konrad444 Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Cały kadłub wyantypoślizgowany : I moje próby pokazania uzyskanej faktury: Chyba nie jest najgorzej? A sama technika jest faktycznie bardzo prosta i przyjemna w użyciu. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie jestem specem, ale na moje oko wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Wieża sklejona teraz czas na maskowanie pod powłokę a-p, a następnie detale. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Powoli maskuje wieżę dziś skupiłem się na liniach podziału jutro postaram się po maskować inne szczegóły. Powoli mi ta taśma nosem wychodzi. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Niezła pokuta przy tym maskowaniu - co gorsza mnie to też czeka... Jak dla mnie faktura się prezentuje dobrze, ale dokładniej ocenić będzie można po malowaniu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Niezła pokuta przy tym maskowaniu - co gorsza mnie to też czeka... A to racja szczególnie na wieży kadłub jakoś szybciej poszedł. To co mam teraz to jakieś trzy godziny pracy. A co będziesz robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Merkava IV Academy, ale do robienia to jeszcze trochę - narazie jestem na etapie gromadzenia wszelakiej maści dodatków Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Antypoślizg zrobiony na całej powierzchni , zabezpieczony surfacerem 1000 i zdjęte maskowanie. A tak wyszło: Kadłub: I wieża: Oraz uzyskana faktura: Zostało mi tylko wyantypoślizgować włazy załogi oraz przyrządy optyczne. Sam jestem z uzyskanego efektu bardzo zadowolony, a sposób podebrany od Marcina bardzo prosty. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Wygląda dobrze na moje niedoświadczone oko. Ale maskowania to od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Uuuuuu.... Panie....elegancka, zegarmistrzowski robota. Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Warstwa antypoślizgowa wykonana lepiej niż w oryginale, maskowania miałeś mnóstwo, dobrze, że w pojazdach z IIWŚ takiej nie stosowano. Dobra robota, podglądam dalej. Nie jestem znawcą ale po przyrządach optycznych to się chyba nie chodzi i tam nie powinno być warstwy antypoślizgowej? To tak na szybko kilka fotek z netu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Na razie spoko - zobaczymy jak się zachowa faktura po malowaniu. Ciśnij dalej! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Zapewne pod pojęciem "przyrządy optyczne" kryje się moduł laserowego dalmierza i głównego celownika. Jest on osłonięty pancerną obudową, po której jak najbardziej można chodzić: Co innego dodatkowy, panoramiczny celownik dowódcy, po nim lepiej nie łazić Zdjęcia kolegi Andrzejon, to fotki starych Merkaw, z całkowicie inną optyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Dzięki wszystkim za opinie. A tymczasem jedziemy dalej wieża dostała trochę biżuterii, doszedł kosz oraz wyrzutniki granatów dymnych wraz z okablowaniem. Nie wszystkie elementy widoczne na zdjęciu są przyklejone część z nich jest położona tylko do zdjęcia. Sorry za brak tła, ale zdjęcia robiłem już kiedy nie było słońca, a nie kupiłem jeszcze żadnego oświetlenia do zdjęć. P.S. Tak oczywiście chodziło o obudowę tego dalmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Elegancko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Jedna tylko uwaga. Tu trzeba zaszpachlować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Wieża prawie skończona zostały już tylko karabinki. Tak to wygląda: Ta szpara już zaszpachlowana. Jutro wracam z robotą z powrotem na kadłub. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Wow. Podziwiam tą relację od początku. Powłoka antyposlizgowa jest super. Miałeś jakiś speclajny patent na kuleczki przeciw kumulacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Patent na kuleczki to cierpliwość hehe Sam przez to przechodzę ;) Świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Też przez to przechodzę w swojej Mk4 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 To prawda trochę roboty jest tak jak hypnos napisał najważniejsza jest cierpliwość. A jeszcze gorzej jak już po sklejeniu taka kuleczka wypadnie, wtedy okazuje się, że człowiek zna baaardzo dużą ilość słówek ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Dokładnie , zrobiłem ledwie kilka kuleczek a dowiedziałem sięo około 10 nowych słowach . Dodatkowo dla kompletnie zielonego plastikowca to udręka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 To prawda trochę roboty jest tak jak hypnos napisał najważniejsza jest cierpliwość. A jeszcze gorzej jak już po sklejeniu taka kuleczka wypadnie, wtedy okazuje się, że człowiek zna baaardzo dużą ilość słówek ;). Ty je kleisz ? Bo ja na sucho zakładam i tak zaginam oczko by nie wypadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie robiłem jak ty chodziło mi, że po złożeniu wszystkich i sklejeniu jeszcze innych rzeczy ci wypadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Aha ok rozumiem Myslalem ze gąsienice są najbardziej czasochłonne ale się pomyliłem, ale już jestem przy końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi