lesio-69 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam Ciekawy wątek o olinowaniu Victory znajduje się na forum KOGI. Zamieszczam link http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?t=45356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Bardzo pomocny link dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Znowu koraliki tym razem mocowane do słupków relingów.Kupa roboty ale efekt zbliżony do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir kromer Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 witam bardzo fajnie Ci idzie z tym modelem mała uwaga wymień te lineczki na inne -nie takie zmechacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Podziwiam. Mam żaglowiec w magazynie, ale patrząc na to trzeba porobić myślę ze w nim zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Bardzo pracochłonne modele.Victory jest o wiele łatwiejszy w budowie niż Le Soleil Royal jesli chodzi o sam kadłub malowanie itp.Schody zaczynają się przy olinowaniu i tu zdecydowanie bardziej Victory daje popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Mechacącymi linkami przestałem się przejmować.Opalanie zbyt ryzykowne inne wynalazki też na dłuższą metę się nie sprawdzały.Jeśli jest jakiś dobry sposób to bardzo chętnie skorzystam z porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2014 Mechacącymi linkami przestałem się przejmować.Opalanie zbyt ryzykowne inne wynalazki też na dłuższą metę się nie sprawdzały.Jeśli jest jakiś dobry sposób to bardzo chętnie skorzystam z porady.Oczywiście - wędkarskie plecionki lub inne szewskie nici syntetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Nie wiem czy próbowałeś wosk pszczeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 Nazwijmy to pewną odmianą relingu żeby było ok.Nad siatkami tez pracuje wszystko będzie tak jak jest w oryginale.Wosku nie próbowałem,slaby lakier do włosów tez powinien dać rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Witam pojawiły się ławy odciągi i jufersy.Zabrałem się tez za klamry wykonałem je z kawałków papieru kredowego.Po wywierceniu otworów do dziur trafiły szpilki.Malowanie i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2014 Więcej ujęć ław i jufersów nie było ? Wybacz drobną złośliwość, ale oglądanie kilku zdjęć pod rząd przedstawiających to samo pod nieco zmienionym kątem fotografowania jest męczące, szczególnie że focie zajmują cały ekran, a przewijanie ich wkurzające... Prośba - miej na względzie nas oglądających i staraj się unikać takich praktyk... Poza tym - modelik rośnie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Jest więcej ław a dokładnie 10 a to tylko 2.Model jest na tyle skomplikowany i szczegółowy ze wymaga kilku ujęć zwłaszcza przy moich marnych zdolnościach fotograficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2014 Rozumiem, że za jakiś czas, każdy z kilkudziesięciu talrepów będziesz nam pokazywał na osobnej fotce ? - w końcu przecież wszystkie różnić się będą między sobą, nie będą identyczne... Jeśli już mówisz o swoich nieumiejętnościach w fotografowaniu, to pstrykaj ile wlezie ale nie katuj nas brazylijską telenowelą... i wrzuć na forum tylko wybrana foteczkę... Z drugiej strony wolny kraj, można wrzucać prawie wszystko co się chce, a jak ktoś nie chce to nie musi patrzeć... W sumie racja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Telenowelą .To wolny kraj jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prousse Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Im więcej zdjęć tym lepiej! to jest warsztat, a robiąc np. ten sam model można się genialnie wzorować na takiej liczbie fotografii od lepszych modelarzy. W moim przypadku tak rozbudowane warsztaty są esencją tego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Siatki do koszy wykonane z kawałka starej firanki barwionej w mocnej herbacie na lekko żółtawy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Efekt świetny Może zostaw je przynajmniej w części puste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Tym razem nie mam zamiaru pakować tam niczego,opcja pusta bez worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2014 Piękna robota! Super czysto i precyzyjnie! 5+ Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Dzięki staram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Schody lub schodnie na poop deck.Tralek i poręczy zestaw nie zawiera wiec trzeba samemu je wykonać. Tralki drewniane 8mm,poręcze z drutu. Troszkę mnie to zdrowia kosztowało ale wyszło przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Witam czas zabrać się za wanty linki grubości 0.7mm.Wanty wymagają dodatkowego oplotu zabezpieczało to przed szybkim ich przetarciem,dlatego stworzyłem machine do oplatania want.Są to 2 identyczne silniczki elektryczne podłączone do spustu wkrętarki która zapewnia zasilanie i płynną regulacje obrotów.Sprzęt jak widać zbudowany metoda doktora cycka wszystko trzyma się na taśmie ale sprawdza się znakomicie i pozwala na błyskawiczne owinięcie want. Wanty owijałem linka 0.2mm. Sposób montowania want pamiętając o tym że pierwsza wanta od strony dziobu owijana jest po całości od głowy masztu do jufersa.Dotyczy to wszystkich masztów. Wanty mocowane na przemiennie po obu stronach.Nie licząc pierwszej wanty pozostałe liny maja dodatkowy oplot tylko w miejscu gdzie oplatają głowę masztu. Całość pomalowałem na czarno wanty wymagają jeszcze małych poprawek ręcznego oplotu dla ich wyrównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Cię poniosło. Dbasz o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi