Skocz do zawartości

Iveco Magirus DLK 23-12 (Italeri 1:24) ver. Kędzierzyn-Koźle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model ukończony, więc ostatni etap, czyli... galeria.

z_Iveco_14-05-30_01_zps72809353.jpg

z_Iveco_14-05-30_02_zps97050832.jpg

z_Iveco_14-05-30_03_zps122a559d.jpg

z_Iveco_14-05-30_04_zps4bc2e1a5.jpg

z_Iveco_14-05-30_05_zps78869aca.jpg

z_Iveco_14-05-30_06_zps4843baa0.jpg

z_Iveco_14-05-30_07_zpsee1f762b.jpg

z_Iveco_14-05-30_08_zps45ef271d.jpg

z_Iveco_14-05-30_09_zps9022dfc8.jpg

z_Iveco_14-05-30_10_zps8510918b.jpg

z_Iveco_14-05-30_11_zps057acb26.jpg

z_Iveco_14-05-30_12_zps0a9ac4fa.jpg

• Super Moderator
Napisano

No i elegancko.

A drabina jest składana, czy zrobiłeś na stale rozłożoną? Pytam, bo chyba w relacji przeoczyłem ten moment.

Napisano

Drabina jest na stałe. Linki nie pozwalają na złożenie. Trzeba by robić obrotowe bloczki, albo nie kleić linek z jednej strony.

Dlatego poszedłem na uproszczenie i zrobiłem na stałe.

A tak w ogóle to dałem plamy, bo szukałem wszędzi zdjęć rozłożonej drabiny bo nie wiedziałem jak zrobić linki. Wczoraj sobie przypomniałem, że mam pełno takich zdjęć jak 5 lat temu kot u sąsiadów wszedł na drzewo i strażacy przyjechali go sciągać.

Napisano

Warsztat obserwowałem od początku, stopień przeróbek i wkład pracy powala. Washa na ryflowaną blachę dałbym, bo za płaska.

Gratuluję udanego modelu.

Napisano
...Washa na ryflowaną blachę dałbym, bo za płaska...

Masz rację. W końcówce już mnie trochę zmęczył ten model i zapomniałem.

Teraz mam tydzień zajęty. Potem zrobię jeszcze kilka podmalowań i washa.

Napisano

Model rewelacyjny! Stopień zaawansowania przeróbek, doróbek i zdetalowania powala..! A to co zrobiłeś z siłownikami podnośnika - mistrzostwo świata..! Dodatkowy PLUS za polskie oznaczenia i tablice! Mam ten model w magazynku, ale na razie nawet nie próbuję go wyciągać, muszę z lekka ochłonąć...

Naprawdę bardzo dobra robota..!

Ps. Kalki sam drukujesz..?

Napisano

Bardzo dziękuję za pochwały. Dzięki nim jestem coraz blizej decyzji, aby zrobić któryś z polskich samochodów przenosząc "małego modelarza" na plastik.

Odnośnie kalek. Drukowałem je w firmie "Melius Manu". Bawiłem się już we własne kalki,

http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=38297&p=578061&hilit=citroen#p578061

i

http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=33778&hilit=unimog

ale kosztowało mnie to zbyt duzo nerwów (i w sumie pieniędzy). Każdy papier podkładowy kupiony na Allegro jest inny. Na jednym toner nie trzyma się zbyt dobrze, inny przykleił mi się w drukarce. Dałem sobie spokój.

• 3 weeks later...
Napisano
Wow, gdzie ty takiego kolosa trzymasz? Pięknie wyszedł ten model, bardzo mi się podoba.

No, właśnie był problem, ale dorobiłem półkę więc wrzucam ostatnie zdjęcie "półkownika".

m_Iveco_14-06-23_01_zps8b614b43.jpg

Napisano

Moje zdanie jest podobne jak panów wyżej, tylko nie wiem czy mi się wydaje ale napis IVECO na atrapie z przodu chyba jest krzywo ???? Czy to złudzenie na zdjęciu?

Napisano
Moje zdanie jest podobne jak panów wyżej, tylko nie wiem czy mi się wydaje ale napis IVECO na atrapie z przodu chyba jest krzywo ???? Czy to złudzenie na zdjęciu?

Nie mylisz się. Jest krzywo jak cholera. Tylko nie chce się oderwać, a boję się uszkodzić kalki. Jak będę zamawiał kalki do nastepnego modelu to zrobię też napis Iveco i wtedy spróbuję zerwać.

Napisano

Najlepsza drabina ever. Świetne dodatki i modyfikacje. Kawał porządnego modelu