wojtek1984jedlicze Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Obiecane zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 w jaki sposób robisz zaciski na przewodach?? (np w silniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Dzięki za zdjęcia i trzymaj tak dalej. Pięknie Ci idzie z tymi blachami. Powodzenia! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 w jaki sposób robisz zaciski na przewodach?? (np w silniku) Nic prostszego ale bardzo pracochłonnego. Opaski i imitacje śrub robię z izolacji po drutach. Czesto ścinam krańce wzdłuż izolacji i tak otrzymuję imitację śrub. Obejmy wykonuję podobnie, różnej grubości izolacjami a jeśli potrzeba to wykonuję opaskę z bardzo cienkiej blaszki w dodatku jednostronni klejącej co mi ułatwia pozycjonowanie. Taką blaszke mam w swoim małym sklepiku internetowym na sprzedaż. Polecam bo można ją użyć w bardzo wielu sytuacjach. Po całych tych zabiegach mamy coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 dzięki za informację, ogólnie ciężko znaleźć drut odpowiedniej długości tnę i szukam "a ten za cienki a ten za gruby" daj adres do swojego sklepu ciekaw jestem co tam masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Sklep jako tako jest w budowie. Czesto wystawiam tematy w dziale "gielda", tutaj na forum. A wiecej mozesz zobaczyc wchodzac na moja aukcje na allegro ze stolikiem malarskim. Moj nick to wojtek-1984. Mam nadzieje,ze tej zimy ogarne jakos calosc i stworze sklepik z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 I zapomniałem jeszcze wstawić zdjecia obrazujące przewody hydrauliczne z mojego pierwszego projektu z M-ATV. Nadrabiam: and full installed: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Hydraulika wyszła ci super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Świetnie to wygląda zazdroszczę umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Świetnie to wygląda zazdroszczę umiejętności Nie ma co zazdrościć, ćwiczyć i ćwiczyć tak jak ja to robię. Kolejny progres z wieżyczka. Myślę, ze zbudowana jest już w 55%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie i bardzo czysto! pozdrawiam i oglądam dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Blacharka pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Niedlugo koncze prace nad wiezyczka,obecny etap oraz karabin: Kosz z tylu wiezy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Czy warto było robić blaszane kostki ERY? Moim zdaniem szkoda czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Dobre pytanie.zastanawialem sie tez nad tym w trakcie budowy.nawet juz przyklejalem te z zestawu ale jednak nie odpowiadalo mi kilka rzeczy.grubosc gornej plytki.takze niedokladnie zrobiony odlew kolkow do przykrecania. Zdecydowalem sie zrobic te z PE ale za to przycialem do nich zestawowe glowki srub bo mialy realniejsze wymiary. Sumujac mysle i jestem zadowolony z mojego wyboru. Jak dla mnie sie oplacalo a czasu nie poswiecilem duzo wiecej niz na te z zestawu, ktore i tak musiLbym lekko przerobic.Zeszlifowac czy tam przyciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Budowa dobiega końca, pozostały już ostatnie szlify: Recenzję prowadzę także na sympatycznym anglojęzycznym forum dlatego będą podpisy angielskie. Today I have bigger update. After two months of building I can show You more. Model is almost complete (building). Look at the pictures: Turret for me is a model byself. So much elements is hard to find on different tank. But when is ready looks beautifull. Dont You think so: Bokses for bullets: Back box: Last what I do was a construkcion for Shtora parts: And the machine gun: I have a problem with belt with bullets. When I change for PE elements belt dont fit. Cut, drill and looks like this: Put all elements together: Great model And small probe how will be looks Shtora lights: 95% of build complete. uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Bede teraz potrzebowal Waszej pomocy. Potrzebuje jak najwiecej zdjec badz schematow przewodow poprowadzonych po wizycce.od karabinu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Wojtek, a jaki jest ogólny zarys dioramy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Na pewno będę chciał wykorzystać moje produkty, tzn. Drzewka, maty z fragmentem krajobrazu, krzewy. Myślę, zeby postawić czołg na nierównym terenie. W głębi duży dąb, może ściekający strumyk. Siedzący przy ognisku bojownik. Nie wiem tylko czy ten co mam będzie pasował do ogólnej koncepcji. Kiedyś go pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/ może tu znajdziesz te kable, gdzieś miałem pozapisywane strony ale jakoś nie mogę ich znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Dziekuje. Korzystam wlasnie z tych zdjec. Niestety autorowi ciezko bylo dostac sie na gore i zdjec wiezyczki malo wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Szukaj fotek i dostarcz mi jak najszybciej mozesz bo nie chcę zwlekać z dokączeniem modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Sorry Wojtek że popsułem Ci szyki tymi zdjęciami kabli , ale skoro aż tak się rozbujałeś z ta blacharką, to kable bezwzględnie muszą być . Pięknie Ci to wychodzi. Przyglądając się jednak uważniej, zauważyłem pewną rzecz, która nie daje mi spokoju. Chodzi mi o oczy SZTORY. Jeśli mnie wzrok nie myli to u Ciebie wygląda to tak ze poskładałeś SZTORĘ i wkleiłeś przezroczyste elementy od środka, zgodnie z instrukcją a na to, na wierzch nakleiłeś czerwone kółka, które pochodzą najprawdopodobniej z zestawu SKP Models. Ja tak to widzę na fotkach. Jeśli tak to zrobiłeś, to mój drogi kolego popełniłeś błąd. Dlaczego?? A no dlatego że Meng dał do SZTORY przeźroczyste elementy, które trzeba pomalować transparentą czerwoną farbą i potem wkleić je od środka, jak każe instrukcja. Czerwone kółeczka, które dało SKP, są po to by zastąpić przeźroczyste elementy Menga i także powinny być wklejone w te kostki od środka. To takie moje spostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 No i masz racje. Z tym, ze nie do konca trafiles. Wiem o tym,ze oczka powinny byc bardziej w glebi obudowy. I tak wlasnie bedzie.Na razie zostawilem oryginalne z zestawu Le pod koniec budowy zetne wystajace elementy by pozniej wepchnac glebiej swiatelka z SKP. Dzieki temu zabiegowi powinno byc wszysyko okej. Dzieki za uwage. Kabelkow rzeczywiscie mnostwo. Troche robotki doszlo nie poddam sie na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi