Marak Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Model ukończony, więc ostatni etap, czyli... galeria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sushi79 Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Oooooo kurrrrwww......... Cos pięknego jak prawdziwy.... Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted May 31, 2014 Super Moderator Share Posted May 31, 2014 No i elegancko. A drabina jest składana, czy zrobiłeś na stale rozłożoną? Pytam, bo chyba w relacji przeoczyłem ten moment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 Drabina jest na stałe. Linki nie pozwalają na złożenie. Trzeba by robić obrotowe bloczki, albo nie kleić linek z jednej strony. Dlatego poszedłem na uproszczenie i zrobiłem na stałe. A tak w ogóle to dałem plamy, bo szukałem wszędzi zdjęć rozłożonej drabiny bo nie wiedziałem jak zrobić linki. Wczoraj sobie przypomniałem, że mam pełno takich zdjęć jak 5 lat temu kot u sąsiadów wszedł na drzewo i strażacy przyjechali go sciągać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Wow, gdzie ty takiego kolosa trzymasz? Pięknie wyszedł ten model, bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Warsztat obserwowałem od początku, stopień przeróbek i wkład pracy powala. Washa na ryflowaną blachę dałbym, bo za płaska. Gratuluję udanego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 ...Washa na ryflowaną blachę dałbym, bo za płaska... Masz rację. W końcówce już mnie trochę zmęczył ten model i zapomniałem. Teraz mam tydzień zajęty. Potem zrobię jeszcze kilka podmalowań i washa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misioptys Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Sledzilem warsztat, a teraz ogladam galerie i szczeka gdzies poszla a ja siedze i sie slinie. Daj mi z 50 lat i moze dorownam poziomem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapToWny Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Jak już pisałem w warsztacie, bardzo mi się podoba. Brawa za szczegóły i walkę z kablami. Ta drabina to faktycznie ogromna jest . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Model rewelacyjny! Stopień zaawansowania przeróbek, doróbek i zdetalowania powala..! A to co zrobiłeś z siłownikami podnośnika - mistrzostwo świata..! Dodatkowy PLUS za polskie oznaczenia i tablice! Mam ten model w magazynku, ale na razie nawet nie próbuję go wyciągać, muszę z lekka ochłonąć... Naprawdę bardzo dobra robota..! Ps. Kalki sam drukujesz..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Bardzo dziękuję za pochwały. Dzięki nim jestem coraz blizej decyzji, aby zrobić któryś z polskich samochodów przenosząc "małego modelarza" na plastik. Odnośnie kalek. Drukowałem je w firmie "Melius Manu". Bawiłem się już we własne kalki, http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=38297&p=578061&hilit=citroen#p578061 i http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=33778&hilit=unimog ale kosztowało mnie to zbyt duzo nerwów (i w sumie pieniędzy). Każdy papier podkładowy kupiony na Allegro jest inny. Na jednym toner nie trzyma się zbyt dobrze, inny przykleił mi się w drukarce. Dałem sobie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted June 24, 2014 Author Share Posted June 24, 2014 Wow, gdzie ty takiego kolosa trzymasz? Pięknie wyszedł ten model, bardzo mi się podoba. No, właśnie był problem, ale dorobiłem półkę więc wrzucam ostatnie zdjęcie "półkownika". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Moje zdanie jest podobne jak panów wyżej, tylko nie wiem czy mi się wydaje ale napis IVECO na atrapie z przodu chyba jest krzywo ???? Czy to złudzenie na zdjęciu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 Moje zdanie jest podobne jak panów wyżej, tylko nie wiem czy mi się wydaje ale napis IVECO na atrapie z przodu chyba jest krzywo ???? Czy to złudzenie na zdjęciu? Nie mylisz się. Jest krzywo jak cholera. Tylko nie chce się oderwać, a boję się uszkodzić kalki. Jak będę zamawiał kalki do nastepnego modelu to zrobię też napis Iveco i wtedy spróbuję zerwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Najlepsza drabina ever. Świetne dodatki i modyfikacje. Kawał porządnego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts