Focus Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) Słowo komentarza wakacje urlop te sprawy MiG-15bis w USA sobie lata w prywatnych rękach. Pozdrawiam Focus Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Przeszlifowałem i przemalowałem panel pod kabiną pilota. pod tą srebrzanką wszystko widać. No i postawiłem go na koła. Drobnica pomalowana schnie czekając na montaż. No i oczywiście zmodyfikowałem podwozie przednie bo to co dostarcza producent jest rażące. Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Chciałem pokazać postępy z budowy mojego modelu. Budowa miniaturki wciągneła mnie tak bardzo, że niedługo będę już kończył. Jeżeli się podoba możesz to wyrazić postem, jeżeli chcesz mieć swój udział w budowie podpowiedz co zrobić inaczej, napewno zastanowię się nad tym. Planuję zrobić średnio szarego olejnego łosza. Zacząłem już malowanie sidoluxem przed washem. Malowałem Humbrola 11 i powiem szczerze szału nie ma w poprzdnim modelu użyłem Humbrolki 56 i było ładniej. Miłego oglądania Focus Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Było ciężko. Chciałem zrobić pioruny i się udało teraz patrzcie jaki mam ładny model. Wam też się podoba? Zostały do zrobienia drobiazgi min. rurka pitota z igły injekcyjnej aby był maleńki otworek na końcu. Miłego oglądania Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Po "piorunach" śladu nie ma. Kalki White Eagle. Przetrasowałem rozstykowkę i dodałem nitowanie na niej tak w ramach relaksu. Będzie kolejny do kolekcji modeli z szachownicą Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Wygląda bardzo fajnie, zwróć tylko uwagę na to czy to ma być Lim 1 czy 2 - chodzi o światło lądowania we wlocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 czy to ma być Lim 1 czy 2 - chodzi o światło lądowania we wlocie. A hamulce? Trochę ma zad za bardzo podniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 wątpię żeby koledze się chciało hamulce przerabiać ;-) a dizajnerom z CHRL takie detale nie robią różnicy... Niemniej łatwiej z niego zrobić Lima 2 lub Miga 15 bis - zaszpachluj i zamaluj światło we wlocie i dorób w lewym skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 31 Lipca 2017 Autor Share Napisano 31 Lipca 2017 wątpię żeby koledze się chciało hamulce przerabiać ;-) a dizajnerom z CHRL takie detale nie robią różnicy... Niemniej łatwiej z niego zrobić Lima 2 lub Miga 15 bis - zaszpachluj i zamaluj światło we wlocie i dorób w lewym skrzydle. Cenna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaczernianie lini podziału w trakcie. Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Trochę za ciemny ten wash - teraz zaczął wyglądać bardzo nienaturalnie jak kartonówka. Spróbuj go wymyć i użyj szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) xmald napisał: Trochę za ciemny ten wash - teraz zaczął wyglądać bardzo nienaturalnie jak kartonówka. Spróbuj go wymyć i użyj szarego. Próbowałem Gray Panel Line Accent Color firmy Tamiya i nie podobało mi się. Ten czarny będzie jeszcze trochę wytarty. Wywodzę się z modelarstwa kartononego to może dlatego. Pozdrawiam Focus i dziękuję za podpowiedź. Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Ja polecam Oilbrushera Starship Filth. Jest idealny do tego typu działań, przede wszystkim nie jest za mocny. A model zapowiada się całkiem ciekawie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Trochę za ciemny ten wash - teraz zaczął wyglądać bardzo nienaturalnie jak kartonówka.Spróbuj go wymyć i użyj szarego. ...samo zmycie wystarczy. HB mają b.mocne linie, widoczne z "kilometra" i nie nadają się do zapuszczania. Model o wiele lepiej wyglądał przed poczernieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi