krj1921 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam szanownych forumowiczów Chciałem zaprezentować swój pierwszy ukończony model w skali 1:35 (pierwszy zaczęty był Stug III ausf. G, nawet zacząłem temat w warsztacie ale po trafieniu modelu pociskiem ppanc kalibru "karnisz" straciłem chwilowo wenę na kontynuowanie). Wpadła mi w ręce po okazyjnej cenie ta Jaga i postanowiłem ją złożyć jako pierwszą. Składała się jak puzzle, w przypływie radości dostała nawet siatki na wloty powietrza. Problem zaczął się z malowaniem, maluję 100% pędzlami więc ślady zwłaszcza na zdjęciach są widoczne, gorszy problem co też zapewne widać był z zagospodarowaniem przestrzeni i tu niestety dała znać moja skłonność do przesadyzmu, z zacieków nie jestem zadowolony, na żywo wyglądały akceptowalnie, na zdjęciach wyszła już dramaturgia (stara prawda; oko można oszukać ale aparatu już nie). Długo zastanawiałem się czy pokazać to "dzieło" będące efektem mojej pracy metodą prób i błędów w galerii, ale jak to mówią do odważnych świat należy i nie od razu Kraków zbudowano Zapraszam do oglądania i pozbawiania mnie złudzeń P.S. Wyszło jak wyszło, ale zakochałem się w tej skali i mam nadzieję że kolejne modele będą już lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Ogólnie fajnie zmalowany tylko te zacieki... miejscami zbyt duże wg mnie, model trochę wygląda jak by miał nie startego washa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Umiesz te zacieki zlikwidować? Jak nie to może zmyj farbę i pomaluj jeszcze raz. Samo malowanie wygląda dość dobrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Zgadzam się z Bazylms'em: malowanie jak dla mnie OK, zacieki rozmyj lub zetrzyj i zrób nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Bardzo mi się podoba, tylko te zacieki troszkę za mocne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 zacieki za mocne, a jak już chcesz mocne, to bym bardziej szedł w kolor brudu, szary (pył itp) niz zacieki w kolorze brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi