Skocz do zawartości

Prawdziwe Kłamstwa AV-8B HARRIER II 1:72 Hasagawa

Focus

Rekomendowane odpowiedzi

20160704_191101.jpg

Sidolux po całości i szlifowanie papierkiem 2500, pierwsza kaleczka siadła ale z kalkami na razie się wstrzymuje bo chcę całość dobrze przeszlifować

20160704_191119.jpg

Wywal Humbrole, przejdź na Gunze jak normalny człowiek.

Dokładnie jedynie słuszny wniosek w końcu ile lat można się mordować humbrole to ćwierć wieku temu były czymś w porównaniu z polskimi modelakami o których dziś mało kto pamięta.

Ja moje pierwsze modele malowane farbami (całe 3 sztuki), malowałem właśnie pędzelkiem Humbrolami i Revellami.

Wtedy po prostu nie było niczego innego w moim zasięgu (korzystałem z małego lokalnego sklepiku modelarskiego - kurczę, ponad 20 lat temu takie rzeczy był nawet w małych miasteczkach, a dziś...), więc nawet nie zastanawiałem się czy to dobre farby czy złe.

Miałem szczęście że po powrocie do modelarstwa ludzie na forum dobrze mi doradzili (a ja się posłuchałem, bo to też nie zawsze idzie w parze) i wybrałem dobry aerograf i dobre farby. I przy tych markach zostałem.

Kalkomanie zestawowe odbiegają kształtem i położenie według instrukcji też inaczej niż na zdjęciach. Tym razem będę musiał zadowolić się tym co jest. Trening.

20160706_174539.jpg

Już po doświadczeniach z kalkomaniami Hasegawy przy Mustangu mogłem sobie odpuścić micro sol od microscale ale nie jak jest dobrze nawet bardzo dobrze to czemu tego nie spieprzyc w końcu będzie lepsza i gorsza strona modelu jak zwykle, wiadomo będzie jak go ustawić w gablotce.

• Super Moderator

Witam.

Już po doświadczeniach z kalkomaniami Hasegawy przy Mustangu mogłem sobie odpuścić micro sol od microscale ale nie jak jest dobrze nawet bardzo dobrze to czemu tego nie spieprzyc w końcu będzie lepsza i gorsza strona modelu jak zwykle, wiadomo będzie jak go ustawić w gablotce.

Chłopie, ale oszczędź nas choć trochę. Założę się ze połowa czytających to "krótkie" zdanie, nie doczytała go do końca. Czytając końcówkę, zastanawiałem się, co było napisane na początku tego zdania. Wiem że to nie forum J. polskiego, ale bez przesady.

Do tematu zaglądam często i uważam że jest to ciekawy temat. Nie popsuj tego.

• 3 months later...