madeira Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Te tablice na oznaczenia są nieco inaczej montowane. Musiałbyś najpierw zrobić taki prostokątny stelaż z pasków blaszki o szerokości 2 mm, na to zawinąć folię ołowianą jako imitację grubego brezentu. Te tablice wieszane są na czterech hakach (po dwa na górze i na dole stelaża) zaczepionych o relingi idące wokół tylnego kosza -jeden idzie na dole , drugi na górze. Nie mam niestety odp. zdjęć, żeby je opublikować. Może Bartek coś poratuje. Ja się wzorowałem na jego warsztacie do Merkavy IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam Dziś udało mi się zrobić dwa karabinki, skleić kadłub, dołożyć potrzebne tam rzeczy oraz dodać błotniki. Do końca zostało już niewiele dodać karabin M2 (Jeszcze go nie zrobiłem z powodu braku toczonej lufy której nigdzie nie mogę dostać, może ktoś chce odsprzedać), dorobić drugi koszyk oraz gąski (które najprawdopodobniej zastąpię spade acemi). Te tablice zostaną prawdopodobnie już tak jak są. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Nie mogę się doczekać aż go zaczniesz malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 A to trochę poczekasz bo niby jutro chce go dokończyć (oczywiście bez gąsek bo ich jeszcze nie mam), a w sobotę wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc kolejna przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Model gotowy do malowania Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Te tablice zostaną prawdopodobnie już tak jak są. No to nieciekawie, bo przy całym Twym nakładzie prac tablice wyglądają jak z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Swietnie się prezentuje Co do metoryki, to się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Jak zwykle w takich przypadkach szkoda malować ze względu na utratę efektu, który uzyskałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Malować szkoda zgadzam się i nie jesteś pierwszy który mi o tym mówisz. Ale jak to tak zostawić NIE NIE NIE trzeba malować. A z tego etapu zdjęcia starczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Czy posiada ktoś zdjęcia na których widoczne jest okablowanie wieży oraz sposób brudzenia się tych pojazdów. Byłbym wdzięczny za podesłanie ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Kable (podłączenie spustu elektrycznego jest pokazane w relacji kolegi Hypnos82) Postaram się też wrzucić jakieś zdjęcia brudnych pojazdów, ale to jutro, jak wybiorę co ciekawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Barthass dzięki za foty. Pośpiechu nie ma i tak do środy siedzę za granicą. Przy brudnych pojazdach to najbardziej mi zależy na kolorach ziemi i pyłów jakie się na tych czołgach osadzają niestety teren działania merkav jest mi całkowicie obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam Niedawno wróciłem do domu i zacząłem z powrotem grzebać przy merkavie. Zacząłem malować, a raczej próbować uzyskać odpowiedni odcień oto jaki uzyskałem na obecną chwile: Co o nim sądzicie-nadaje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Kolor pewnie zależy od ustawień monitora.... Ja do pojazdów IDF używałem MM Israeli Armour Sand. Nie wiem, czy czołgi malowano tym samym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgodnie z radami Marcina do mieszanki dodałem trochę zielonego. Makinen nie wiem czy są różnice natomiast ja używam farb tamiya oraz gunze, a w ich palecie chyba nie ma gotowej barwy. Uzyskałem w ten sposób taki efekt: Jutro muszę domalować koła oraz spód kadłuba (niestety zabrakło mi mieszanki na te elementy), oraz zrobić modulację. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Hej.Przegladam sobie Twoj watek od poczatku i jestem pod duzym wrazeniem,naklad pracy na etapie klejenia poraza. Zapowiada sie ciekawa Merkava. Z malowamiem ,sa rozne drogi do uzyskania tego ciekawego koloru.Moim skromnym zdaniem malowanie olejnymi,po uprzednim pre metoda mokre w mokre daje niezle wyniki.Ale tez kosztuje wiele czasu. Czekam Twojej wersji malunkow,jestem b.ciekawy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Zdjęcie dobrze odwzorowują kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Tak mniej więcej, ale już nie aktualne to zdjęcie bo czołg został przemalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak jak mówiłem czołg został przemalowany i domalowane zostały koła: Na moje oko obecna barwa lepiej odzwierciedla kolor jaki można zaobserwować na pojazdach IDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Konrad- jak patrzę na moje humvee IDF, to kolor wg mnie masz idealny. Werdykt ogłoszą specjaliści od Merkavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Pierwsza część modulacji zrobiona teraz jeszcze zostały do zrobienia rozjaśnienia detali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Modulacja zrobiona Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Ja bym jeszcze zmienił włazy ,skrzynki itp na jaśniejszy, tak żeby się bardziej odznaczały, możesz nawet filtrami to zrobić. Oczywiście to tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Prócz bocznych fartuchów modulacji na tym modelu praktycznie nie widać. Może kwestia oświetlrnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Racja zależy od której strony pada światło zauwaź że w poprzednim poście rozjaśnienia widać dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi