bazylms Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Teraz głowa wygląda dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Fajnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam, Dziękuje za wszystkie komentarze Figurka skończona w 90%... jak widzę co pokazujecie na forach, to wiem, że jeszcze daleka droga przede mną... Tak to wygląda na dzień dzisiejszy: Czekają mnie jeszcze retusze, logo na bluzie oraz rekwizyt do wyciągniętej ręki Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Messer- oby moi Afgańczycy wyglądali tak dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Dzięki Panowie Ja maluję akrylami Vallejo - skompletowane 6 kolorków do twarzy. Na początku całą twarz wymalowałem i wycieniowałem aerografem i było bardzo dobrze, ale zachciało mi się nieco poprawić pędzlem kilka miejsc... i efekt sami widzicie Jeszcze wieeeele figurek przede mną, także wierzę, że postęp będzie widoczny Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Czemu go na biało ubrałeś? Tak trochę dziwnie przy warsztacie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2014 To nie jest biały, a szary - to raz. Dwa - nigdy nie było założenia, że ma on coś naprawiać, tylko że siedzi sobie na swoim przydomowym stole warsztatowym i wspomina Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Sorry Waść. Zmyliły mnie fotki na których kolor ubranka wygląda na świetnie wycieniowana biel. Czekam co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Ciekawe co będzie miał w ręce... hmmmm intryguje mnie ta scenka - będziesz wizualizował o czym gość mysli? (to by dopiero był odpał!) pozdrawiam kreatywnie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam, Reflect - z wizualizować może być ciężko - ale chodzi mi coś po głowie Diorama małymi kroczkami zmierza do końca. Zabrałem się za bantama. Dodałem trochę świeżej rdzy, doszły rdzawe plamy po deszczu, wash. Opony ugięte " na ciepło". Czeka mnie jeszcze scalenie wew części błotników z całością. Na tyle dojdzie kawałek brezentu opadającego na podjazd. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 A może byś mu upuścił trochę powietrza z jakiegoś koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Pojazd wygląda super . Daj mu może do środka jakieś szpargały wystające spod brezentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Września 2014 Autor Share Napisano 5 Września 2014 Dziękuje Panowie za komentarze makinen - koła już mają spuszczone powietrze z oponek, ale są pod kątami, więc widać to bardziej po wew stronie opony. Marcin1970 - pod brezentem nic nie dam, bo z założenia wszystkie elementy do bantama są na stole warsztatowym Tymczasem doszedł wspomniany brezent. Aby go pomalować musiałem chwilowo usunąć płot. Malowany mieszanką far Vallejo, tak samo cieniowanie. Pomalowałem też trochę syfu i zacieków rdzy z przedniego zderzaka ( do poprawki ) pod samochodem. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Wygląda bardzo fajnie. Widać dużo pracy i serca jakie włożyłeś w wykonanie wszystkich elementów. Nie wiem czemu zrezygnowałeś z podpór i belkowania nad samochodem. Moim zdaniem wyglądało to o wiele lepiej niż bez nich. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Zrezygnowałem, bo nic nie było by widać, o zrobieniu zdjęć detali nie wspominając Klimat by był, ale za dużym kosztem. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Bardzo fajna rdza, możesz napisać jak ją zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Dzięki, ciemna i średnia rdza to pigmenty CMK, natomiast świeża rdza i obramówki po kałużach malowane cienkim pędzelkim Vallejo orangebrown. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Witam, Warto by było skończyć tą dioramę, jeszcze w tym roku... Także zabrałem się do pracy. Figurka otrzymała butelkę z wodą oraz została już docelowo przyklejona na swoje miejsce. Doszedł element spajający i dopełniający wzrok figurki - masz z powiewającą na wietrze flagą. Masz to profile polistyrenowe, docięte, wytoczone ( końcówka masztu ) + drucik. Sama flaga została wydrukowana, pomięta, utrwalona i wycieniowana aerografem. Doszła też klamka w drzwiach. Tak to się prezentuje: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Poprawne politycznie itd, itp, ale jakieś takie smutne w przekazie. Jakos tak pusto - dużo miejsca i nic się nie dzieje. Dowal jakichs ze 2 dzieciaków , albo innych ludków to scenka będzie miała sens. Na tym etapie dal bym dziadkowi flaszkę whiski ( tez bym sie napil ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Dzięki za komentarz Jeżeli jest smutna - to osiągnąłem cel "Czas wspomnień" zwłaszcza wojennych nie jest czymś radosnym i z takim założeniem budowana była ta winietka. Butelka alkoholu była jako opcja, ale dziadek jest w dresie, sportowych butach, więc kłóciło by się to ze " zdrowym stylem życia" jaki reprezentuje swoim ubiorem Ps - całość jest "smutna" bo tło jest szare. Poczekam na ładniejszy, bezwietrzny ( bo teraz głowę urywa ) dzień i zrobię fotki na tle nieba Figurkę małego chłopczyka chciałem dodać, ale jak narazie nie znalazłem nic pasującego - chyba że polecasz jakiś konkretny zestaw? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi