schemat malowania z defilady w/g Toro Model. Proponuje kierować się jednak fotkami bo są odstępstwa na poszczególnych egzemplarzach.

defilada.jpg

57

Ja już nic nie rozumiem

Napisano

Okonek ujął sprawę chyba najtrafniej.. ;)

Pozdrawiam,

Maciej

Napisano
Koła także są przemalowane.

Na defiladzie (15.08.2014) nie były...

Numeracja może mylić bo na potrzeby defilady malowane były wozy kolejnymi numerami mimo że były z innych kompanii. Po powrocie miały przywracane takie jak powinny być.

Gdzieś wcześniej, chyba Corporal_PL, podawał fotkę/rozpiskę z numerami rejestracyjnymi, numerami taktycznymi i przydziałem do poszczególnych kompanii.

Z tej rozpiski wynikało które z wozów dostały "jedynie defiladowy" numer taktyczny.

... schemat malowania z defilady w/g Toro Model.

To nie schemat malowania, a jedynie schemat rozmieszczenia kalkomanii - trochę trudno na jednej sylwetce pokazać "malowanki" 8 pojazdów (mimo iż teoretycznie są/były takie same...).

Dodatkowa dokumentacja fotograficzna jest jak najbardziej wskazana...

Napisano

Na defiladzie (15.08.2014) nie były...

Nie mów mi czy były czy nie bo jechałem jednym z nich i malowaliśmy koła chyba z pięć razy Nawet bandaże na czarno były malowane po bokach :P

Napisano

fotka z defilady - autor kol.Andzin z tego forum...

andzin.jpg

na moje oko koła są w innym kolorze niż zieleń na plamach na pancerzu - ale może się mylę...

fotka z dnia poprzedzającego defiladę - autor kol.Flachenty z tego forum...

flacha.jpg

wanna nie wygląda na malowaną...

Napisano
... schemat malowania z defilady w/g Toro Model.

To nie schemat malowania, a jedynie schemat rozmieszczenia kalkomanii

Nazywaj to jak chcesz a i tak wiadomo o co chodzi.