zenek65 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Po dłuższej przerwie poddaję Waszej ocenie jeden z dwóch ostatnich moich modeli z zestawu Huma Ju-287V1 w skali 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 O matko a w którą stronę to latało?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Przeważnie leciał do przodu i do góry a potem w dół z powrotem na pas startowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 W tym przypadku lot do przodu wykonywał tyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Niemcy odnależli nieznane plany da Vinci i wcielili w życie.Jest świetny ten praprzodek B-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Niemcy poszli po rozum do głowy w temacie oderwania strug (a w związku z tym przeciągnięcia) i słusznie uznali, że lepiej mieć oderwania w strefie klap niż w strefie lotek. Świetny pokrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Konstrukcja arcyciekawa. Gdy pierwszy raz zobaczyłem ją na okładce książki nie uznałem tego za prawdziwy samolot. Model bardzo ładny. Może linie podziału mogły być subtelniejsze. Jako że nigdy nie widziałem wyprasek humy na żywo, zapytam: jak dużą ingerencję poczyniłeś w zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Ciężko to ocenić. Wkład własny to: - korekta gondol silników (były za długie), - wykonanie powierzchni sterowych (sloty, klapy, itp), - kokpit, - nowe linie podziału blach, - poszezenie kół podwozia oraz ich owiewek, - wciśnięcie żywicznego Jumo 004 do prawej gondoli. I to w zasadzie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Fajnie zrobiony model ciekawej konstrukcji. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Podoba mi się!!! Może linie trochę zbyt wyraziste ale ogólnie fajne dziwadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Ależ pojechana konstrukcja! Fajnie zrobiony, jedynie zgadzam się z Karolem, że te linie podziału to za mocne są nieco. A reszta super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Dzięki Co do tych linii to faktycznie są trochę zbyt "brutalne", ale w każdym modelu jest coś co można by było zrobic lepiej. Poćwiczę przy następnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Bardzo ładny - znowu nabrałem ochoty na jakieś latadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Zenek ale mnie zaskoczyłeś, po JU-188 trochę słabiutko to wygląda. Wiem że zestaw wyjściowy jest taki sobie i do składania nic nie mam , nawet powiem że wyszło super , ale malowanie tym razem takie kartonowe jak mały modelarz. Fajnie że znowu jesteś , lubię twoje warsztaty , może coś pokażesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Wyboru malowania nie ma - było tylko to. A brak szczegółowej dokumentacji uniemożliwiał pokazanie czegoś więcej niż otwartą gondolę silnika. Co do obecnego warsztatu to aktualnie też HUMA Ju-288 V103. Zastanawiałem sie nad otwarciem nowego wątku z warsztatem, ale jakoś chęci brakło. Na dzisiaj wygląda to tak Miło, że pamiętasz tego Ju-188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi