Marin Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Tom mój drugi model po wieloletniej przerwie w dłubaniu. Ponieważ poprzedni model był dość mocno brudzony co nie wyglądało najlepiej, tym razem postanowiłem zachować umiar. Ponieważ nie odważyłem się jeszcze na pokazanie warsztatu (wszystko jeszcze przede mną) kilka szczegółów: farby akryle Pactra, kokpit niestety nie widoczny ale zwaloryzowałem scratchem. Wash olejny, poza kokpitem model robiony z pudełka. Co do opinii o samym modelu to spasowany dość dobrze natomiast linie podziału zdecydowanie za głębokie, niektóre kalkomanie w złym rozmiarze (np. godło z S). Proszę o uwagi i komentarze od braci modelarskiej bo kolejna maszyna na warsztatcie (P-51D 1/72) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 To jest z tych nowych Airfixów? Sklejalny? ;) Bardzo ładny! Podoba mi się brudzenie na brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Nie wiem czy jest nowsza seria. Numer zestawu to A50143. Trzy klasyki w jednym. Najlepszy chyba z zestawu jest Mustang. Dostałem go z okazji powrotu do modelarstwa żeby potrenować przed większymi wyzwaniami. Modele są dobrze dopasowane aczkolwiek detalami nie grzeszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Rzadko widuję to malowanie Gustava Spricka... To nieco zapomniany pilot, ciekawe że Airfix przywołał go w edycji "asów". Golenie wklejone pod złym kątem (zbyt cofnięte do tyłu patrząc z boku), ale poza tym bardzo fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dzięki Banny za pozytywną opinię. Od razu sprawdziłem instrukcję i golenie są dokładnie pod kątem wg schematu. Mam też schemat z Eduarda i też ok. Może perspektywa zdjęcia tak znieksztalca? Jutro wrzucę fote z profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Bardzo fajnie pomalowany. Fajne wycieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Jał. Jak na 2 model to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Może zdjęcia modelu faktycznie oszukują oko co do kąta podwozia? Porównaj zresztą sam z ujęciami archiwalnymi: Tak przy okazji na zdjęciu nr 1 widać płytę pancerną, którą pominąłeś. W E-4 płyta pancerna chroniąca plecy pilota była już standardem. Ale generalnie model jest naprawdę OK i mimo jakichś tam drobnych uwag wyróżnia się na plus jakością wykonania. Pozostaje czekać na kolejne Twoje produkcje, Marin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Model bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2014 Banny, poniżej nałożone zdjęcie modelu na zdjęcie archiwalne. Pałny szacun za sprawne oko, moje golenie są lekko cofnięte. porównywanie na oko mówiło co innego. Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi. Zielona linia to krawędź osłony goleni ze zdjęcia archiwalnego. Czerwona to moja krawędź goleni modelu. Przy okazji widać jak złe rozmiary są niektórych oznakowań (np. trójkątny znak nad numerem 13) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 No wiesz, jak się obejrzy ileś tam setek zdjęć Bf-109 z różnych ujęć, to oko samoistnie wyłapuję niuanse... Tylko ciekawe, że ta zasada dotyczy modeli innych. W swoich nie takie babole udaje się umieścić heh. niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 ...to prawda,najlepiej widać u innych...u siebie też,ale .....swoją drogą-model bardzo przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Model bardzo fajny Zdjęcia troszkę słabe ( jednolite tło by się przydało) Ot takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Co do zdjęć to pełna zgoda ale nie umiem na razie tego dobrze zrobić bo brakuje mi kilku gadżetów no i praktyki. Ale dzięki za dobre słowo o samym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rommel2910 Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Powiedzieć mogę tylko że świetny Oby tak dalej, też się zabieram za 109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Ładny modelik, oprócz drobnych niedociągnięć wymienionych powyżej to rzuciły mi się smugi prochowe na skrzydłach. Wydaje mi się, że nie powinno ich tam być, bo gazy osadzały się na samych działkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi