Corporal_PL Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Ta antenka pomaga zorientować się podczas obserwacji przez peryskopy kiedy armata minęła godzinę 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roy P Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Witam Postanowiłem przemalować swojego 2A5 z niemieckiego na polski. Jest w kolorach NATO, ale wszystkie zdjęcia jakie znalazłem to albo bez oznaczeń albo już w nowych kolorach. W dodatku zdjęcia z tego wątku w większości wyparowały :(. Są jakieś foty w malowaniu PL ale z NATO-wskim kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Te które są w barwach natowskich nie mają polskich oznaczeń. Jak do tej pory polskie oznaczenia dostały tylko te przemalowane. Chyba , że w międzyczasie coś zdążyło się zmienić. A co do fotek to masz parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 A ja tylko się zareklamuje Mam oznaczenia do naszych A5 w 1:35 na sprzedaż, idealne jeśli się nie chce całego zestawu kupować! viewtopic.php?f=59&t=46105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Czyli potwierdzają się zasłyszane tematy, że pomalowane na nowo zostały tylko te które trafiły na defiladę a reszta już nie będzie malowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Tego nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Czyli potwierdzają się zasłyszane tematy, że pomalowane na nowo zostały tylko te które trafiły na defiladę a reszta już nie będzie malowana. Śledząc stronę 10 BKPanc widać też takie Leosie szkolne: źródło: www.altair.com.pl Edytowane 11 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 To jest akurat jeden z trzech A5 na stanie OSL z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 No tak, nie doczytałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 O co chodzi z tym 1057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 A o co ma chodzić? Nie wszystkie są pomalowane ale wszystkie oznakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 Wspominałeś już o tym wcześniej ale 1057 chyba był na defiladzie przemalowany czy mi się już coś pokręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Numeracja może mylić bo na potrzeby defilady malowane były wozy kolejnymi numerami mimo że były z innych kompanii. Po powrocie miały przywracane takie jak powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 No właśnie widzę http://www.youtube.com/watch?v=adO1MFr4-7A Marcin mógłbyś podać proszę jakie wozy z defilady pozostały przy swoich numerach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 48, 52, 53, 55, 56, 57, 58 czyli czołgi 1 kcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 Dzięki wielkie Dla zainteresowanych schemat malowania z defilady w/g Toro Model. Proponuje kierować się jednak fotkami bo są odstępstwa na poszczególnych egzemplarzach. 57 Ja już nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 57 jest już przemalowana. Ale są też oznakowane w kamuflażu NATO. Koła także są przemalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Okonek ujął sprawę chyba najtrafniej.. ;) Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Koła także są przemalowane. Na defiladzie (15.08.2014) nie były... Numeracja może mylić bo na potrzeby defilady malowane były wozy kolejnymi numerami mimo że były z innych kompanii. Po powrocie miały przywracane takie jak powinny być. Gdzieś wcześniej, chyba Corporal_PL, podawał fotkę/rozpiskę z numerami rejestracyjnymi, numerami taktycznymi i przydziałem do poszczególnych kompanii. Z tej rozpiski wynikało które z wozów dostały "jedynie defiladowy" numer taktyczny. ... schemat malowania z defilady w/g Toro Model. To nie schemat malowania, a jedynie schemat rozmieszczenia kalkomanii - trochę trudno na jednej sylwetce pokazać "malowanki" 8 pojazdów (mimo iż teoretycznie są/były takie same...). Dodatkowa dokumentacja fotograficzna jest jak najbardziej wskazana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Na defiladzie (15.08.2014) nie były... Nie mów mi czy były czy nie bo jechałem jednym z nich i malowaliśmy koła chyba z pięć razy Nawet bandaże na czarno były malowane po bokach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 fotka z defilady - autor kol.Andzin z tego forum... na moje oko koła są w innym kolorze niż zieleń na plamach na pancerzu - ale może się mylę... fotka z dnia poprzedzającego defiladę - autor kol.Flachenty z tego forum... wanna nie wygląda na malowaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Wanny nie były ale koła jak najbardziej. A odcień inny bo koła były malowane częściej i dodatkowo dzień przed defiladą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Wg mnie niektóre nie miały malowanych kół jak np. ten a niektóre a i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 ... schemat malowania z defilady w/g Toro Model. To nie schemat malowania, a jedynie schemat rozmieszczenia kalkomanii Nazywaj to jak chcesz a i tak wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi