Mitrandir Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Jako przedstawiciel zacnego rodu zlepiaczy bardzom ciekaw, cóż zamierzasz Grzegorzu z owego modelu wykręcić ;)Pewnego podtekstu doczytuję się w stwierdzeniu "bez zbytnich ekscesów" ;) Oczekując na wyniki A kogóż to nam przywiało, toż to sam Tadeusz T. no witamy zacnego przedstawiciela rodu zlepiaszy Oczekuj, oczekuj fajnie że do nas dołączyłeś Timi ja mam kalki rotor decala a co do 72ki tym bardziej trzeba wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Jak dobierałeś farby, ja któregoś pięknego dnia znalazłem takie coś, al enie wiem jak z RALu przeliczyć na Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Nie ma potrzeby przeliczać, są gotowe farby Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Grzegorz poproszę o szczegółową relację przyda się mi i innym. Patrząc na Twoje śmiglaki dasz radę .Pzdr Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Będę się starał Mam tylko małą obsówkę :( okazało się, że jest lepszy model do tego zadania niż tez co ja wybrałem :( Ja chciałem go zrobić na podstawie EC-635 military ale okazało się, że wyważam otwarte drzwi gdyż ponieważ, jest model Revella który się do tego lepiej nadaje mianowicie ten: ma on od razu kilka elementów które będę potrzebował, jak chociażby osłonę radaru meteo na nosie Więc około tygodnia mogę poczekać (już z UK do mnie frunie) za to dla military mam już pomysł, jak nie swiss army (który nie jest wcale taki nudny) coś w tym stylu lub co się odwlecze... więc bebeszki mogę dziś zacząć dłubać, a jak dojedzie właściwy to sie ramki zamieni ha haa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 No no, widać, że będzie na bogato, model z UK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 No no, widać, że będzie na bogato, model z UK... Tylko dla tego że w Polish-u jest już nieosiągalny :( ale, już mam i już do mnie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Jeśli będziesz szukać jakiś detali do tych śmigłowców to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Pierwsze koty za płoty i już problem :( Czy ktoś z obecnych kleił revellovską ec-135? Po wstępnym przyłożeniu kadłuba i przedniej szyby, jest dziursko 1mm w górnej części i szybka nie dochodzi... Do wyboru mam uzupełnienie kadłuba kawałkiem hipsu, lub nadlanie kabiny (preferowne rozwiązanie) lecz nie mam doświadczenia i nie wiem jak taką szybę dosztukować. Ma ktoś może jakiś pomysł jak to naprawić? czy nie bawić się i dosztukować kadłub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Pierwsze koty za płoty i już problem :( Czy ktoś z obecnych kleił revellovską ec-135? Po wstępnym przyłożeniu kadłuba i przedniej szyby, jest dziursko 1mm w górnej części i szybka nie dochodzi... Do wyboru mam uzupełnienie kadłuba kawałkiem hipsu, lub nadlanie kabiny (preferowne rozwiązanie) lecz nie mam doświadczenia i nie wiem jak taką szybę dosztukować. Ma ktoś może jakiś pomysł jak to naprawić? czy nie bawić się i dosztukować kadłub? Kleił ale utknąłem zaraz po starcie, helikopter bardzo mi się podoba ale części u mnie są jakieś koslawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Ta... a miał być spacer po parku :( ...a będzie jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Hase też pakuje EC -135 nie wiem czy przypadłości tam też się powtarzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 dosztukowanie kadłuba wydaje się być bezpieczniejszym rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Hase też pakuje EC -135 nie wiem czy przypadłości tam też się powtarzaja. Jest szansa, że to nie jest ten sam model :( poza tym ten już mam, a raczej, już jedzie. Może w docelowym egzemplarzu będzie lepiej pasować :( dosztukowanie kadłuba wydaje się być bezpieczniejszym rozwiązaniem... Też mi się tak wydaje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Możesz zacząć wycinać okienka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Możesz zacząć wycinać okienka:P Wielkie dzięki za te fotki Teraz wiem co chce zamknąć w kadłubku dł. 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Możesz zacząć wycinać okienka:P Wielkie dzięki za te fotki Teraz wiem co chce zamknąć w kadłubku dł. 6cm Toż to cała masa miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Toż to cała masa miejsca ta... co ty nie powiesz w twoim chinooku trzy by się bez ogonka zmieściły :P a z ogonkiem dwa :P na waleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Toż to cała masa miejsca ta... co ty nie powiesz w twoim chinooku trzy by się bez ogonka zmieściły :P a z ogonkiem dwa :P na waleta Gdyby Ci z nimi nie wyszło to przyślij, wciśniemy do ładowni albo podwiesimy pod kadłubem, będzie fajna diorama... To był kiepski żart, na pewno dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Powiem tak :( jest duża szansa na porażkę... poziom spartolenia tego modelu ( zbyt delikatne części i są po odkształcane :( ) do tego jeszcze ta kabinka :( Mam nadzieje, że moje umiejętności pozwolą mi zrobić ten model :( GEM miał rację co do detalu wewnątrz ... bajka, tylko po co to robić jak przez zamknięte drzwi nie będzie tego widać, a raczej nie dam rady wydłubać drzwi. Przednie są o 0,5mm od szyby przedniej, a tylne musiałbym zniszczyć, żeby je wyciąć linie podziału są jak dla mnie zbyt delikatne :( nie umiem ich wyciąć nie niszcząc tego. Jakiś laser by się przydał :P Najwyżej zrobimy ładunek pod chinooka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Mitrandir, przepraszam bardzo, ale poziom przegadania i zmanierowania tego pre-warsztatu jest nieznośny. Nie przeszkadzałoby mi to, gdybym nie uważał, że stać Cię na fajną robotę. Jeśli wycięcie drzwi i wklejenie paska między szybą a kadłubem jest aż takim problemem, to po prostu szukaj innego zestawu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Mitrandir, przepraszam bardzo, ale poziom przegadania i zmanierowania tego pre-warsztatu jest nieznośny. Nie przeszkadzałoby mi to, gdybym nie uważał, że stać Cię na fajną robotę.Jeśli wycięcie drzwi i wklejenie paska między szybą a kadłubem jest aż takim problemem, to po prostu szukaj innego zestawu. Pozdro Przepraszam bardzo że szukam porady, bardziej liczyłem na sugestię czym to wyciąć. Gdyż moje narzędzia są za grube. Poza tym myślałem, że to forum... w sumie to nie ważne co myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Porada ma szansę być skuteczną, jeśli przy pomocy fotki pokażesz na czym polega problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Fajny temat - będę obserwował. Ja już od jakiegoś czasu przymierzam się do Ratownika... Tyle tylko, ze do MI-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Spotykamy się tu rozmawiamy o budowie Eurocoptera LPR mnie to nakręca do zmierzenia się z tematem a bogatszyjestem w uwagi innych użytkowników. Ja swojego Coptera jednak zrobię zamkniętego bo takiego go widzę na lotnisku i jak leci codziennie w jedną lub drogą stronę po zdechlaka lub z do szpitala czy na lotnisko. Wielki szacunek dla ratowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi