Stojkovic Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Witam, Kolejny halftrack w kolekcji. Tym razem z zastosowaniem modyfikacji polowych SS. Pojazd i malowanie - Francja 1944. Gąsienice napsuły trochę krwi, ale z efektu końcowego jestem zadowolony. Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnym warsztacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Model trochę dziwny ,nierówny.Kamo i ogólnie góra wraz z brudzeniem na 5 ,gęsi na 2.Dlaczego? 40% gąsienicy stanowią gumowe nakładki u Ciebie tego nie widzę.Odradzam moczenie metalowych gęsi w różnych specjałach.Po za gąskami i kilkoma technicznymi błędami model jest naprawdę bardzo fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 wydaje mi się, że słabo ułożyłeś ogniwa na kole napędowym prawym. Prawa skrzynka narzędziowa z szufladkami - dziwnie dla mnie to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 Z gąsienicami stoczyłem wielki bój. Rozpadały się friule przy byle zagięciu. Niestety strasznie frustrujące to. Plastiki jak skleimy to w miarę się trzymają, a friule co chwila puszczały bo CA nie trzymało tego dobrze nawet po porządnym odtłuszczeniu. W kąpieli w AK burnishingu rozpadły się ponownie i ze 4 razy przy zakładaniu. Generalnie model trafi na jakąś podstawkę z terenem co by nieco te gęsi np. w trawie ukryć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Friule na CA ? A model fajny oprócz właśnie gąsienic. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Jak wyżej malowanie na piątkę gęsi sam wiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Uwagi podobne do poprzedników. Friule na CA ?Seba te nakładki gumowe są osobnymi elementami ogniwa które trzeba dokleić - każde ogniwo składa się z dwóch elementów. Ja sobie Friulki darowałem i dałem AFV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Dzięki za info. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Fajny jest. Szkoda ze silnika nie utworzyłeś to by wyjaśniało pootwierane schowki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted July 9, 2014 Author Share Posted July 9, 2014 W poprzednim Sd. Kfz 250/10 zrobiłem otwarty silnik. Tym razem nie chciałem powielić schematu... Przy kolejnym esdeku postaram się lepiej z gęsiami powalczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Całkiem przyjemny model:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted July 22, 2014 Super Moderator Share Posted July 22, 2014 Cześć Ogólnie ok, tylko spasowanie bocznych zasobników z reszta no cóż delikatnie mówiąc słabo... te szpary...pewnie następny będzie lepszy. I nie potrzebnie męczyłeś zasobnik boczny z blaszki to akurat jest bardzo trudny element... ale walcz dalej. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts