Corporal_PL Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Chodzi o żółtą nakrętkę na wieńcu? Ona taka ma być bo jest plastikowa i pod nią nie ma smaru ale śruba do rozłączania przekładni od silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Okonek miał na myśli kamufaż, jak sądzę. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Aaa, co do kamuflażu to ten ze zdjęcia jest z OSL, a one nie były malowane. Zresztą malowanych było tylko 15 sztuk na defiladę i kilka na brygadzie i nie ma decyzji czy będzie to kontynuowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Jeśli większość sprzętu jest malowana to niestety pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 A właśnie raczej nie bo farba nie spełnia podstawowych parametrów na czołgach, odpada, łuszczy się, łatwo brudzi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 A właśnie raczej nie bo farba nie spełnia podstawowych parametrów na czołgach, odpada, łuszczy się, łatwo brudzi itp Bo dobrze pomalować czołg to nie taka prosta sprawa bez usunięcia starej powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Rozmawiając z żołnierzami 9BKPanc z nieformalnego batalionu wyposażonego w PT-91, mówili że malowanie z tym brązem jest najnowsze i będzie nim przyozdabiane większa część sprzętu. Nie pytałem o trwałość, ale wiem że farba musi być matowa. Dlatego kolory błyszczące jakie można znaleźć w walkaroundzie z T-72 są już odesłane do lamusa. Dlatego myślę, że nowy sprzęt z czasem dostanie nowe "polsko-natowskie" malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Ja to wiem że malowanie czołgu to niełatwa sprawa. Ale jeśli ktoś się upiera żeby to robić "siłami brygady" czyli pan Mietek i pan Władek to powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 52 brem i nic nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Marcin a czy te które pozostały w starych barwach mają jakieś oznaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Mają takie same jak pomalowane czyli numer taktyczny, rejestracje, godło brygady i oznaczenie pododdziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 Tiaaaa..... to który wzór malowania teraz wybrać bo model już czeka Niestety, zielony i czarny też nie są takie same... Na fotkach widać różnice w zieleniach przemalowanego Kamo i nieruszanej wanny... Koła chyba też zostawili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Póki kalkomanii nie ma (a chyba Toro nie wydało jeszcze) to ze wszystkim mozna sie wstrzymac mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Póki kalkomanii nie ma (a chyba Toro nie wydało jeszcze) to ze wszystkim mozna sie wstrzymac mysle. Może coś uda się zaadoptować 2A4. mam niemiaszka 2A4 i dłubie 2A5 miał być niemiaszek a korci mnie teraz aby zrobić polonika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 Może coś uda się zaadoptować 2A4 Uda, uda a resztę się dorobi a jak nie wyjdzie to model poczeka tylko na kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Marcin czy te nasze mają z przodu na błotnikach z przodu u góry takie płyty z krzyżami ( nie mam pojęcia co to ) jak na płycie czołowej ? Nie mogę się tego dopatrzeć na dostępnych fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Chodzi o nakładki do jazdy po sliskich powierzchniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Można tam zamontować te nakładki (czyli gruntozaczepy) jak w A4. Ale w A5 jest na to lepsze miejsce w lewej komorze z tyłu zasobnika na wieży. Niemcy tam przewidzieli ich montaż bo jak są na błotnikach to się obluzowywały i rzęziły albo spadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Co fachowcy to fachowcy. Dzięki wielkie. A jak ma się sprawa z A4 ? Są na błotnikach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 W A4 na błotnikach. Gruntozaczepy zakłada się zamiast gumowych nakładek jak czołg się ślizga na lodzie. Po 9 na gąsienicę w równych odstępach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 To coś to szpula z kablem telefonicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Będą kalkomanie w 1/35 i 1/72. http://www.martola.com.pl/pl1566/produkty56464/leopard_2a5_in_polish_service_34th_armoured_cavalr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Wielkie dzięki. Czyli poza specjalnymi okazjami, była składowana wewnątrz zasobnika. Jeszcze jedno pytanko. Czy podczas ładowania czołgu na lawetę i jego rozładowywania jest używany ten telefon? Jeszcze nigdy nie widziałem żeby bęben był tam zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 To się może tylko przydać : Będą kalkomanie w 1/35 i 1/72. http://www.martola.com.pl/pl1566/produkty56464/leopard_2a5_in_polish_service_34th_armoured_cavalr Vol.1 _ to jest dopiero ciekawe. Dzięki Jamat za wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Oby kalki były długo dostępne. Szkoda że tak szybko zniknęły te do A4 co miały oznaczenia obu batalionów czołgów z 10-tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi