HK1885 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Spitfajer skończony. Prosto z pudła, malowanie i oznakowanie zestawowe: EBoB, 41 Sqn, pilot F/L Donald Smith. Kilka słabszych momentów jest, ale ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Mnie się podoba. _____________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Miodzio. Podoba się bardzo. To Twoja wina ; porzuciłem Mustanga 90% zaawansowania i wyjąłem spitfajera. Twoje spity spowodowały że ta maszyna zaczęła mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Ja też chciałbym wyrazić słowa uznania za bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Dzięki za miłe przyjęcie, cieszę się, że model się podoba. Twoje spity spowodowały że ta maszyna zaczęła mi się podobać. Mnie się podoba od zawsze. Ale może jakiegoś Seafire'a zrobię dla odmiany, żeby nie popaść w monotonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Obicia farby na opływach przy przejściu skrzydło-kadłub to drapanie, czy inna technika? Ładnie się całość prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Obicia farby na opływach przy przejściu skrzydło-kadłub to drapanie, czy inna technika? Narysowane kredkami metalicznym Derwenta. Ładnie się całość prezentuje. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Słabsze momenty nie są na szczęście na tyle widoczne, żeby zepsuć ogólnie pozytywne wrażenie. Moim zdaniem najsłabszy jest zawsze w modelu brak konsekwencji. Masz dość mocno zaznaczone zabrudzenia na spodzie, a oszczędziłeś zupełnie miejsca, które w tym typie zwykle były najbardziej brudne. Myślę tu o ujściach odpowietrzeń motoru, które były odprowadzane jeszcze przed dodatkowym zbiornikiem paliwa. Krótko mówiąc jest przerwa między źródłem zanieczyszczeń na spodzie samolotu i jego wyraźnym śladem w dalszej części kadłuba. Nie mam też przekonania, że ten brązowy odcień zanieczyszczeń wygląda dobrze na całym spodzie. Bardzo ciemny preszejding na sterach wygląda też mało fajnie. Warto też zróżnicować łosza, bo przecież podziały pokryw silnika powinny być wyraźniejsze niż np. dość gładkie poszycie tyłu kadłuba i skrzydeł. Tu wygląda to jednak zbyt jednostajnie. Ogólnie jest to najlepszy Twój Spitfire moim skromnym zdaniem. Przy kolejnym nie użyjesz już tego tamiyowego Sky i będzie na pewno jeszcze lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki Grzegorz - cieszy mnie Twoje ogólne pozytywne wrażenie. Co do mankamentów, które uchwyciłeś dosyć trafnie: Nie mam też przekonania, że ten brązowy odcień zanieczyszczeń wygląda dobrze na całym spodzie. To jest bardziej kwestia gustu i przyjętej konwencji - brud jest może trochę za intensywny, ale byłem ciekaw tego efektu. Warto też zróżnicować łosza Kombinowanie przy liniach w tym modelu to mocno ryzykowna sprawa - Airfix wyrył swoje tradycyjne rowy. Aczkolwiek pomyślę o tym przy kolejnym modelu. Za uwagi dziękuję, poniższa opinia cieszy: Ogólnie jest to najlepszy Twój Spitfire moim skromnym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 To jest bardziej kwestia gustu i przyjętej konwencji - brud jest może trochę za intensywny, ale byłem ciekaw tego efektu. Ja sugerowałem nie tyle zmianę konwencji, czy gustów, co urozmaicenie barw użytych do brudzenia. Tam można się spodziewać błyszczącego i czerniącego, lub ciemnoburego oleju, zanieczyszczeń z płyty lotniska, od trawy i tych ziemistych, czy błotnych. W modelu użyłeś jednak jednostajnie brązowego pigmentu (poza okopceniami prochowymi) i to mi się rzuciło w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Bardzo fajny, a o kopciu moje zdanie już znasz ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Bardzo fajny, a o kopciu moje zdanie już znasz ;> DziENki. A zdanie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 W dechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi