Dżejrosz Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Witam! Przedstawiam szanownej braci modelarskiej mój najnowszy ulepek , jeden z ośmiu modeli ,które w tym roku mają zostać przeze mnie skończone . Oto panzerkampfwagen III ausfuhrung E od First to Fight w jedynej słusznej skali czyli siedem-dwójce. Prosto z pudełka z antenką , kalkami , jeżeli dobrze pamiętam z innego zestawu Ftf . Malowany farbami Gunze , brudzony chemią MIG i AK. Liczę na konstruktywne opinie . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 kalki mocno rzucają się w oczy. Wyglądają na transparentne, więc przypacykuj je może trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 kalki mocno rzucają się w oczy. Wyglądają na transparentne, więc przypacykuj je może trochę. Postaram się poprawić , przy okazji brudzenia pz. I . Ktoś się jeszcze wypowie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Nie jest źle, choć przy następnym daj trochę biedronki z farb olejnych. Dodatkowo wymień tę antenę. Taka krzywa wygląda strasznie. Użyj np. włosia z pędzla - jest elastyczne i się nie powygina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Całkiem fajny, trochę rzucają się w oczy te zawiasy - za bardzo je chyba rozjaśniłeś. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Nie jest źle, choć przy następnym daj trochę biedronki z farb olejnych. Dodatkowo wymień tę antenę. Taka krzywa wygląda strasznie. Użyj np. włosia z pędzla - jest elastyczne i się nie powygina. Już poprawiłem - efekt o niebo lepszy . Jakoś biedronki nie używam , ale przy następnym , czyli pz. I , zobaczę. Całkiem fajny, trochę rzucają się w oczy te zawiasy - za bardzo je chyba rozjaśniłeś. Pozdrawiam. Według mnie są OK ,ale przy następnym modelu zrobię je ciut ciemniejsze. Dziękuje panowie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Ta antenka pokrzywiona nie wygląda za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Ta antenka pokrzywiona nie wygląda za dobrze Już poprawiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 No nieźle bardzo ładny gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ta antenka pokrzywiona nie wygląda za dobrze Już poprawiona . Jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Ta antenka pokrzywiona nie wygląda za dobrze Już poprawiona . Jakaś fotka? Mało czasu ostatnio , fotki na szybko : Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 he....dobry patent z tym włosiem... czego użyłeś? jakiś pędzel ze sztucznego wlosia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 he....dobry patent z tym włosiem...czego użyłeś? jakiś pędzel ze sztucznego wlosia? Polazłem do garażu wziąłem pierwszy lepszy pędzel i wyciągnąłem włosie, niestety nie wiem czy to sztuczne czy naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ten model ma antenę złożoną w prowadnicy, ty dokleiłeś antenę do ni z gruszki, ni z pietruszki. Jeżeli chciałeś ustawić antenę pionowo to powinieneś podstawę wyciąć i przekręcić o 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Nie podoba mi się. Zamiast porządnego washa w szczelinach to masz w nich brud. Przesada jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Dla czego przesada. Bardzo naturalne podejście jak na suchy wrzesień 39. Mnie razi tylko owa antena i pomalowane za jasną farbą zawiasy. Lepiej by wyglądały jakby były przetarte suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Niby tak, niby suchy wrzesień a z drugiej strony ubłocony konkretnie więc niezbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 Panowie, możecie się nie zgadzać z moim modelem , każdą odpowiedź szanuje . Lubię mocno ubrudzone pojazdy , no i o gustach się nie dyskutuje. Antenę postaram się poprawić ,ale ciągle odpada . Bardzo też dziękuje za to że zauważacie moje pojazdy . Dziękuje i pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Chyba nie wrzucasz zdjęć swoich modeli po to by wypowiadali się tylko ci co się z nimi zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 Chyba nie wrzucasz zdjęć swoich modeli po to by wypowiadali się tylko ci co się z nimi zgadzają. Skąd takie podejrzenia ? Na samych pochwałach modelarstwa się nie nauczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Stąd, że na posty nie wychwalające modelu odpowiadasz, że to twój model i twoje gusta. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Stąd, że na posty nie wychwalające modelu odpowiadasz, że to twój model i twoje gusta. ;) No może tak. Ale to nie znaczy ,że ich pod uwagę nie biorę. Nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków. Ale w sumie dziękuje za krytyczność , bo to chyba mi się przyda . Informuje z radością ,że antenka poprawiona. Dziękuje i pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 antena w pz III sztywniejsza była, nie wyginala się, Stąd ta prowadnica do osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Dzięki panowie za czujność , antena poprawiona , muszę jeszcze tylko podmalować tą część od anteny. Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi