krj1921 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Witam szanownych forumowiczów Chciałem zaprezentować swój pierwszy ukończony model w skali 1:35 (pierwszy zaczęty był Stug III ausf. G, nawet zacząłem temat w warsztacie ale po trafieniu modelu pociskiem ppanc kalibru "karnisz" straciłem chwilowo wenę na kontynuowanie). Wpadła mi w ręce po okazyjnej cenie ta Jaga i postanowiłem ją złożyć jako pierwszą. Składała się jak puzzle, w przypływie radości dostała nawet siatki na wloty powietrza. Problem zaczął się z malowaniem, maluję 100% pędzlami więc ślady zwłaszcza na zdjęciach są widoczne, gorszy problem co też zapewne widać był z zagospodarowaniem przestrzeni i tu niestety dała znać moja skłonność do przesadyzmu, z zacieków nie jestem zadowolony, na żywo wyglądały akceptowalnie, na zdjęciach wyszła już dramaturgia (stara prawda; oko można oszukać ale aparatu już nie). Długo zastanawiałem się czy pokazać to "dzieło" będące efektem mojej pracy metodą prób i błędów w galerii, ale jak to mówią do odważnych świat należy i nie od razu Kraków zbudowano Zapraszam do oglądania i pozbawiania mnie złudzeń P.S. Wyszło jak wyszło, ale zakochałem się w tej skali i mam nadzieję że kolejne modele będą już lepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Ogólnie fajnie zmalowany tylko te zacieki... miejscami zbyt duże wg mnie, model trochę wygląda jak by miał nie startego washa ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Umiesz te zacieki zlikwidować? Jak nie to może zmyj farbę i pomaluj jeszcze raz. Samo malowanie wygląda dość dobrzem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Zgadzam się z Bazylms'em: malowanie jak dla mnie OK, zacieki rozmyj lub zetrzyj i zrób nowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Bardzo mi się podoba, tylko te zacieki troszkę za mocne . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 zacieki za mocne, a jak już chcesz mocne, to bym bardziej szedł w kolor brudu, szary (pył itp) niz zacieki w kolorze brązu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts