konrad444 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Model skończony. Wątek warsztatowy można obejrzeć tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=43999&start=45 Wiem, że model posiada trochę niedoróbek i wiele rzeczy można by było zrobić lepiej, jednak osobiście jestem z niego zadowolony. Zdjęcia: Tu paka po zdjęciu działka: I trochę zbliżeń: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Całość jest super! Rozwaliły mnie opony przy działku - jak prawdziwe. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 bardzo fajny modelik, trochę szpeci końcówka lufy przy działku, ale mimo to podoba mi się wykonanie, śledziłem wątek warsztatowy i widzę że modelik po brudzeniu wygląda wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Szkoda, że nie słuchasz rad w warsztacie. Oczywiście model Twój, Tobie ma się podobać i Ty decydujesz o jego końcowym wyglądzie, ale jednak brak obić na nadkolach i żółte zacieki rdzy trochę psują mi końcowy wygląd modelu. Bardzo dobrego modelu, bo jednak całość jest udana Niezły wash, obicia i brudzenie. Świetne działko i jego podstawa, fajne dodatki na pace Posprzątaj trochę nitki, zapewne z patyczków higienicznych. I jeszcze jedna drobna rzecz - wydaje mi się, że koło zapasowe przywiązane w taki sposób linkami, nie utrzymałoby się długo na masce. Będziesz działał coś z podstawką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Oprócz uwag Kubisz'a, ja dodam swoje - mnie najbardziej razi nieusunięte linie podziału form na działku - na podstawie, na ramach krzeseł. Malowanie całkiem udane (oprócz tej rdzy). Tak więc trzymaj tak dalej, bardziej zadbaj o niektóre szczegóły - linie podziału form, a będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Małe niedoróbki koledzy wytknęli wcześniej, więc nie będę się powtarzał... Model w ogólnym odbiorze bardzo dobry, ślady zczochrania przez wojenkę wyglądają lepiej niż przyzwoicie, choć ja osobiście zrobił bym kilka rzeczy inaczej... Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2014 Spoko konstrukcja! Jedyna rzecz która mi nie leży to dyszel i te wystajace koła przy działku - zerknij tutaj. Oglądałem foty referencyjne i działo jest obsadzone niżej oraz bez zbędnych dodatków umożliwiających transport za samochodem. Ale to nie błąd tylko po prostu inne rozwiązanie technologiczne. Boczne szyby nie powinny być chyba tak mocno zakurzone - ale to też kwestia unikalnych warunków pogodowych. O kolorze rdzy koledzy już pisali. Niezle Ci idzie! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Spoko konstrukcja! Jedyna rzecz która mi nie leży to dyszel i te wystajace koła przy działku - zerknij tutaj. Na zdjeciu przedstawionym przez ciebie jest zupełnie inny sposób mocowania działka bez platformy. Ja założyłem koła bo dla mnie wtedy wygląda ciekawiej jednak okazało się potem że wystają one zbytnio przez co so robiłem "nóżki". Co do rdzy tu na zdjęciach jest trochę jaśniejsza niż w rzeczywistości, jeżeli macie okazje to zwróćcie uwagę na zacieki rdzy świeżo po deszczu. Na tamtych terenach z mojej wiedzy zbyt czesto nie pada. Dzieki wszystkim za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Nowe lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Model ciekawy i pomimo pewnych drobnych niedoróbek wspomnianych przez kolegów podoba mi się. Tak trochę z innej beczki - ciekawi mnie jak to się zachowuje podczas strzelania. Kolega, który był kanonierem na Hibnerycie (czyli ZU-23-2 na Starze) opowiadał, że przy strzelaniu na boki Starem rzucało (a przecież jest solidniejszą platformą niż pickup). Tu mamy wysoko położony środek ciężkości, więc obawiam się, że jeśli ZU będzie strzelało nie w osi pojazdu to po prostu może go przewrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Bardzo dobry model. Drobne niedoróbki o których wspominali Koledzy moim skromnym zdaniem nie psują odbioru. Moja uwaga ograniczy się zupełnie do czegoś innego. Masa działa to 950 kg co niewąpliwie powinno zachwiać geometrię samochodu. Niestety ten wygląda jakby wiózł jedynie parę skrzynek coli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Dzisiaj zakupiłem ten model, będzie następny po Gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Model ładny to fakt, może na ostatnich zdjęciach rdza trochę za żółta. Jedyne co mi nie pasuje to sposób zamontowania działka. Po pierwsze dodane koła w sposób istotny ograniczają kąt ostrzału. Trzeba manewrować całym pojazdem aby skutecznie ostrzelać ruchomy cel. Po drugie, oparcie działka na ceownikach na burtach spowodowałoby przy tej masie znaczące odkształcenie burt. Po trzecie przy pierwszym strzelaniu, cała konstrukcja zsunęła by się z burt i przewróciła. Jest to wizualnie atrakcyjniejsze i jeżeli taki był zamysł autora to się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi