hubert72 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Ostatni z ukończonych tematów. AHS Krab od Auto Loko Motiv, Skala 1/72. Na pytania chętnie odpowiem. Relacja i recenzja z budowy tego modelu znajduje się w najnowszym numerze MiniRepliki. Numer 83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Świetny temat ..jakich farbek użyłeś? To polska wersja natowskiego malowania? Chodzi mi o brązowy podobny jest do brązu z naszych nowych Leopardów 2a5. Maskowałeś czymś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Hubert jak zwykle u Ciebie - świetny model na wysokim poziomie wykonania...miło patrzeć Jak spasowanie tego AutoLoko czy tam Tololoko...? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 hubert72 pięknie wyszło. Masz może więcej zdjęć modelu przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 To polska wersja natowskiego malowania? Chodzi mi o brązowy podobny jest do brązu z naszych nowych Leopardów 2a5. Na moje oko to dalej za ciemna wersja ZDJĘCIE. Co do modelu, oj kuszą te Polaki w 72, zwłaszcza jak widać taki świetny motywator w postaci ładnie sklejonego modelu. Moje gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Trochę ten piaskowy mało piaskowy, ale model i tak w pytę. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Ładny model. Może górna część jest troszkę za czysta w porównaniu do spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Piękna praca, jak zwykle w Twoim wykonaniu Aż z chęcią zajrzę do MiniRepliki by przyglądnąć się mistrzowskiemu warsztatowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 moje zdanie już znasz, jak zawsze trzymasz fason. no i ode mnie wielkie plusy za polonik. czekam na następne produkcje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Bardzo mi się podoba i fajna podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Supeł i duży "+" za ludzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Panowie, dzięki wielkie za miłe słowo. Sorki za spóźnione odpisy ale miałem kiepski dostęp do internetu.. SAW -> Kolorki to Mr Hobby H303 jako zieleń oraz tamiya Xf-52 jako brąz/piasek. Kamuflaż malowany na wzór polskiego odpowiednika NATO z użyciem masy maskującej oraz taśmy tamiya docinanej wedle potrzeb. mysiek13 -> Michale, mój egzemplarz był bez zarzutu ale wiem że zdarzały się też te kichowate odlewy Złośliwiec -> Proszę Cię bardzo: hiwis -> Zawstydziłem się, mimo to życzę miłego kartkowania! Andrzej_LK -> Andrzejku, dzięki za dobre słowo. Niebawem ciąg dalszy następnych produkcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Co prawda współcześniaki top nie moja ''półka'', ale na żywca wygląda bajerancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Witam! A jak wypada jakość w porównaniu z produktem Armo http://www.jadarhobby.pl/armo-72152-ahs-krab-polska-samobiezna-haubico-armata-155mm-172-p-35841.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Cała Dio w moim guście a model Piękny jest i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Tromp Osobiście wybrałbym Auto Loko Motiv chociaż jak to zwykle bywa, w jednym jest to czego nie ma w drugim i na odwrót. Armo to troszkę starsza wersja Kraba, inne fartuchy, inny hamulec wylotowy itp. Auto Loko to wersja w obecnych, nazwijmy to armijnych standardach. model ma blaszki, druciki ale jest bez instrukcji która jest obecna w zestawie Armo. Zestaw z jadaru ma głucho zamknięte włazy które w Auto Loko można zrobić otwarte. W Armo jest kosz na brezent, dość charakterystyczny dla Kraba natomiast producent z Bielska-Białej o nim zapomniał. To tak ''z mniejszego grubsza''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Z podziękowaniem! A co do odmiany, to mi aż tak nie zależy-zwłaszcza, że pierwszy Krab był jakby mniej awaryjny (choć jak znam sprawę, to kłopoty Kraba mogą być półmityczne) Wiesz może, jak z jakością odlewów? W Auto Loco są rewelacyjne. I jeszcze jedno-mam na dysku instrukcję do Rosomaka z tej firmy, jest do pobrania w Jadarze przy niektórych modelach. Tylko to chyba jedyna instrukcja na wszystkie modele firmy-a na pewno to jedyna dla wszystkich Rośków-w tym Raka czy Wilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Tylko do podstawowej wersji Rosomaka, inne modele nie posiadają instrukcji, ale nie jest wykluczone, że pojawią się, ale w innej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Tak, wiem. A mógłbyś mi napisać, czy Rosomaki mają wszystkie te same zestawy kalkomanii? Czy też może tylko "krajowy" wóz ma jakiś większy zestaw, to znaczy oznaczenia jednostki ("17", jeśli dobrze widzę?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Kalki posiadała tylko wersja podstawowa, bynajmniej dodawali je wtedy jak kupowałem swojego rośka czyli jakoś trzy lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Modele ALM nie posiadają kalek i instrukcji, poza podstawową do Rośka, która dodawana jest do wszystkich KTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Czyli ten zestaw kalek, który prezentuje na sobie "krajowy" KTO, jest przy wszystkich Rośkach, także obu "afgańcach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Swoją drogą, szykuje się kolejna wersja Kraba-po 9 różnych wersjach kadłuba i 2 wersjach "głównych"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi