Stojkovic Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Witam, Kolejny halftrack w kolekcji. Tym razem z zastosowaniem modyfikacji polowych SS. Pojazd i malowanie - Francja 1944. Gąsienice napsuły trochę krwi, ale z efektu końcowego jestem zadowolony. Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnym warsztacie. Cytuj
KrzychuP Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Model trochę dziwny ,nierówny.Kamo i ogólnie góra wraz z brudzeniem na 5 ,gęsi na 2.Dlaczego? 40% gąsienicy stanowią gumowe nakładki u Ciebie tego nie widzę.Odradzam moczenie metalowych gęsi w różnych specjałach.Po za gąskami i kilkoma technicznymi błędami model jest naprawdę bardzo fajny. Cytuj
enten Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 wydaje mi się, że słabo ułożyłeś ogniwa na kole napędowym prawym. Prawa skrzynka narzędziowa z szufladkami - dziwnie dla mnie to wygląda. Cytuj
Stojkovic Napisano 7 Lipca 2014 Autor Napisano 7 Lipca 2014 Z gąsienicami stoczyłem wielki bój. Rozpadały się friule przy byle zagięciu. Niestety strasznie frustrujące to. Plastiki jak skleimy to w miarę się trzymają, a friule co chwila puszczały bo CA nie trzymało tego dobrze nawet po porządnym odtłuszczeniu. W kąpieli w AK burnishingu rozpadły się ponownie i ze 4 razy przy zakładaniu. Generalnie model trafi na jakąś podstawkę z terenem co by nieco te gęsi np. w trawie ukryć. Cytuj
Seb Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Friule na CA ? A model fajny oprócz właśnie gąsienic. Pzdr Cytuj
DARTH Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Jak wyżej malowanie na piątkę gęsi sam wiesz. Cytuj
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Uwagi podobne do poprzedników. Friule na CA ?Seba te nakładki gumowe są osobnymi elementami ogniwa które trzeba dokleić - każde ogniwo składa się z dwóch elementów. Ja sobie Friulki darowałem i dałem AFV. Cytuj
Marcin1970 Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Fajny jest. Szkoda ze silnika nie utworzyłeś to by wyjaśniało pootwierane schowki. Cytuj
Stojkovic Napisano 9 Lipca 2014 Autor Napisano 9 Lipca 2014 W poprzednim Sd. Kfz 250/10 zrobiłem otwarty silnik. Tym razem nie chciałem powielić schematu... Przy kolejnym esdeku postaram się lepiej z gęsiami powalczyć. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 22 Lipca 2014 Super Moderator Napisano 22 Lipca 2014 Cześć Ogólnie ok, tylko spasowanie bocznych zasobników z reszta no cóż delikatnie mówiąc słabo... te szpary...pewnie następny będzie lepszy. I nie potrzebnie męczyłeś zasobnik boczny z blaszki to akurat jest bardzo trudny element... ale walcz dalej. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi