Stojkovic Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Witam, Kolejny halftrack w kolekcji. Tym razem z zastosowaniem modyfikacji polowych SS. Pojazd i malowanie - Francja 1944. Gąsienice napsuły trochę krwi, ale z efektu końcowego jestem zadowolony. Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnym warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Model trochę dziwny ,nierówny.Kamo i ogólnie góra wraz z brudzeniem na 5 ,gęsi na 2.Dlaczego? 40% gąsienicy stanowią gumowe nakładki u Ciebie tego nie widzę.Odradzam moczenie metalowych gęsi w różnych specjałach.Po za gąskami i kilkoma technicznymi błędami model jest naprawdę bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 wydaje mi się, że słabo ułożyłeś ogniwa na kole napędowym prawym. Prawa skrzynka narzędziowa z szufladkami - dziwnie dla mnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Z gąsienicami stoczyłem wielki bój. Rozpadały się friule przy byle zagięciu. Niestety strasznie frustrujące to. Plastiki jak skleimy to w miarę się trzymają, a friule co chwila puszczały bo CA nie trzymało tego dobrze nawet po porządnym odtłuszczeniu. W kąpieli w AK burnishingu rozpadły się ponownie i ze 4 razy przy zakładaniu. Generalnie model trafi na jakąś podstawkę z terenem co by nieco te gęsi np. w trawie ukryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Friule na CA ? A model fajny oprócz właśnie gąsienic. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Jak wyżej malowanie na piątkę gęsi sam wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Uwagi podobne do poprzedników. Friule na CA ?Seba te nakładki gumowe są osobnymi elementami ogniwa które trzeba dokleić - każde ogniwo składa się z dwóch elementów. Ja sobie Friulki darowałem i dałem AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Dzięki za info. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Fajny jest. Szkoda ze silnika nie utworzyłeś to by wyjaśniało pootwierane schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 W poprzednim Sd. Kfz 250/10 zrobiłem otwarty silnik. Tym razem nie chciałem powielić schematu... Przy kolejnym esdeku postaram się lepiej z gęsiami powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Całkiem przyjemny model:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2014 Cześć Ogólnie ok, tylko spasowanie bocznych zasobników z reszta no cóż delikatnie mówiąc słabo... te szpary...pewnie następny będzie lepszy. I nie potrzebnie męczyłeś zasobnik boczny z blaszki to akurat jest bardzo trudny element... ale walcz dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi