bartek532 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Owiewka już wklejona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Niepotrzebnie dodajesz sobie pracy rozmazując szpachlówkę jak na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Zanim zaczniesz malować to dobrze wyszlifuj zaszpachlowane miejsca i sprawdź, czy nie trzeba gdzieniegdzie ponownie nanieść szpachli. Zamaskuj też taśmą owiewkę tak, żeby zostawić tylko ramy jak w prawdziwym samolocie i najpierw pomaluj je kolorem wnętrza kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Tak tak szpachla już jest wyszlifowana wiem że trochę za dużo ponakładałem ale to mole pierwsze szpachlowanie w życiu, a z owiewką walczyłem już wczoraj ale dziś jeszcze poprawię żeby było równiej ( owiewkę pierwszy raz maluję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Przede wszystkim nie spiesz się za bardzo z malowaniem. Im lepiej popracujesz nad łączeniami części modelu tym ładniej będzie wyglądał po pomalowaniu. Szpachlowanie i szlifowanie na modelach takich jak ten dość często trzeba powtarzać kilkukrotnie. Dobrym patentem na nakładanie szpachli jest przyklejenie taśmy maskującej wzdłuż szpachlowanego miejsca z obu stron tak, żeby do zaszpachlowania zostawić tylko szczelinę i ok 1-2mm z każdej strony. Wtedy po wyschnięciu szpachli po podklejeniu taśmy zostaje dużo mniej materiału do zeszlifowania. Używaj też kilku papierów ściernych, zacznij od grubego ~500, popraw drobniejszym ~800 i na koniec wygładź rysy po poprzednich papierach ~1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Mam pytanie czy taka farba będzie odpowiednia do kadłuba? Nie wypowiem się na temat merytoryczny.Poruszę dwie inne kwestie: BHP — emituje bardzo dużo rozpuszczalnika nitro. Malowałem na kuchni przy otwartym oknie i włączonym wyciągu. Maska przeciwpyłowa nie chroniła przed podrażnieniem oskrzeli aż do bólu. Dopiero zastosowanie maski z pochłaniaczmi odpowiedniej klasy dało ochronę. CENA — w martoli płaciłem za tą puszkę 39 zł. W Leroy-Merlin kupiłem DupliColor o większej pojemności za 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 I jak, działasz coś przy Iskrze jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi