Skocz do zawartości

Pzkpfw. III Ausf. E Ftf 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przedstawiam szanownej braci modelarskiej mój najnowszy ulepek , jeden z ośmiu modeli ,które w tym roku mają zostać przeze mnie skończone .

Oto panzerkampfwagen III ausfuhrung E od First to Fight w jedynej słusznej skali czyli siedem-dwójce.

Prosto z pudełka z antenką , kalkami , jeżeli dobrze pamiętam z innego zestawu Ftf . Malowany farbami Gunze , brudzony chemią MIG i AK.

DSC_1356_zps36f8b214.jpg

DSC_1352_zps5d989a27.jpg

DSC_1351_zps33b48b12.jpg

DSC_1350_zps61f1d4e3.jpg

DSC_1349_zps2b47da37.jpg

DSC_1345_zps498f0ba2.jpg

DSC_1344_zpscec716a1.jpg

DSC_1353_zps41c18c76.jpg

DSC_1354_zps12b51453.jpg

DSC_1355_zps83868fdc.jpg

DSC_1357_zpsa4c96003.jpg

DSC_1342_zps1d229f0b.jpg

Liczę na konstruktywne opinie .

Pozdrawiam!

Napisano
kalki mocno rzucają się w oczy. Wyglądają na transparentne, więc przypacykuj je może trochę.

Postaram się poprawić , przy okazji brudzenia pz. I .

Ktoś się jeszcze wypowie?

Pozdrawiam!

Napisano

Nie jest źle, choć przy następnym daj trochę biedronki z farb olejnych. Dodatkowo wymień tę antenę. Taka krzywa wygląda strasznie. Użyj np. włosia z pędzla - jest elastyczne i się nie powygina.

Napisano

Całkiem fajny, trochę rzucają się w oczy te zawiasy - za bardzo je chyba rozjaśniłeś.

Pozdrawiam.

Napisano
Nie jest źle, choć przy następnym daj trochę biedronki z farb olejnych. Dodatkowo wymień tę antenę. Taka krzywa wygląda strasznie. Użyj np. włosia z pędzla - jest elastyczne i się nie powygina.

Już poprawiłem - efekt o niebo lepszy . Jakoś biedronki nie używam , ale przy następnym , czyli pz. I , zobaczę.

Całkiem fajny, trochę rzucają się w oczy te zawiasy - za bardzo je chyba rozjaśniłeś.

Pozdrawiam.

Według mnie są OK ,ale przy następnym modelu zrobię je ciut ciemniejsze.

Dziękuje panowie!

Pozdrawiam!

Napisano
Ta antenka pokrzywiona nie wygląda za dobrze

Już poprawiona .

Jakaś fotka?

Napisano
he....dobry patent z tym włosiem...

czego użyłeś? jakiś pędzel ze sztucznego wlosia?

Polazłem do garażu wziąłem pierwszy lepszy pędzel i wyciągnąłem włosie, niestety nie wiem czy to sztuczne czy naturalne.

Napisano

Ten model ma antenę złożoną w prowadnicy, ty dokleiłeś antenę do ni z gruszki, ni z pietruszki. Jeżeli chciałeś ustawić antenę pionowo to powinieneś podstawę wyciąć i przekręcić o 90 stopni.

Napisano

Dla czego przesada. Bardzo naturalne podejście jak na suchy wrzesień 39. Mnie razi tylko owa antena i pomalowane za jasną farbą zawiasy. Lepiej by wyglądały jakby były przetarte suchym pędzlem.

Napisano

Panowie, możecie się nie zgadzać z moim modelem , każdą odpowiedź szanuje . Lubię mocno ubrudzone pojazdy , no i o gustach się nie dyskutuje.

Antenę postaram się poprawić ,ale ciągle odpada .

Bardzo też dziękuje za to że zauważacie moje pojazdy .

Dziękuje i pozdrawiam!

Kuba

Napisano
Chyba nie wrzucasz zdjęć swoich modeli po to by wypowiadali się tylko ci co się z nimi zgadzają.

Skąd takie podejrzenia ? Na samych pochwałach modelarstwa się nie nauczę .

Napisano
Stąd, że na posty nie wychwalające modelu odpowiadasz, że to twój model i twoje gusta. ;)

No może tak. Ale to nie znaczy ,że ich pod uwagę nie biorę. Nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków.

Ale w sumie dziękuje za krytyczność , bo to chyba mi się przyda . Informuje z radością ,że antenka poprawiona.

Dziękuje i pozdrawiam!

Kuba

• 2 weeks later...