skala72 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Mały inbox i zdjęcia złożonego modelu FT-17 z wieżą ośmiokątna z FTF. Jeżeli ktoś będzie miał ochotę pokombinować wykonanie modelu w różnych malowaniach z kalkami, to niech dokładnie zobaczy, czy aby na pewno one będą pasowały do modelu FT-17 z FTF. Kilka przykładów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Witam Czyli wersje z działkiem będą w innym pudełku ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Share Napisano 24 Lipca 2014 Jeżeli mówisz o FT-17 z wieżą odlewaną, to będzie oddzielny model z działkiem (tylko!). Co do modelu w nr. 15, to będzie totalny szok, ja już go przełknąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Witam Co masz na myśli :-))?? Bo mnie zaciekawiłeś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Mów, mów naród się niecierpliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Będzie to kombinacja tego co już się ukazało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 A coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 szok+kombinacja = TKS na kołach od Fiata 621 i z wieżą od PzIIIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Ciepło, prawie, prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 TKS na "grzbiecie" PF621? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 A co możecie powiedzieć o malowaniu zaproponowanym w numerze dla Renówki? Rzeczywiście był stosowany taki układ plam kamuflażu, czy to tylko wariacja na temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Dobre pytanie zadałeś. Z racji tego, że jest to wczesny model FT-17 i na dodatek z wieżą ośmiokątna i KMem, dostępne zdjęcia mówią, że jest to kamo SF. Były one malowane na ciemnozielony kolor (bez kamo), później był stosowany kamuflaż trójbarwny, gdzie kolory były oddzielone liną czarnej (brązowej?) farby. Na zdjęciu widać wyraźnie, że Renault FT-17 z Twierdzy Brzeskiej był pomalowany właśnie w taki kamuflaż, obowiązujący do 1935 roku. www.1939.pl: FT-17, www.tanks-encyclopedia.com: FT-17 Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Czyli nic innego jak kamuflaż japoński. A jest jakiś wzór układu plam dla kamuflażu japońskiego w Ft 17 czy trzeba malować na wyczucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Wiem, będzie TKS z karabinkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Zawsze zastanawiałem się dlaczego japoński a nie francuski czy brytyjski?? Co do kamo PL, to wzoruj się na tym zdjęciu z Brześcia. Tylko zastanawiam się czy zamiast jano-piaskowego, nie był tam użyty kolor jasno-szary, bo i taki był używany w WP. Lukni sobie też na stronę Derela. Wiem, będzie TKS z karabinkiem Brawo,wygrał pan kupon na garnek z zupą lub talon na balon Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Ja słyszałem z kolei, że jasnoszary był używany zamiast brązowego - czyli kamuflaż składał się z plam w kolorze piaskowym, zielonym (oliwkowym) i szarym. Na tym zdjęciu to nie za wiele widać, w zasadzie pewny jest przebieg tylko jednej linii kamuflażu. Układ jezdny wygląda jak by cały był w jednym kolorze. No cóż, trzeba będzie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Zawsze zastanawiałem się dlaczego japoński a nie francuski czy brytyjski?? Co do kamo PL, to wzoruj się na tym zdjęciu z Brześcia. Tylko zastanawiam się czy zamiast jano-piaskowego, nie był tam użyty kolor jasno-szary, bo i taki był używany w WP. Wiem, będzie TKS z karabinkiem Brawo,wygrał pan kupon na garnek z zupą lub talon na balon Raz na rok zajrzeć na forum wota nie zaszkodzi http://world-of-tanks.eu/artykuly/-34--troche-historii-wojna-polsko-japonska/ pewnie w tym jest odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Zawsze zastanawiałem się dlaczego japoński a nie francuski czy brytyjski?? Co do kamo PL, to wzoruj się na tym zdjęciu z Brześcia. Tylko zastanawiam się czy zamiast jano-piaskowego, nie był tam użyty kolor jasno-szary, bo i taki był używany w WP.Lukni sobie też na stronę Derela. (...) Ja mam zamiar zrobić czystego francuza i właśnie szukam jakiegoś malowania odpowiadającego tej wersji , jedynie co znalazłem to grafikę na stronie http://www.tanks-encyclopedia.com/ww1/fr/renault_ft.php pozycja 5. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Zawsze zastanawiałem się dlaczego japoński a nie francuski czy brytyjski?? Co do kamo PL, to wzoruj się na tym zdjęciu z Brześcia. Tylko zastanawiam się czy zamiast jano-piaskowego, nie był tam użyty kolor jasno-szary, bo i taki był używany w WP.Lukni sobie też na stronę Derela. (...) Ja mam zamiar zrobić czystego francuza i właśnie szukam jakiegoś malowania odpowiadającego tej wersji z KMem , jedynie co znalazłem to grafikę na stronie http://www.tanks-encyclopedia.com/ww1/fr/renault_ft.php pozycja 5. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Ja chyba sieknę czystego polaka w 3. kamo. Co do kamuflaży, to: - kamo a'la Japończyk: Fall 1918 or 1919, five-tone pattern, later named the "Japanese style". - kamo a'la Francuz: Unknown unit, "Le Tigre", fall 1917. "The Tiger" was the nickname of the popular French president, Georges Clémenceau. proponuję zwrócić uwagę oraz na ilość kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Ja chyba sieknę czystego polaka w 3. kamo. Co do kamuflaży, to: - kamo a'la Japończyk: Fall 1918 or 1919, five-tone pattern, later named the "Japanese style". - kamo a'la Francuz: Unknown unit, "Le Tigre", fall 1917. "The Tiger" was the nickname of the popular French president, Georges Clémenceau. proponuję zwrócić uwagę oraz na ilość kolorów. Tak więc do wyboru zostają mi dwa malowania 3. pozycja , którą wskazałeś i 5. pozycja prze ze mnie wymieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Znalazłem coś takiego, podobno kamuflaż FT-17 odrestaurowany na podstawie starego, ale gdzie, co i jak, to za huhu nie wiem. Trzeba również pamiętać o tym, że ten model "potwora" ma pełne drewniane koła bez żadnych dodatków wzmacniających (pisałem na FB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Pamiętam o tym, dlatego tak ciężko dobrać do niego odpowiednie malowanie;-) To chyba też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Pamiętam o tym, dlatego tak ciężko dobrać do niego odpowiednie malowanie;-) To chyba też się nada. Nie za bardzo, on ma koła obite blachą i odlewany stelaż pięcioramienny od wewnątrz. Tu najlepiej pasuje poz. 3 i .... 16 (1920 r.). Polish Renault "Lis" from the 1st Tank Regiment, Pulk Czolgow. Jak będziesz walczył z FT-17, to zwróć uwagę na mocowanie ogona. Trzeba wyciąć imitację rurki na kadłubie. Kawalątek widać na tym zdjęciu: Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Wiem, będzie TKS z karabinkiem Brawo,wygrał pan kupon na garnek z zupą lub talon na balon Któregoś dnia wpadnę po odbiór na Świętokrzyską :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi