Jump to content

AHS Krab 1/72 Auto Loko Motiv

hubert72
 Share

Recommended Posts

To polska wersja natowskiego malowania? Chodzi mi o brązowy podobny jest do brązu z naszych nowych Leopardów 2a5.

Na moje oko to dalej za ciemna wersja ZDJĘCIE.

Co do modelu, oj kuszą te Polaki w 72, zwłaszcza jak widać taki świetny motywator w postaci ładnie sklejonego modelu. Moje gratulacje!

Panowie, dzięki wielkie za miłe słowo. Sorki za spóźnione odpisy ale miałem kiepski dostęp do internetu..

SAW -> Kolorki to Mr Hobby H303 jako zieleń oraz tamiya Xf-52 jako brąz/piasek. Kamuflaż malowany na wzór polskiego odpowiednika NATO z użyciem masy maskującej oraz taśmy tamiya docinanej wedle potrzeb.

mysiek13 -> Michale, mój egzemplarz był bez zarzutu ale wiem że zdarzały się też te kichowate odlewy

Złośliwiec -> Proszę Cię bardzo:

DSC01585_zpsba687fe0.jpg

DSC01592_zps7ec10838.jpg

DSC_5788_zps0b8d6997.jpg

DSC01477a_zps40aca374.jpg

DSC_5798_zpsd9f3e2b6.jpg

DSC01524_zps22e21e8a.jpg

DSC01522a_zps6d9422b3.jpg

DSC01650a_zpsf5d54f23.jpg

DSC01646_zps1f6039cd.jpg

DSC01604_zps69d88195.jpg

hiwis -> Zawstydziłem się, mimo to życzę miłego kartkowania!

Andrzej_LK -> Andrzejku, dzięki za dobre słowo. Niebawem ciąg dalszy następnych produkcji...

Tromp Osobiście wybrałbym Auto Loko Motiv chociaż jak to zwykle bywa, w jednym jest to czego nie ma w drugim i na odwrót. Armo to troszkę starsza wersja Kraba, inne fartuchy, inny hamulec wylotowy itp. Auto Loko to wersja w obecnych, nazwijmy to armijnych standardach. model ma blaszki, druciki ale jest bez instrukcji która jest obecna w zestawie Armo. Zestaw z jadaru ma głucho zamknięte włazy które w Auto Loko można zrobić otwarte. W Armo jest kosz na brezent, dość charakterystyczny dla Kraba natomiast producent z Bielska-Białej o nim zapomniał. To tak ''z mniejszego grubsza''...

Z podziękowaniem! A co do odmiany, to mi aż tak nie zależy-zwłaszcza, że pierwszy Krab był jakby mniej awaryjny (choć jak znam sprawę, to kłopoty Kraba mogą być półmityczne) Wiesz może, jak z jakością odlewów? W Auto Loco są rewelacyjne.

I jeszcze jedno-mam na dysku instrukcję do Rosomaka z tej firmy, jest do pobrania w Jadarze przy niektórych modelach. Tylko to chyba jedyna instrukcja na wszystkie modele firmy-a na pewno to jedyna dla wszystkich Rośków-w tym Raka czy Wilka...

Tak, wiem. A mógłbyś mi napisać, czy Rosomaki mają wszystkie te same zestawy kalkomanii? Czy też może tylko "krajowy" wóz ma jakiś większy zestaw, to znaczy oznaczenia jednostki ("17", jeśli dobrze widzę?)?

• 1 month later...