konrad444 Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Cały kadłub wyantypoślizgowany : I moje próby pokazania uzyskanej faktury: Chyba nie jest najgorzej? A sama technika jest faktycznie bardzo prosta i przyjemna w użyciu. Zapraszam do komentowania. Cytuj
hypnos82 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie jestem specem, ale na moje oko wygląda ok Cytuj
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Wieża sklejona teraz czas na maskowanie pod powłokę a-p, a następnie detale. Zapraszam do komentowania. Cytuj
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Powoli maskuje wieżę dziś skupiłem się na liniach podziału jutro postaram się po maskować inne szczegóły. Powoli mi ta taśma nosem wychodzi. Zapraszam do komentowania. Cytuj
Messer Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Niezła pokuta przy tym maskowaniu - co gorsza mnie to też czeka... Jak dla mnie faktura się prezentuje dobrze, ale dokładniej ocenić będzie można po malowaniu Pozdrawiam Messer Cytuj
konrad444 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Niezła pokuta przy tym maskowaniu - co gorsza mnie to też czeka... A to racja szczególnie na wieży kadłub jakoś szybciej poszedł. To co mam teraz to jakieś trzy godziny pracy. A co będziesz robił Cytuj
Messer Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Merkava IV Academy, ale do robienia to jeszcze trochę - narazie jestem na etapie gromadzenia wszelakiej maści dodatków Pozdrawiam Messer Cytuj
konrad444 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Antypoślizg zrobiony na całej powierzchni , zabezpieczony surfacerem 1000 i zdjęte maskowanie. A tak wyszło: Kadłub: I wieża: Oraz uzyskana faktura: Zostało mi tylko wyantypoślizgować włazy załogi oraz przyrządy optyczne. Sam jestem z uzyskanego efektu bardzo zadowolony, a sposób podebrany od Marcina bardzo prosty. Zapraszam do komentowania. Cytuj
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Wygląda dobrze na moje niedoświadczone oko. Ale maskowania to od groma. Cytuj
makinen Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Uuuuuu.... Panie....elegancka, zegarmistrzowski robota. Jestem pod wrażeniem. Cytuj
andrzejon26 Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Warstwa antypoślizgowa wykonana lepiej niż w oryginale, maskowania miałeś mnóstwo, dobrze, że w pojazdach z IIWŚ takiej nie stosowano. Dobra robota, podglądam dalej. Nie jestem znawcą ale po przyrządach optycznych to się chyba nie chodzi i tam nie powinno być warstwy antypoślizgowej? To tak na szybko kilka fotek z netu: Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 5 Sierpnia 2014 Super Moderator Napisano 5 Sierpnia 2014 Na razie spoko - zobaczymy jak się zachowa faktura po malowaniu. Ciśnij dalej! pozdrawiam Christian Cytuj
Barthass Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Zapewne pod pojęciem "przyrządy optyczne" kryje się moduł laserowego dalmierza i głównego celownika. Jest on osłonięty pancerną obudową, po której jak najbardziej można chodzić: Co innego dodatkowy, panoramiczny celownik dowódcy, po nim lepiej nie łazić Zdjęcia kolegi Andrzejon, to fotki starych Merkaw, z całkowicie inną optyką. Cytuj
konrad444 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 Dzięki wszystkim za opinie. A tymczasem jedziemy dalej wieża dostała trochę biżuterii, doszedł kosz oraz wyrzutniki granatów dymnych wraz z okablowaniem. Nie wszystkie elementy widoczne na zdjęciu są przyklejone część z nich jest położona tylko do zdjęcia. Sorry za brak tła, ale zdjęcia robiłem już kiedy nie było słońca, a nie kupiłem jeszcze żadnego oświetlenia do zdjęć. P.S. Tak oczywiście chodziło o obudowę tego dalmierza. Cytuj
madeira Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Jedna tylko uwaga. Tu trzeba zaszpachlować: Cytuj
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Wieża prawie skończona zostały już tylko karabinki. Tak to wygląda: Ta szpara już zaszpachlowana. Jutro wracam z robotą z powrotem na kadłub. Zapraszam do komentowania. Cytuj
Luzak Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Wow. Podziwiam tą relację od początku. Powłoka antyposlizgowa jest super. Miałeś jakiś speclajny patent na kuleczki przeciw kumulacyjne? Cytuj
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Patent na kuleczki to cierpliwość hehe Sam przez to przechodzę ;) Świetnie wygląda Cytuj
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 To prawda trochę roboty jest tak jak hypnos napisał najważniejsza jest cierpliwość. A jeszcze gorzej jak już po sklejeniu taka kuleczka wypadnie, wtedy okazuje się, że człowiek zna baaardzo dużą ilość słówek ;). Cytuj
Luzak Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Dokładnie , zrobiłem ledwie kilka kuleczek a dowiedziałem sięo około 10 nowych słowach . Dodatkowo dla kompletnie zielonego plastikowca to udręka. Cytuj
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 To prawda trochę roboty jest tak jak hypnos napisał najważniejsza jest cierpliwość. A jeszcze gorzej jak już po sklejeniu taka kuleczka wypadnie, wtedy okazuje się, że człowiek zna baaardzo dużą ilość słówek ;). Ty je kleisz ? Bo ja na sucho zakładam i tak zaginam oczko by nie wypadło Cytuj
konrad444 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie robiłem jak ty chodziło mi, że po złożeniu wszystkich i sklejeniu jeszcze innych rzeczy ci wypadnie. Cytuj
hypnos82 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Aha ok rozumiem Myslalem ze gąsienice są najbardziej czasochłonne ale się pomyliłem, ale już jestem przy końcu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi