sushi79 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam. Po chwili odpoczynku i skompletowaniu wszystkich potrzebnych części(elementów) do budowy kolejnego modelu zabieram się do pracy. Tym razem będzie to Scania w formacie 8x2 (dwie osie skrętne) . Do budowy tego modelu posłużą mi następujące zestawy Scania r620(ilaleri) Naczepa Heavy Duty Trailer(revell) dodatki z KFS a o to co do tej pory poczyniłem ,jak to u mnie bywa zacząłem od ramy na razie to tyle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bredzio Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Siemka, oh oh jaki godny temat się szykuję Zobaczymy cóż za potworka stworzysz Ciekawa opcja napędu 8x2 w połączeniu w domyśle z ciężkim ciągnikiem i naczepą HD. Czemu taki pomysł? Podrzucam coś do rozpatrzenia Będzie ciężko ale może się skusisz. Proponuje zamiast tego małego HDSika, coś tyci większego - FASSI 1950 http://i.ytimg.com/vi/iyqj2sa1ooM/maxresdefault.jpg a na ciągniku wygląda to tak http://www.fassi.dk/files/dyn_ban_images/1.jpg No ale tak to trzymam kciuki bo i tak znając Ciebie będzie wypas. Powodzenia, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Siema .myślałem nad taki, ale nie znalazłem nigdzie dobrej instrukcji jak taki zrobić , a nigdzie nie można kopic takiego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Przygotowany jesteś, nie ma co . Już po ramie widać, że będzie mega model. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bredzio Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Link do strony producenta, PDF na dole, strona 15/20 masz blueprinta http://www.fassi.com/fassi-loader-crane/heavy-duty/f1950ral-he-dynamic.html jedna sztuka poszła do Warszawy do Straży Pożarnej nr boczny 310w48 ( grafika google) producent jednostki to firma Wawrzaszek http://www.wiss.com.pl/index.php może kontakt do nich coś da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Bredzio....producent prawdziwego HDS a model w skali 1/24 to co inne ,oni nie zrobią mi tego w skali 1/24.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ciekawy projekt Sushi, bede obserwowal z przyjemnoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Zapowiada się super interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 No to i ja zasiadam i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Witam po dłuższej przerwie...czas aby przypomniał o sobie.. kolejny etap budowy...złożone zostało zawieszenie oraz podjęta walka z okablowaniem ,a jeszcze nie koniec wypełniania ramy,dojdą jeszcze zbiorniki ciśnienia oraz baki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Nieźle pozamiatałeś . Kabelki i inne "duperelki" robią ogromne wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 No i to jest wlasnie to co lubie - wszystko starannie i czysto zrobione, okablowanie wyglada niesamowicie - tak trzymac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Pytanie odnośnie osi, piast itp. Da się kupić gdzieś tego typu części w Polsce? Czasem pojawia się coś na allegro, ale bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Szczerze nie wiem... Kiedys gdzieś na jakimś forum spotkałem się z tym że koleś sam robił odlewy żywiczne i całkiem ładnie to wyglądało. Może ktoś robi, trzeba by poszukać, po pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Felgi ss, bębny na przód i piasty na tył do scanii mam ja w swojej ofercie. Chętnych zapraszam na PW. Kabloteka ładnie wyszła Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Okablowanie naprawdę fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Tylko dlaczego ostatnia oś, ma bębny i piasty jak w Dafie czy man'ie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Truckerek93 to jest największą bolączką... Niestety jeśli zamawia się pojedyncze piasty z KFS takie są... W ostatnim moim modelu (czerwona scania) jest ona prawidłowa bo... Bo był zamówiony cały zestaw zawieszenia a bez sensu by było teraz zamawiać cały zestaw i wydawać kupę kasy aby wykorzystać tylko piastę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Kiedyś, dorabiali takie tematy , na podstawie odlewu kfs, Teraz już nawet nie pamiętam, kto mi dorabiał podłogę do Scanii Longline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Sam walczę o dużo elementów , żeby zdobyć. A na KFS są warunki i drogo. Ważne by model cieszył oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Bebnow i tak nie bedzie widac po przyklejeniu kol.....wazne, ze sa od Scanii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Tomku, nie jesteś Tu na forum od wczoraj , żeby nie wiedzieć ze modele nie robi się na zasadzie i tak tego nie widać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Witam .kolejna mała aktualizacja ... prace posuwają się dalej,nie długo nawa aktualizacja pozdrawiam. P.S . proszę o info czy zdjęcia nie są za małe lub za duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Zdjęcia są dobre. Rama świetna. Planuje taką konfigurację ale , nie jako ciągnik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi