hubert72 Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Ostatni z ukończonych tematów. AHS Krab od Auto Loko Motiv, Skala 1/72. Na pytania chętnie odpowiem. Relacja i recenzja z budowy tego modelu znajduje się w najnowszym numerze MiniRepliki. Numer 83 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Świetny temat ..jakich farbek użyłeś? To polska wersja natowskiego malowania? Chodzi mi o brązowy podobny jest do brązu z naszych nowych Leopardów 2a5. Maskowałeś czymś? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Hubert jak zwykle u Ciebie - świetny model na wysokim poziomie wykonania...miło patrzeć Jak spasowanie tego AutoLoko czy tam Tololoko...? Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Złośliwiec Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 hubert72 pięknie wyszło. Masz może więcej zdjęć modelu przed malowaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 To polska wersja natowskiego malowania? Chodzi mi o brązowy podobny jest do brązu z naszych nowych Leopardów 2a5. Na moje oko to dalej za ciemna wersja ZDJĘCIE. Co do modelu, oj kuszą te Polaki w 72, zwłaszcza jak widać taki świetny motywator w postaci ładnie sklejonego modelu. Moje gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viehu Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Trochę ten piaskowy mało piaskowy, ale model i tak w pytę. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Ładny model. Może górna część jest troszkę za czysta w porównaniu do spodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Piękna praca, jak zwykle w Twoim wykonaniu Aż z chęcią zajrzę do MiniRepliki by przyglądnąć się mistrzowskiemu warsztatowi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 moje zdanie już znasz, jak zawsze trzymasz fason. no i ode mnie wielkie plusy za polonik. czekam na następne produkcje :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Bardzo mi się podoba i fajna podstawka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Supeł i duży "+" za ludzika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted October 4, 2014 Author Share Posted October 4, 2014 Panowie, dzięki wielkie za miłe słowo. Sorki za spóźnione odpisy ale miałem kiepski dostęp do internetu.. SAW -> Kolorki to Mr Hobby H303 jako zieleń oraz tamiya Xf-52 jako brąz/piasek. Kamuflaż malowany na wzór polskiego odpowiednika NATO z użyciem masy maskującej oraz taśmy tamiya docinanej wedle potrzeb. mysiek13 -> Michale, mój egzemplarz był bez zarzutu ale wiem że zdarzały się też te kichowate odlewy Złośliwiec -> Proszę Cię bardzo: hiwis -> Zawstydziłem się, mimo to życzę miłego kartkowania! Andrzej_LK -> Andrzejku, dzięki za dobre słowo. Niebawem ciąg dalszy następnych produkcji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted October 4, 2014 Share Posted October 4, 2014 Co prawda współcześniaki top nie moja ''półka'', ale na żywca wygląda bajerancko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Witam! A jak wypada jakość w porównaniu z produktem Armo http://www.jadarhobby.pl/armo-72152-ahs-krab-polska-samobiezna-haubico-armata-155mm-172-p-35841.html ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Cała Dio w moim guście a model Piękny jest i tyle . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 Tromp Osobiście wybrałbym Auto Loko Motiv chociaż jak to zwykle bywa, w jednym jest to czego nie ma w drugim i na odwrót. Armo to troszkę starsza wersja Kraba, inne fartuchy, inny hamulec wylotowy itp. Auto Loko to wersja w obecnych, nazwijmy to armijnych standardach. model ma blaszki, druciki ale jest bez instrukcji która jest obecna w zestawie Armo. Zestaw z jadaru ma głucho zamknięte włazy które w Auto Loko można zrobić otwarte. W Armo jest kosz na brezent, dość charakterystyczny dla Kraba natomiast producent z Bielska-Białej o nim zapomniał. To tak ''z mniejszego grubsza''... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Z podziękowaniem! A co do odmiany, to mi aż tak nie zależy-zwłaszcza, że pierwszy Krab był jakby mniej awaryjny (choć jak znam sprawę, to kłopoty Kraba mogą być półmityczne) Wiesz może, jak z jakością odlewów? W Auto Loco są rewelacyjne. I jeszcze jedno-mam na dysku instrukcję do Rosomaka z tej firmy, jest do pobrania w Jadarze przy niektórych modelach. Tylko to chyba jedyna instrukcja na wszystkie modele firmy-a na pewno to jedyna dla wszystkich Rośków-w tym Raka czy Wilka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Tylko do podstawowej wersji Rosomaka, inne modele nie posiadają instrukcji, ale nie jest wykluczone, że pojawią się, ale w innej formie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Tak, wiem. A mógłbyś mi napisać, czy Rosomaki mają wszystkie te same zestawy kalkomanii? Czy też może tylko "krajowy" wóz ma jakiś większy zestaw, to znaczy oznaczenia jednostki ("17", jeśli dobrze widzę?)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted October 18, 2014 Author Share Posted October 18, 2014 Kalki posiadała tylko wersja podstawowa, bynajmniej dodawali je wtedy jak kupowałem swojego rośka czyli jakoś trzy lata temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Modele ALM nie posiadają kalek i instrukcji, poza podstawową do Rośka, która dodawana jest do wszystkich KTO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Czyli ten zestaw kalek, który prezentuje na sobie "krajowy" KTO, jest przy wszystkich Rośkach, także obu "afgańcach"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Swoją drogą, szykuje się kolejna wersja Kraba-po 9 różnych wersjach kadłuba i 2 wersjach "głównych"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts